- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Crypto Trade
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- Rendszergazda topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
[link] MIUI 12.5 ROM. Csak tiszta friss telepítéssel telepíthető, első boot 10 perc is lehet, szóval csak türelem.
-
nimfas
addikt
válasz tranceplanet #25471 üzenetére
Én anno ilyet vettem: Iriver SlimX iMP-550. CD-s mp3 lejátszó, FM rádió (kukac játék is van benne) , 2db "rágó" tölthető akksival működik. Kegyetlenül szól még ma is. (11-13 mm "vastag") Ez sem volt olcsó amikor vettem. Sokat jártam BP-re Siófokról és a vonaton tökéletes volt.
Telefonból viszont egy HTC telefon után amit 115eFt-ért vettem 9 éve, és ami kb a gariidőt húzta ki.... na azóta 70eFt a lélektani határ a telefont illetően. Jelenleg Note 5 pro van, már 2,5 éves és még bírja a strapát. Anyámnak Note 7, páromnak Note 9 Pro....
-
nimfas
addikt
Nekem mostanában pár hete azt játssza a telefon hogy sms-t kapok, xy részéről nem fogadott hívás volt. A telefon nem csörgött. Lehet kezdi beadni a kulcsot a telefon? (Legújabb fejlesztői van rajta, előtte az előző volt)
Ötlet esetleg, másnak is volt ilyen?
-
nimfas
addikt
Újabb hülye kérdés.... Bluetooth.
Telefon össze van párosítva a kicsiban található JVC rádióval, névjegyek átmennek, ha onnan hívok valakit akkor látom a rádió kijelzőn is a nevét.
Ha viszont engem hívnak akkor csak annyit, hogy hívás van, de név nélkül. Telefonon természetesen látom hogy ki hív.
Erre van megoldás vagy ez ilyen? Régebben kiírta a hívó felet is, de egy ideje már ilyen.
Ha engedély kell neki akkor merre keressem vajon? -
nimfas
addikt
válasz Viktor0610 #25252 üzenetére
Köszönöm, próbálom
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Van animált háttér, de a bemutatott, rázoomolós mozgó háttérképet hogy lehet aktiválni? Most csütörtöki dev.12-es rom van a telefonon!
Előre is köszönöm!
-
nimfas
addikt
válasz Viktor0610 #23855 üzenetére
BuildProp Editor-t play-ről telepitsd fel, keress rá a 'persist.vendor.camera.HAL3.enabled' sorra és a 0-t írd át 1-re. Telefon restart és már jó is lesz a linkelt teszt.
-
nimfas
addikt
Bootloader nyitás
Custom recovery
Camera2 API zip flash vagy BuildProp Editorban 'persist.vendor.camera.HAL3.enabled' sort át kell kapcsolni 1-be
Eddig megvan...De hiába írtam át "1"-re az értékét programban ezt kapom:
Gcam flash: melyik verzió? Van jópár...
A Gcam-ot gondolom recovery-ből kell telepíteni... Ugye?
-
nimfas
addikt
Gcam-ot az új 11-es rendszerre hogy kell feltenni? Magisk 20 fent van, orange recovery. Root működik. Aktuális még a leírásban szereplő gcam vagy az is elavult már? Ha van jobb verzió amit recovery-ből lehet telepíteni ahhoz egy link esetleg?
Előre is köszönöm!
-
nimfas
addikt
Más...
Megvan a számomra egyik legnagyobb javítás az új 11-es romban.
Bluetooth kapcsolat a kocsival, eddig csak telefonálni tudtam vele, zenét hallgatni nem mert minden egyes indításnál a fejlesztői beállításokban kellett túrni és átállítani AAC-ről SBC-re a kódolást. Most ez megszűnt! Felajánlotta hogy AAC, de alapon SBC maradt.
-
nimfas
addikt
Új rendszer fent, root megy.
Banki szoftver megjegyezte, hogy root van, de simán megy.
Mc Dönci app viszont nem....Létezik Root hide app ami működik is?
-
nimfas
addikt
válasz kidnou #23693 üzenetére
Szia, egy linket tudnál dobni, nehogy egy 2 éveset tegyek fel. 😁
Te tudod esetleg hogy a képeken szereplő Dev rom-ra feltehető-e recovery-ből a szintén ott szereplő verzió? Esetleges melyiket érdemes feltenni helyette amivel nem csinálok téglát a telefonból?
Előre is köszönöm!
-
nimfas
addikt
válasz Viktor0610 #23691 üzenetére
Erre ugyebár nem tér ki az összefoglaló.
De feltettem a szintén összefoglalóban szereplő moddolt recovery-t, ezt:TWRP (moddolt)
https://prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_5_global/hsz_14403-14403.htmlEz sem jó? Ez nem kért jelszót, de a root telepítés a képek szerint nem jó vmiért.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Sziasztok,
Követtem az összefoglalóban szereplő leírást a bootloader nyitásról, recovery telepítésről, robot telepítésről. Ebből simán a bootloader nyitás ment. A linken szereplő recovery jelszót kért telepítés után, a root telepítés is lezajlott látszólag.... De a mellékelt képek tanulsága szerint nem klappol valami.
Kérdés hogy a letöltött verziót merjem-e recovery-ből telepíteni? "miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V10.2.2.0.OEIMIXM_8be41b2243_8.1.zip"
-
nimfas
addikt
Sziasztok, jelenleg a Note 5 telómon developer rom van 9.6.27. Mivel fejlesztve nem lesz tovább gondoltam viaszatérnék a stabilra, vagy EU dev-re ha azt frissítik 11-re.
Kérdésem az lenne hogy mi ennek a menete, kell-e nyitni bootloader-t, vagy simán telefonra töltött miui_HMNote5HMNote5ProGlobal_V10.2.2.0.OEIMIXM_8be41b2243_8.1.zip feltehető a gyári frissítő programmal? Próbáltam utána olvasni de totál nem értettem, angol fórumon írták hogy csak x verzió utáni tölthető de csak ilyen-olyan romra különben tégla lesz. Na ezt szeretném elkerülni. 😎[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
-
nimfas
addikt
válasz rush0205 #4199 üzenetére
Nekem is ilyen van, szépen kiért a kijelző széléig, talán 0,5mm marad a széleinél. Gesztusvezérlés megy vele, néha csak 2-3x-ra kapja el....
Ami feltűnt hogy a közepén időnként van egy 2cm széles függőleges szivárványosodás. Ott nem érhet hozzá rendesen az üveg. Alapból sok kis pötty van rajta, ez kikapcsolt képernyőnél látszik csak ahogy a szivárvány is.
Érdekes de ez utóbbi el szokott tűnni... -
nimfas
addikt
Mi újság a görgethető, széles háttérképekkel? Azok totál megszűntek ahogy a mozgó háttérképek is???
-
nimfas
addikt
válasz Viktor0610 #3174 üzenetére
Azért ide, mert az előző telefonom ilyen hiba nem volt. Ezen meg van.... Hátha valaki másnak is volt ilyen hiba és tök egyszerű a megoldás csak én nem tudom.
-
nimfas
addikt
válasz hevizms #2688 üzenetére
Nekem tegnap egész nap mobilnet, Bluetooth, reggel és este wifi (nap közben is bekapcsolva, csak épp akkor mobilnet megy), 2 óra GPS navigáció... Ezzel jött össze a fenti képeken látható idő. Akinek 10 óra összejön meg 3 nap az vagy kapcsolgatja állandóan a wifit, mobilnetet stb, vagy fiókban elzárva tartja.
-
nimfas
addikt
Leszedtem az ajánlott 13-as verziót, fel is tettem. A korábban reklamált dupla ébresztéses hiba megszűnt.
Annyit csinált, hogy felvillant a képernyő a zárig, aztán vissza is sötétedett. Most a régi-új rendszerrel normálisan működik.Nem tudom miben másabb ez a rendszer mint amivel kaptam... a frissítés oldalon azt kaptam vissza, hogy a changelog-hoz nincs jogosultságom megnézni.
-
nimfas
addikt
Nekem Note előtt Lenovo P70 volt, 3 éves volt a készülék, 4000mAh akksival. A végén alig bírt ki 1 napot! Este 7-re 10% alá esett. Nagyjából 23-24 órától reggel 6-ig töltőn volt.
Más kérdés hogy mi tesz jót az akksinak, max 2-3 évente veszel bele másik akksit, ha még megvan a telefon egyáltalán....
Egy elektromos autónál is lehet hogy hasonló a helyzet, csak az anyagi vonzata más "kicsit" egy új akksi packnak.
Más:
Bootloader nyitasnál kiírja a program hogy az összes user adat elveszik. Előtte akkor mentsem le a fényképeket, meg mindent ami kell?
Ujjlenyomat olvasót kapcsolják ki előtte? Mintha valaki így zárta volna ki magát a telefonról.... Nincs még step by step leírás erről a nyitásról, Rom cseréről???[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
MOFI redmi note 5 Global Hard PC Back Cover Case for xiaomi redmi note 5 Pro Full Cover Case Capa 5.99''
Én ilyet... egy feketét és egy pirosat.... rohadt jól néz ki a pirossal.Passzol rá, annyi hogy a bekapcs gombnál 0,5 mm-t kiáll valamiért... (Hangerő gomboknál nem)
-
-
nimfas
addikt
Ez a rendszer van jelenleg rajta... Nem buheráltam még.
Külön ébresztő programot használok, Alarm Clock Extreme. Szeretem hogy sokféle beállítás van benne. 2 napja nem ébreszt.... 6-ra van állítva, de 6:30-kor még az értesítési sávon az szerepel hogy szerda 6:00 a következő ébresztő. Ilyenkor mi van??
Ha belépek a kamera appba (gyári) van hogy kell neki 2-3 MP mire magához tér, addig le van dermedve a kamera képe!
Jól jönne egy step by step leírás a nyitáshoz, Rom cseréhez....
-
nimfas
addikt
Ez akár jó QC töltő is lehet hozzá?
-
nimfas
addikt
Vannak furaságok.
Beállítottam hogy az ujjlenyomat olvasó oldja a képernyőt, tehát bekapcsoláshoz elég az ujjamat odatenni és kész, nem kell "koptatni" a bekapcsoló gombot.Be van állítva a dupla kopp ébresztés funkció is, na az nem működik úgy ahogy kéne: villan egyet a kép és újra kikapcsol.
Kérdés: A komplett asztal sorrendjét nem lehet cserélgetni, csak a fő asztalt lehet kiválasztani?
Mint kiderült az autós BitzWolf töltőm tudja a QC (ha jól tudom ezt támogatja a telefon is...), De az itthoni töltők nem. Milyen töltőt javasoltok hozzá és hol lehet jó áron megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Csak hogy fájdítsam egyesek szívét: Az én Spemall-os készülékem is megjött.
Elsőre nagy, másodikra bazinagy a Lenovo L70 után.Adtak hozzá egy fekete és egy átlátszó szilikon tokot, a fekete volt a fóliázott dobozban ha jól rémlik a DPD-s csomagban volt az átlátszó tok és egy FEHÉR full cover üvegfólia... a FEKETE telefonhoz... értitek ezt?
Én rendeltem egy fekete full cover üvegfóliát és 1-1 fekete és bordó MOFI tokot a telefonhoz (Azok hamarabb megérkeztek...)
Kérdésem az lenne, hogy az összes Full cover fólia ilyen szép "szivárványszínű" a kijelző közepén??? Kikapcsolt kijelzőnél elég ronda szegény!
Mi van ezzel az 5D (bármit is jelentsen....) fóliával?
Esetleg tetessek rá GSM boltban sima fóliát? De az meg karcolódik.....Nekem cserélni kellett a beszéd flottás SIM-emet, mert nem kitörős volt, úgyhogy irány a Telenor, 10 perc alatt megvolt a dolog, GSM-es havernál vettem egy belecsúsztatós fekete bőrtokot hozzá. A két művelet volt 30 perc.
-
nimfas
addikt
Csoportos gondolom a kupontól lesz, az alap oldalon bejelölöd a tax insurance NO, 2 év EU garanciát (ha elég 1 év kinai akkor azt), ha van színválaszték akkor azt. Tovább, majd ott tudod a kupont beírni. Fizetés és kész.
A Spemall először a Magyar lerakatba küldi Szerintem és onnan postázzák tovább külön-külön a címekre.
-
nimfas
addikt
válasz wwenigma #189 üzenetére
62.796 Ft volt 04.26-án tehát 244 USD, az annyi mint 257,36 Ft / USD (Nem az 1500 Ft-on múlt volna hogy megvegyem)
Én is reménykedtem, hogy jövő héten lesz a telefonból valami.... semmi infó nincs a rendelésekkel kapcsolatban?Pityu: Spemall csoportos rendelés volt.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Facebook csoportból 1 napra tiltottak... Mert szóvá mertem tenni hogy qrva drága a hirdetett magyar boltban (xiaomishop) kapható NOTE 5 .... 85.000 Ft-ért, és hogy van ettől olcsóbb beszerzési forrás.
[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Építő/felújító topik
- Mobilarena észrevételek, hibák, javaslatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autóhifi
- EA Sports WRC '23
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest