- Olaszország is kér az Intel-gyárakból
- Mozilla Firefox
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Zyxel NAS326
- A Google már teszteli a saját chatbotját
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Microsoft OneDrive (korábban SkyDrive)
- Python programozás
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
chemand #7949 üzenetére
Biztos, hogy neked is azt javasolnám, ha megoldható, lemezek ki, linux alatt felcsatol lement, leformázod egybe az egészet és újra visszateszed DSM alá, majd ő formázza magának stb. ez lehet megoldást jelent.
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
sb
veterán
Sziasztok!
Virtualbox alatt fut nálam DSM 5.2-5644 Update 5. Nem igazán használom, most mikor ránéztem azt láttam, hogy 15-30%-on tekeri a cpu-t idle-ben is.
A process lista szerint ezek pörögnek darabonként 5-10% között:
snmpd
scemd
httpd
De ami furcsább:
entry.cgi_SYNO.Core.System.Utilization[1].get
entry.cgi_SYNO.Core.System[1].infoRégebben, install után amikor néztem 1-2% volt a szumma cpu terhelése idle alatt.
Mi lehet a gond? -
MrTwister
őstag
válasz
chemand #7952 üzenetére
Kölcsön RAM-mal próbáld tesztelni a gépet, esetleg SATA kábelek cseréje, feszültségek rendben vannak a BIOS-ban, táp nem haldoklik? Szellőzés kielégítő, látom full passziv az alaplap és a proci is, megpróbálnám aktív hűtéssel. Látatlanban ennyi ötletem lenne, de a kollégák által javasoltakat is megfogadnám, bár ez nekem inkább hardveres gondnak tűnik inkább, mint szoftveresnek, bár a manó tudja...
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
csehig
csendes tag
válasz
fonix232 #7944 üzenetére
A partíció-törléses módszer (első két partíciót töröltem mindegyik hdd-n, a 2,4G és 2G-sat) lehetővé tette, hogy ismét lássam az adataimat, nagyon köszönöm! Érdemes lenne a nyitó hozzászólásba is felvenni valami "ha nem indul a xpeno" vagy hasonló bejegyzés alá. Köszönöm ismételten!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
GYIK-ot javasolnék, "Mit tegyek, ha felment a 6.1 magától, de szeretnék visszaállni előző rendszerek?" kérdéssel, és sok mást is lehetne beleírni még. Ezt megtehetjük mi is, akinek ötlete (és megoldása is) van, megírja a kérdést, és, ha itt hozzászólásba volt írva a válasz, akkor a linkkel elküldi a Tg-nek, a Tg-k pedig szerintem vállalnak annyit, hogy beteszik az összefoglalóba. Közösség vagyunk, magunkat kell építenünk, nem várhatunk mindig másra.
Keresek külföldi vagy régebbi/ritka Hell energiaitalos dobozokat gyűjteménybe! | Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Mate
nagyúr
Frissítette magát a nas. 6.1-re. Megcsináltam a beta-val a pent. Szerintem bebootol róla, csak nincs hálózati elérés. Megoldást nem találtam, úgyhogy várhatok a javításra, végleges telepítőre...
-
Imco
őstag
Sziasztok!
Bocsi! Off leszek, de a saját topicba 3 bejegyzés van 1 év alatt.
Transmission kérdésem volna.
A remoteba /chrome/ hogy tudnám beállítani az alapértelmezett letöltés helyét?
Bármit csinálok a save in folder helyén default folder olvasható.
Ezért le kell nyitni és kiválasztani a helyet, ellenkező esetben hibát dob.
Így most min. 5 kattintás egy torrent. Ez szeretném redukálni!
Köszi!Üdv! Imco
-
fonix232
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #7947 üzenetére
Na, én erre a Plex-et használom
Ugyanis 10-ből 9-szer hiába korrekt az SN és a MAC cím, nem tölti be a Syno belépő felületét, csak nagy hekkelések árán.
Szóval DNS-O-Matic és ha az bekrepál, a Plex szerver még mindig lejelenti magát a "központba", így app.plex.com-on simán látom az utolsó IP-t.
Mert csak.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Körülbelül egy éve összeraktam egy mini itx masinát egy xpc barbone házban.Azóta is ugyanaz a rendszer fut rajta. (DS3615xs 5644) Mostanra elég hangos lett a táp ventije így lecseréltem a tápot egy pico psu-ra. Közben kiderült hogy az elem is lemerült így kicseréltem. Azóta nem tudom leállítani a gépet synology assistanton belül.Belépek,rámegyek hogy leállítás és csak újraindul a gép.
Nem tudom hogy a táp miatt van ez vagy elemcsere után állítani kell valamit a biosban?Egyedül úgy tudom lekapcsolni ha hosszan nyomom a bekapcs gombot.
Ha már itt tartok azt is szeretném megkérdezni hogy van-e megoldás arra hogy a bekapcs gomb megnyomásával normálisan leálljon a gép? (Mint egy windows esetén)[ Szerkesztve ]
Üdv:Viktor
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Viktoár #7968 üzenetére
Első körben próbáld ki egy másik táppal, illetve nézd át a bios beállításokat, igaz ilyen újraindulási hiba nem jellemző bios-bol.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Imco
őstag
válasz
Viktoár #7968 üzenetére
Épp tegnap oldottam meg egy hasonló problémát. Igaz W 10 Z170 pro gaming lap, de talán van értékelhető benne.
Kinyírtam a gépem. Reinstall, majd utána feltűnt, hogy nem kapcsol ki.
Sem szoftverből, sem gombbal. Bármit csinálok csak újraindul. 10" power gomb nyomás jött csak be.
Eddig jó volt, hardver nem változott, uccu neki újra tettem a wint azon melegébe. SSD, "izmos" vas ~15' volt kb., de a hiba maradt.
Itt kezdtem vakarni a fejem. Load default biosba, chipset driver frissités, nem hozott eredményt.
Kínomban elkezdtem friss biost keresni. Tavaly júniusi volt a "régi". Találtam is. Feltettem és simán működik a ki-be kapcsolgatás. Ami bosszant -szokásomhoz híven-, hogy nem látom benne a logikát. Tavaly októberben frissítettem a hardvert, /MB-CPU-RAM-táp/ azóta simán ment minden. A win megdöglése is inkább vírus miatt volt, de ez másik sztori. / Másik partíción ment a W8 ./Ezzel remélem segíteni a hibaelhárításod.
Üdv! Imco
-
Viktoár
addikt
Köszi urak,belekukkantok a biosba hátha az elemcsere után elállítódott valami.
Üdv:Viktor
-
Essejó
Topikgazda
Bővítettem az összefoglalót a 6.1-ről 6.0-ra való visszaállítással illetve egy képpel a frissítési beállításról, hogy csak a biztonsági frissítések települjenek, de a verzió ne változzon.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
csucsreg
tag
Sziasztok!
Lehet volt már róla szó, de hirtelen nem találom. Olyan problémám van, hogy a gyári DLNA media szerver sokszor "leáll", filmnézés közben kiírja a TV, hogy NAS leválasztva, majd 1 2 perc után ismét elérhetővé válik. Ezt mi okozhatja? Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz
csucsreg #7982 üzenetére
Nézd meg lejátszás közben milyen a CPU és a memória terhelés, mert ha túlterhelődik az is okozhat ilyen gondot.
SD film lejátszásánál is eldobja a kapcsolatot, vagy csak FHD film esetén?[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
csucsreg
tag
válasz
zsolt501 #7983 üzenetére
Sajnos lejátszás nélkül is eltűnik a samu TV "bemenetei" közül, majd ismét megjelenik. A router hibát ugyanakkor nem zárnám ki teljesen, mivel mobilon vettem észre, hogy néha - bár kapcsolat van - nincs adatforgalom, a facebook csak forog (több mobilkészüléken).
[ Szerkesztve ]
-
zeotróp
csendes tag
Sziasztok
Van kb. 1 terra filmem, sorozatom, stb. torrentezve.
Szeretném ezeket TV-n nézni, kategorizálva.
Médiaszervert és Video Station-t feltelepítettem, A Samsung TV látja is ezeket, ha a DS-ben a video mappát adom meg célállomásnak, de ömlesztve.
De a kategorizálást nem tudom megoldani
Ki milyen módszert használ erre, úgy, hogy ne kelljen duplikálni a fájlokat (DS-nek és VS-nek is) ?
Mert ugyebár akkor még 1 terra hely kellene hozzá
Előre is köszönöm az ötleteket -
Mykroft
tag
válasz
zeotróp #7985 üzenetére
Kulso media lejatszo. En Kodi-t (xbmc-t) hasznalok mindenhol ilyen celra. Akar pc-n, os x-en, raspberry-n, es most talaltam meg egy, eszkozt, ami 4k-ra is kepes, a leirasok alapjan.
DS letoltes, kulon a filmek, kulon a sorozatok. A tovabbi kategorizalast a kodi elvegzi. -
Mykroft
tag
válasz
zeotróp #7987 üzenetére
Ehhez nem kell kulon felhasznalo. A filmeket a filmek mappaba, a sorozatokat a sorozatok mappaba toltom le, nem a home konyvtarba, hanem egy masik megosztott konyvtarba, amire utana a felhasznaloknak kulonbozo jogosultsagokat adhatok. Raadasul rss figyelessel nehany sorozat automatikusan toltodik a megfelelo helyre.
[ Szerkesztve ]
-
kabar
senior tag
-
blackrulz
nagyúr
A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Sőt. A plex szerver simán lehet a Kodinak backend-je, kvázi az adja az adatbázist, de a Kodi intéz minden mást. Ezzel ugyanúgy használható mindkét oldal, megvan a Kodi rugalmassága, pluginjei, feliratkezelése és társai, és még mindig elérheted a filmeket más eszközről a neten keresztül plex kliensen, webappon. Egy plexkodiconnect telepítése meg egyáltalán nem mutatvány
[ Szerkesztve ]
When you want a circus you exalt the clowns
-
bnorci71
őstag
Üdv mindenkinek!
a régi notimra szeretném felrakni az XPEnology-t de már a letöltésnél elakadok. Az összefoglalóban lévő linkről nem lehet letölteni a .iso .img .vmdk fjlokat az oldal nem elérhető
azt írjátok a gépnek megfelelőt x86 x64 de én a linkelt oldalon nem látok külön telepítőt a 2 rendszerre...én csinálok valamit rosszul?
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
kabar
senior tag
válasz
bnorci71 #7996 üzenetére
Akkor azt hiszem, hogy a nanoboot környékén kell keresgélni. De nem biztos, csak valahogy úgy emlékszem.
Ha nem találsz hozzá semmit, akkor megnézem otthon, azt hiszem egyszer szenvedtem vele én is. De mára már úgy vélem, hogy egy régi integrált Atom alaplap 3-5 ropiból megszerezhető, 1-2GB RAM-al, és nincs szenvedés, vagy legalábbis kevesebb..[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Mykroft
tag
Az rss ugy mukodik, hogy a beallitott rss csatornat X percenkent megnezi a nas, es ha talal rajta frissitest, amit szurok alapjan meg lehet finomitani, akkor a megfelelo helyre letolti a tartalmat.
Ennek a beallitasahoz aztan trackerenkent eltero megoldasok vannak, en egyet hasznalok, ott szepen le van dokumentalva minden, amit tudni kell.Lenyegeben nem kell a sorozatokat figyelnem, megteszi helyttem a DS.
-
bnorci71
őstag
mivel a régi noti csak porosodik gondoltam kipróbálom aztán has jó akkor esetleg valami erősebb hardver alá, na meg a 20w fogyi is kedvező egy notinál.
jelenleg a router a "NAS" de gyorsan elértem a határait ami tudja azt amire szánom NAS az az én zsebemnek sok.
Még én magam se tudom milyen vas kellene ami olcsó elég erős és keveset fogyaszt.
sok torrent és DLNA 1 tv-re ami a feladat."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- -50% HP EliteBook 840 G8:i5 1145G7,16GB,256GB SSD,Iris Xe,vilI.MAGYAR bill.,Bang&O,Hp gari 2026.5.2
- PlayStation 4 500GB, 9.00-ás szoftverrel!! (GOLDHEN), 6 hó garanciával eladó!
- PlayStation 4 Pro sw:9.00 GoldHen!!! 6 hónap teljeskörű garanciával eladó!!
- Apple Watch Edition Series 6 (GPS + Cellular), titán 44mm - Space Black
- Lenovo Legion 5 (17.3") Gamer Laptop RTX 3070 144Hz Ryzen 7 5800H 16GB Ram 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: ELIN.hu Kft.
Város: Budapest
Cég: Webtown Informatika Kft
Város: Budapest