Új hozzászólás Aktív témák

  • seger

    addikt

    Nas adatai, menteni ami menthető!

    MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE PRÓBÁLJA

    Pár lehetősség, hogy mit csináljunk ha a nas elszáll (akár egy frissítés, akár egyéb okok miatt)
    Nálam az történt, hogy lefrissítette magát 6.0.2-8451 update 9-ről 6.1-15047-re. A visszaállítás nem segített, nem történt semmi, a nas nem elérhető, a synology assistant állapotnál helyreállítható látható, de helyreállítás opción kívül SEMMI más lehetőség!!

    Első lépésben újraraktam a pen-t, természetesen nem segített!

    Második lépés, kivettem a HDD-t, és windows-os gépre dugtam, amire telepítettem a DiskInternals Linux Reader-t, amivel természetesen láttam az adatokat, és ami fontos volt le is mentettem! Innen kezdve próbáltam mindent ami használható megoldás lenne, mivel már nagy bukó nem lehet, legrosszabb esetben újra kell húzni mindent, de a legfontosabbak, hogy az adatok megvannak!!!

    Harmadig lépésben azt tettem, hogy beraktam a nasba egy HDD-t, és ráhúztam egy rendszert! Mikor ez rendben volt, kivettem a HDD-t és beraktam windows-os gépbe és partition backup-al lementettem azt a 2db 2GB particiót amit a rendszer telepítéskor létrehoz!
    Mikor ezzel megvoltam, átcseréltem a windows-os gépen a HDD-t, és ami eredetileg a nas-ba volt, (amire a 6.1 ráfrissült, és minden adatom rajta volt) a 2db 2GB particiót felülírtam azzal, amit a friss telepítés után lementettem, amikor kész lett, mehetett vissza a nas-ba! Elsőnek a synology assistant-ban az állapot szolgáltatások indítása volt látható, de kis türelem és frissítés után KÉSZ állapot volt látható, a verziónál pedig 6.0.2-8451 update 9!

    Nas-ra be tudtam lépni, adatok megvannak, de a beállításokkal kell egy kicsit mókolni ha nincs mentésed.
    Nekem most már van mentésem a particiókról, ezzel visszaáll a felhasználók listája, megosztások, telepített alkalmazások, hálózat beállítás, dns is ha bármi baj keletkezne!

    Remélem nem hagytam ki semmit, ha valami nem tiszta, írjatok és igyekszem gyorsan vélaszolni!

    Seger

Új hozzászólás Aktív témák