-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SyMbioTe #3747 üzenetére
Na, közben kicsit foglalkoztam a kérdéssel ismét.
Szóval, kicsit javult a helyzet, az alábbi módszer +2 gépnél is működött: Tehát, a gép arra a Wifire van kapcsolódva amin a NAS is van, openvpn megnyit, rákapcsolódok, utána fájlkezelő megnyit, oda is berakom a NAS-t, szépen el is éri. Ezután ha átkapcsolom mondjuk mobilnetre a gépet, továbbra is eléri már a NAS-t a gép és működik minden, ahogyan kell (legalábbis eddig úgy tűnik).
Kérdés: A routerben kell valamit állítani, hogy működjön a külső hálóról a rákapcsolódás is? Vagy NAS, esetleg VPN kliensben?
-
válasz
SyMbioTe #3701 üzenetére
Na, úgy néz ki korai volt az örömöm.
A laptop amin először próbáltam, azóta is szépen eléri a NAS-t, Win7 van rajta.
Viszont azóta 3 Win10-es gépen is próbáltam ugyanezzel a módszerrel elérni, de egyszerűen nem tud csatlakozni a NAS-ra. OpenVPN feltelepül, .ovpn klienst sikeresen importálja és be is jelentkezik.
De amikor hozzáadnám hálózati helyként fájlkezelőbe a NAS-t, ott elakad a művelet. Valamit állítani kell Win10-en, vagy esetleg a gyári fájlkezelő nem szereti ezt?! -
válasz
SyMbioTe #3697 üzenetére
Nagyjából így van. A windowsos telepítés annyival trükkösebb, hogy két program is települ egyszerre, de nem kell vele foglalkozni.
Az OpenVPN a tálcán az értesítési területre fog betelepülni, onnan éred el kényelmesen.
A routerből exportált .ovpn fájlt a program meghatározott mappájába (módosítható) kell bemásolni, ezzel a kapcsolat meg is jelenik majd a felugró menüben.
Szóval egyszerű.
MaCS
-
-
aujjobba
addikt
válasz
SyMbioTe #3693 üzenetére
Én egy raspberry pi-re telepített PiVPN megoldással csináltam.
Magán a NAS-on kb reménytelen, én hosszú küzdés árán feltettem rá a vpn szervert leírás szerint, de kb 5 perc használat után elkezdte maxon pörgetni a cpu-t, használhatatlanná téve az egész nas-t.
A router-ed nem ismerem, de ha van a firmware-ben gyári megoldás, vagy egy openwrt feltehető rá, akkor jó lehet. -
válasz
SyMbioTe #1958 üzenetére
Az, hogy kell-e piskálni, a szolgáltató rendszerétől függ, ezt a felhasználói tájékoztatójuk tartalmazza.
Általában dinamikus/automatikus.Az átállás sok szolgáltatónaál napokat vesz igénybe, szimplán belső adminisztratiív bénázás miatt.
Ha a szolgáltató WAN-címewd 192.168, 172.(16-31) vagy 10 taggal kezdődik, akkor még privát tartományban vagy, de a biztos a már alkalmazott módszer, azaz ezt a címet összehasonlítani egy myip-szerű lekérdezés eredményével.
MaCS
-
krealon
veterán
válasz
SyMbioTe #1947 üzenetére
"Hát ha a NoIP-s DyDNS-t bekapcsolom, akkor ott írja a külső IP-t, az pedig egyezik a myip.com-os címmel."
A router-ed, vagy ha van elotte szolgaltatoi eszkoz, akkor annak a WAN IP cimenek kell megegyeznie a "what is my IP" oldalon kijelzettel. Ekkor van publikus IP cimed, ami az internetrol elerheto.
-
hcs57
addikt
válasz
SyMbioTe #1945 üzenetére
Lehet, hogy a szolgáltató (internet) a hunyó.. ha a publikus IP címről a NAT-olt IP címre tett át, akkor nem látszik kintről a NAS. Kérni kell a publikus IP címet. Ezt úgy tudod megnézni, hogy megnézed magad, mi a külső IP címed, illetve a myip.com -on... ha nem egyezik, akkor ez van.
-
SANKADI
aktív tag
válasz
SyMbioTe #1826 üzenetére
Én is vettem egy ilyen kütyüt, beüzemeltem, szerencsére semmi probléma nem volt. Illetve egy, a DNS-t az összefoglaló szerint állítottam, nem gondolkoztam mit csinálok, tehát igy:
Azután átnéztem, és rájöttem hogy ez sehogyan sem korrekt, hogy is lenne másodlagos DNS cím a 255.255.255.0 ?Ide írjuk be nyugodtan a tényleges DNS címeket, nekem például mivel telekomos vagyok ezek:
Az előző beállításnál nekem is azt írta firmware frissítésre, hogy a kapcsolat megszakadt. Így már rögtön jó. Hogy mi a DNS cím az adott szolgáltatónál könnyen megnézhető, ki kell lépni parancs sorba a CMD.EXE begépelésével, majd IPCONFIG /ALL parancs begépelésével. Nálam például:, vagy akár egy külső kiszolgálót is beírhatunk
Google DNS
Elsődleges DNS-kiszolgáló: 8.8.8.8
Másodlagos DNS-kiszolgáló: 8.8.4.4
OpenDNS
Elsődleges DNS-kiszolgáló: 208.67.222.222
Másodlagos DNS-kiszolgáló: 208.67.220.220
Én most egy 500 GB HDD-vel tesztelem, de már megrendeltem egy TOSHIBA 3TB 64 MB P300 HDD-t,majd ezzel fogom teljesen kivesézni a tudását. Távoli elérésnek szerintem megfelel a ZyXel drive, teljesen jól működik, de feltettem az OwnCloud saját felhő megoldást, még azt ki akarom próbálni. Ha egyetért velem a topik gazdája, az összefoglalóban azt az apróságot ki kellene javítani. -
válasz
SyMbioTe #1808 üzenetére
Sajnos azóta sem akar menni.
Viszont ami feltűtnt, nem csak ez nem működik. Ha firmware frissítést akarok keresni, rögtön kiírja, hgy megszakdt a kapcsolat szerverrel.
DyDNS létrehozásnál szintén megszakadt hálózat, később próbáljam.
Hálózati diagnosztikánál úgyszintén.
Lehet hogy a routernél van valami gebasz?Belső hálón a gépekről simán el lehet érni.
-
Speederer
senior tag
válasz
SyMbioTe #1808 üzenetére
Helló,
Eddig hogy érted el? Nekem mondjuk elég simán ment anno a párosítás, de pl a telefonos alkalmazásaik sohasem működtek tökéletesen, úgyhogy inkább hanyagoltam.
Ha csak a zyxel-es dns cím miatt kellene ez az egész, akkor azt könnyen ki lehet váltani mással is.Sőt én inkább kikapcsoltam a router-en az upnp-t, meg mindenféle port átirányítást, és inkább beüzemeltem a vpn-t. Érdekes, hogy az onnan való stream-elés elég lassú, de nem úgy tűnik, hogy a netem sebessége miatt. Viszont ez már egy másik téma.
A "cloud" meg perpill kimerül nálam annyiban, hogy a telóval készült képeket szinkronizáltatom samba-s megosztásba a nas-ra, mivel a többi cloud-os megoldás nem akart jól működni.
Lehet, hogy nem kaptál választ a kérdésedre, de talán nem árt tudni, hogy lehet mást is használni a gyári alkalmazásokon kívül.
-
válasz
SyMbioTe #1616 üzenetére
No az érdekes... Nem maradt rajta mégis valami partíciótábla? Teljes format volt?
Nem tudom pontosan, mit szeretnél, de esetleg megpróbálhatod JBOD-ba formázni az első HDD-t, majd utólag összefűzni.
De ezzel a problémával véleményem szerint a ZyXEL supportot is lehet keresni.
Sajnálom, én részletesebben nem tudok segíteni, mivel nincs ilyen fizikai hardverem, nem néztem bele a szoftverébe...
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Napelem
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Politika
- Futás, futópályák
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- B W PS PX8 jó áron eladó
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest