A Sonyt már nem húzzák előre a játékok olyan erősen

A játékszoftverek eladásai mellett a játékokkal foglalkozó ágazat működési nyeresége is megcsappant.

Sok technológiai óriáshoz hasonlóan a Sony is jelentősen mérsékelte a jövőbeli nyereségre vonatkozó előrejelzéseit. A PlayStation üzletág első negyedéve gyenge volt, ennek okaként a gyengülő fogyasztói érdeklődést jelölték meg, az új játékok hiánya és a világjárvány elmúlása miatt.

Jó hír ugyanakkor, hogy egyre több PlayStation 5 jut el a boltokba, főleg Európában és az USA-ban. Ebben a pénzügyi évben 18 millió találhat gazdára.

Mindez viszont nem sokat szépít azon, hogy április és június között éves összehasonlításban 37 százalékkal csökkent a működési nyereség a kulcsfontosságú ágazatnál. A játékipar növekedésének lassulását általánosságban arra fogják, hogy a fertőzések csökkenése után egyre többen mennek ki, ahelyett, hogy otthon játszanának. A játékszoftverek eladásai 26 százalékkal csökkentek.

Így az éves működési nyereség kapcsán is 16 százalékkal alacsonyabb értékre számítanak. Maga a Sony az első negyedévében egyébként 9,6 százalékkal növelte ezt az összeget, a filmek és tévéműsorok iránti nagy kereslet miatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények