Új hozzászólás Aktív témák

  • csusza`

    senior tag

    Sziasztok!

    Viszonylag új vagyok NAS témában.
    Egyik ügyfél cégünknél lecserélésre kerül az eddigi Linux fájlszerver, egy Synology NAS-ra beszéltük rá őket a jelenlegi Linux megoldás helyett.
    Gyakorlatilag tényleg csak dokumentum fájlszerver lenne a gépezet. Egy 215j lesz majd.
    Felbuzdulva ezen letöltöttem az Xpenology-t, és felhegesztettem egy gépre. Egész sok mindent tud, meglepően jó.
    Két kérdés így első körben: megcsináltam a felhasználói csoportokat a megfelelő jogokkal. Láttam, hogy a felhasználót ha beléptetem a csoportba, lehet plusz jogokat adni neki. Például van egy másik mappa, aminek néhány almappájához szeretnék hozzáférést adni egy illetőnek pluszban. Ilyen opciót nem találtam.
    Elég fontos lenne a mentési része is a dolgoknak. Lehet ütemezni ilyen automatikus mentést, kiválasztani, hogy miről szeretnénk. Ez remek. Láttam azt is, hogy van ilyen "rotációs" rendszerű mentés, hogy visszamenőleg meg lehet tartani X számút. Kérdés az, hogy ha rájön a lelkem, hogy ő bizony módosított egy doksit, amit nem kellett volna, akkor a backup-ból elő lehet azt csalni, vagy a komplett bakcup-ot vissza kell gördíteni egy korábbi verzióra?
    Amikor egy nagyobb cégnél dolgoztam, Windows Serveren láttam olyan is, hogy azonnal vissza tudták állítani a letörölt/megváltoztatott fájlt. Jelenleg otthoni felhasználókra és kisebb vállalkozásokra szakosodott cégnél dolgozom, így eddig ilyesmire igény nem jelentkezett. De ami késik, nem múlik. :)

    Előre is köszönöm válaszotokat!

    Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!

Új hozzászólás Aktív témák