Nem valószínű, hogy az Amazon kezébe kerülne az Electronic Arts

A jelentések szerint nem túl valószínű, hogy az Amazon ajánlatot tenne az Electronic Artsért – a Sony viszont mobilos játékokkal foglalkozó fejlesztőt vásárol.

A CNBC jelentése szerint nem valószínű, hogy az Amazon végül ajánlatot tenne az Electronic Arts felvásárlására – szemben az eddigi pletykákkal. A két cég annyit reagált, hogy nem válaszolnak spekulációkra.

Hirdetés

Az Amazon ugyanakkor felvásárlási hullámot indított, hogy ne csak az e-kereskedelem és a felhő legyen a húzóereje. Nemrég 1,7 milliárd dollárért vették meg az iRobotot, továbbá 3,5 milliárdért a One Medicalt. Megvették továbbá 8,5 milliárd dollárért az MGM-et.

Elemzők szerint az EA a sok licenc, szellemi tulajdon és metaverzumos játékfejlesztések miatt vonzó befektetés lenne a tech óriásoknak, főleg figyelembe véve azt, hogy a Microsoft 68,7 milliárd dollárért megvette az Activision Blizzardot.

Ezek az üzletek persze elmossák a határt a PC-s és mobiljátékos cégek között, a gyengélkedő játékiparnak pedig csak találgatni lehet, hogy ez jót tesz-e. Még az óriások is azt közölték, hogy visszaesésekre számítanak, mert nem immunisak a recesszióra.

A Sony sem szeretne csak a PlayStation 5-től függeni, Jim Ryan korábban azt közölte, hogy PC-re és mobilra is nagyobb figyelmet fordítanának. Most közölték, hogy megveszik a mobilos játékokkal foglalkozó Savage Game Studios fejlesztőcéget, nem nyilvános összegért.

Azóta történt

Előzmények