Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
És ezt a sebességet a toronytól milyen távolságra képes produkálni, illetve milyen körülmények között pl egy panel ház esetén gondolom már elég halovány esélye van egy normális sebességnek főleg ha az nem a torony mellett vagy alatt található.
Ezeket a számokat mint pl. 48Mbit kissé beetetésnek érzem, mert sok esetben jó ha ezen adatoknak a negyede megvan, de még azt is hihetetlennek hiszem.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
LordX
veterán
Negyede? Ember, ez egy osztott csatorna! Ha tízen vagytok egy cellában (azaz kb. a puszta közepén, az isten háta mögött), akkor a tizedét kapod. Feltételezve, hogy mind a tízen rá vagytok celluxozva az adótoronyra, annyira jó a jel (ahogy ezt te is írtad).
14 megás HSPA esetében az 1 Mbit teljesen reális dolog.
Ha nagy sebesség kell, tessék bekötni drótot, vagy optikát. Jah hogy az nem mobil? Valamit valamiért..
-
Killing
addikt
Kíváncsi vagyok mikor lesz elég jó a lefedettség, és eszközök elérhető áron.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
zsolt501
nagyúr
Na látjátok még rosszabb mint amit én feltételeztem erről, szóval elbújhatnak a fenébe ezekkel a marketinges számokkal, sok esetben szeged belvárosában sem működik rendesen a 3G rendszer sokszor olyan siralmas hogy az ember inkább ráhagyja a próbálkozást, ha meg szegeden a külvárosban próbálkozok egy panel lakásban akkor már inkább vezetékes internet, szóval ez a mobil internet számomra nem igazán alternatíva.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
lpmorpheus
csendes tag
Nálunk az Invitel DSL modemeit is a ZTE "szállítja" ... nem mondanám, hogy minőségi termék.
https://en.wikipedia.org/wiki/A_Life_on_Our_Planet
-
Killing
addikt
Az előző hsz-emet is egy 3G-s mobilnetről írtam, Szegeden, panelban és 2 mbps általában van. (Pannon, alias Invitel Net&Go)
Ezt a cikket én írtam, és egy panelházban készült a külvárosban. (tarján)Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
zsolt501
nagyúr
Akkor neked nagy szerencséd van, mert én is panelban lakom Szeged tarján városrész, és már a T mobil-tol is voltak kint mert volt olyan időszak hogy a lakásban még telefonálni sem lehetett mert nem volt térerő és akkor a T is elismerte és jegyzőkönyvezte hogy nálam gond van a téretővel és sajnos nem tudnak sokat tenni az ügy érdekében. Szóval nem minden esetben van meg a lefedettség még városokban sem. Szóval jó lenne ha nem csak a kültéri lefedettséget ellenőrizné a szolgáltató, mert az sok esetben fals eredményeket mutat.
-
Killing
addikt
A t-mobile azért elégggé figyel a beltéri ellátásra, nekem panelban a t-s telefonommal full térerő van. Tápén viszont már vannak gondjai, de még ott is van 3G-ellenben a pannonnal.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Keem1
veterán
Ember, tájékozódj, mielőtt baromságokat beszélsz. 14 megás HSDPA-val 1 megabit???
7,2 Mbites modemem van, és ilyen sebességet produkál:És nem a puszta közepén, hanem Budapest belvárosában, ahol csöppet többen vannak mint a búzatábla mellett. Jó, ez a sebesség nem 0-24-ben érhető el, de 4-4,5 Mbps-nél kevesebbet tényleg akkor mérek, ha szar napom van.
Pl, ma "szar" nap van ehhez hasonló rossz értéket kb januárban, szintén hétvégén mértem:
[ Szerkesztve ]
-
batnor
csendes tag
Én nekem is elég jól kijön a mobilnet.
Subasan (kiskundorozsma után): 1Mb/0,5Mb
Petőfitelepen meg: 7Mb/2MbTehát ha nem jön ki valami szólj be a központba meg nézd meg hogy nem-e a készülékedben van a hiba.
És az LTEs net ugyanannyiba fog kerülni mint a mostani netek mivel ezek a 2g-s hálózatokra épülnek majd rá tehát csak készülék csere kell és mehet a LTE.
batnor
-
Keem1
veterán
Batnornak igaza van, rokonlátogatáson Sarkadon (Békés megye) is picit volt kisebb a letöltés mint otthon, tehát nem igazán a település méretétől függ a sebesség.
Amúgy a régi modememmel (hiába volt 7,2/368) rendre 1-2 Mbitet mértem, aztán mivel ingyen hozzámvágták a korszerűbb új modemet, hülye lettem volna kihagyni... Lám, megérte.Szerintem kezdj el pampogni a szolgáltatódnál.
[ Szerkesztve ]
-
Killing
addikt
Én petőfiteleptől egy 100 méterre alig kapok 2 megát. Melyik szolgáltató ez? Szvsz 1000% hogy t-mobile. Az enyém pannon.
Laci.M: Subasa szegedtől pár km, petőfitelep meg szeged kül-kül városa.[ Szerkesztve ]
-
LordX
veterán
Szerintem tedd össze a kezed, hogy a kutya se használja abban a cellában a netet rajtad kívül, az is csak 30 percenként letölti az emailjeid. Meg hogy direkt rálátásod van a toronyra valószínűleg. Csak mert ezzel foglalkozom, párszor kimértük a laborban, hogy az a valós szám normális kihasználtság mellett.
Személyeskedni akkor se kell ha te épp nem azt tapasztalod, amit írtam. Próbáld ki a netedet másol is. (Egyébként az, hogy csak 7.2-es a modem marhára nem számít, ha nem érte el a 7.2-t, akkor valószínűleg a 14.4-es modem se fog többet forgalmazni.)
-
legenda
más a labor, és más a valóság! főként mert ahány helyen és időben fogod mérni, annyi eltérő eredményt fogsz kapni - ha nem is mindig lesz jelentős eltérés! gondolom nem mozgó laborban dolgozol...
de az szerencsére közel sem igaz, hogy 14 - 1 lenne az arány! azért ettől jelentősen jobb a helyzet, még zsúfoltság esetén is!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
zsolt501
nagyúr
Amennyit én már panaszkodtam és ahányszor voltak kint azt itt leírnám akár egy könyvet írhatnák... sajnos a helyzet változatlan már 4 éve, mivel olyan helyen lakok panel lakásban ahol semmi esélye a hálózat javulásának.
Kezdetben még csak nyitott ablaknál tudtam csak telefonálni, vagy kiegészítő antennával, de annyi javulás történt hogy mostanára tudok telefonálni a lakásból úgy hogy nem kell kinyitnom az ablakot. köszönöm T nagy előre lépés volt...[ Szerkesztve ]
-
legenda
akkor bizonyára azért is szenvednetek kell a laborban, hogy a gyakorlati valós értékektől eltérő mutatókat lássatok...
mert, hogy a valóságban akkor sem stimmel, amit korábban leírtál a laborban mértek alapján, az biztos!
talán túlszenvedtétek a jelek rontását... próbáljátok meg talán valós körülmények között is...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS DUAL RTX 3050 OC eladó! Fóliás! Garanciával, számlával!
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel!!! Garancia + számla!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X + RX 6800 16GB! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Laptop szerviz - Alaplap javítás ingyenes bevizsgálással
- Intel i7 11700k, MSI Suprim 3070ti, MSI Z490, Phanteks rgb ház, SSD, 16GB ram teljes konfig eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest