Új hozzászólás Aktív témák

  • stigma

    addikt

    Sziasztok.

    Kéne egy kis help, mert egyik ismerősömnek kellene DSM7 Synology Photo-k alatt pár felhasználót létrehozni, én már rohadtrég csináltam és pöccre kéne mennie :DDD
    Jelenleg ő használja csak (admin user tiltva)a saját userével.
    Új userek lenne a feleseg,rokon1,rokon2

    Az itteni videoból indulok ki: How to setup Synology DSM7 photos for Sharing with Family

    0. lépésnek : minden olyan képet amit szeretne a Synology Photo alatt a felhasználókkal látni és megosztani a /photo gyökérbe tegyen ki.

    1. feleseg felhasználó: Definiáljak neki egy felhasználot, alkalmzásokban max a home/homes mappát engedélyezzem neki, minden mást tiltsak le, illetve a alkalmazásoknál a Synology Photo-t.
    Külön csoportba ne tegyem bele, így minden-t fog látni a /photo alá bekerül.
    Így ha a home/homes mappát engedélyezem neki, akkor a telójáról a képeket is le fogja tudni menteni wifin/mobilneten, így lesz egy backup a telóról/eszközeiről csak a fotók vagy videoknak.
    Ha jól emlékszem valahova ide fogja menteni: /homes/feleseg/Photo/MobilBackup
    alá a saját telója nevével.
    Ha más eszközön is csinálja szinkronizációt, ami mondjuk egy Tablet lenne, akkor gondolom külön-külön mentődnek ide az egyes eszközök más és más mappanéven
    /homes/feleseg/Photo/MobilBackup/teloneve
    /homes/feleseg/Photo/MobilBackup/tabletneve

    2. rokon1 és rokon2: Ha lesz sok rokon és mindenkinek ugyanazokat a mappákat akarja mutogatni, akkor hozzak létre egy rokonCSoport csoportot, minden mappahozzáférést tiltsak, csak a Synology Photo lesz amit engedélyezek neki, mert képeket/videokat fog nézegetni.
    rokonCSoport-ba beledobhatom a rokon1 és rokon2 felhasználót akinek szintúgy nem lesz mappahozzáférése, csak Synology Photo-ba betekintése

    Ezek után ha bármit beleszórok a /photo-ba majd, akkor a Synology Photo-n belül ezt mappánként vagy csoportosan (rokonCSoport) tudja állítani benne ugye?

    Ha hülyeséget írtam kijavítanátok :D

    ....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...

Új hozzászólás Aktív témák