-
IT café
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilvaspet
tag
válasz tothmaxy182 #170 üzenetére
XDA-s tesztben javasolták a rendszeranimációk, a MIUI és a memória optimalizálás kikapcsolását.
Az utóbbival talán nem gyomlálja olyan keményen a háttérben futó appokat, gyorsabban betölthetnek így ezek. Végülis ram van bőven, bár ugye sosem elég.
Egy próbát megér, hogy gyorsabb lesz-e.[ Szerkesztve ]
-
szilvaspet
tag
válasz tothmaxy182 #197 üzenetére
Igen, kikapcsoltam, de amúgy nincs összehasonlítási alapom. Valakik valahol ezt biztos összehasonlítják majd. De biztos gyorsabban merül így. Mindenesetre így is nagyon élvezem a bika akksit.
És az is lehet hogy nem érdemes piszkálni..[ Szerkesztve ]
-
szilvaspet
tag
Üdv!
Global Dev. 7.5.11-em van, TWRP-vel ment fel.
Feldobta ma a 7.5.19 frissítést, OTA-n letöltöttem, de ahogy olvastam valahol, automatán nem frissít, nekem sem sikerült.
Ez esetben TWRP-ben a letöltött csomagot telepítem, majd Wipe/Cache és megmarad minden ugye?
Ezt a no-verity-opt-encrypt-5.1.zip -et minden egyes alkalommal fel kell tennem a rom telepítése után?P.
-
szilvaspet
tag
Szia!
Ha twrp-vel frissítem az előző developer verziót, akkor elég a telepítés után a wipe cache/dalvik ugye? Nem kell előtte factory reset, főleg hogy akkor újra kellene pakolni mindent..
Más: gondolkodom RRemix rom telepítésén is. Ott írják a nandroid backupot. Ez miért kell ha egyébként bármikor vissza lehet tenni a miui romot? Vagy ez csak egy sima backup lehetőség?[ Szerkesztve ]
-
szilvaspet
tag
Üdv!
Nekem egy bajom volt amikor RR-t használtam. 2 kártyás üzemmódban, ha kikapcsolom az egyik SIM-et, majd mondjuk reggel bekapcsolom, akkor is a nem kikapcsolt kártyáról indítja a hívást, nem kérdez rá onnantól, hogy melyiket használja. A MIUI-nál ez jól működik, nem teszi alapértelmezetté a bekapcsolva hagyott SIM-et.
Esetleg ezt kipróbálhatná valaki, hogy még mindig így működik-e az RR..P.
-
szilvaspet
tag
Sziasztok!
Lineage 14.1 felhasználóktól kérdezném:
Ezen a rendszeren lehet külön ki/bekapcsolni a SIM kártyákat? Lineage 15-ön nem ment. Csak repülő mód vagy él mindkettő. Korábban volt már 14es Lineage fent de már nem emlékszem erre..
Köszi! -
szilvaspet
tag
Én is próbálgattam a legtöbb alternatív romot, lineage 15, rr5.8.5 stb. Visszatértem mindig a MIUI-ra, az alábbi, két SIM kártyás dolgok miatt:
Lineage 15-ben nincs külön ki/be kapcsoló a SIM kártyákhoz.
Az rr-ben van, de ha rákérdezős beállítás van és kikapcsolom az egyik kártyát, majd újra vissza, akkor nem kérdez, hanem a bekapcsolva hagyott kártyát nevezi ki alapertelmezettnek, mindig újra be kell állítani. A MIUI ilyenkor is visszaáll a rákérdezős módra, ráadásul kontaktonként meg tudja jegyezni, melyik SIM-ről szoktam hívni és rövid visszaszámlálás után arról indítja a hívást. A többi rom szerintem ezt nem tudja. -
szilvaspet
tag
Üdv!
Én is kipróbáltam a 0.2.5-ös fixet, de nálam rosszul sült el. A kihangosításos beszélgetés szaggat és érthetetlen a túloldalon. Ez mitől lehet? Azóta leszedtem és most jobb. A 0.2.4 is ezt csinálta. (MIUI9EU.DEV)[ Szerkesztve ]
-
szilvaspet
tag
Sziasztok!
Aki Lineage 15-ön van, attól kérdezném, van-e benne külön ki/be kapcsoló a két SIM kártyához?
P. -
szilvaspet
tag
válasz juve600 #17631 üzenetére
Szerintem ez az ami a telódon (és az enyémen is van) a legutóbbi PixelExperience. A youtube hozzászólásokban is írja a feltöltő, hogy 8.0.0 R33 alapú rom. És a Techie Squad Telegram csatornában is a 11.22-i PixelExperience a legutolsó kiadott..
Érdemes belépni a csatornájára, ott lesz leghamarabb új rom.
A Telegram csatornát a hozzászólásban linkelte..[ Szerkesztve ]
-
szilvaspet
tag
Üdv!
A hívásrögzítővel van problémám. Eu Dev rom alatt egyszerűen nem rögzít. Minden engedély meg van adva, memória optimalizálás ki van kapcsolva és a MI fiók szinkronizálás is okés. És régebben simán ment. Van valakinek ötlete? -
szilvaspet
tag
Én az Oreos Nitrogen OS-t is nagyon tudom ajánlani.
link
A legutóbbi a január 2-i verzió.
Ezt azóta használom folyamatosan, pedig előtte 2-3 naponta próbálgattam a PixelExperience-t, Cardinalt, AEX-et, MIUI-kat, stb. Ez most nagyon bejön, fontos hogy stabil, céges telefonként is használom.
Az első boot után kiírja hogy a Bluetooth hibával bezár, de nincs jelentősége, később nem jön elő és jól működik ez a része is. Az Ambient Display-t pedig különösen kedvelem, bár ez a többi AOSP/LOS romokhoz is feltehető. .link[ Szerkesztve ]
-
szilvaspet
tag
Ha valaki kipróbálná, javaslom a Pixel Experience 9.0 béta romot, nálam egész jól működik minden benne. Gapps-ot alapból tartalmazza...
link -
szilvaspet
tag
A MIUI pont azért jó, mert megjegyzi, kit melyik kártyával hívtál legutóbb és rövid visszaszámlálás után automatikusan arról fogja indítani az adott hívást legközelebb..
-
szilvaspet
tag
Üdv! Mostanában sokat szívok a telefonnal, zsebben hordás közben hajlamos önálló életet élni a kijelző, ha mondjuk belépve maradok egy adott programban.
Pl Viberen csináltam egy hívást, majd elraktam. Pár perc alatt csinált egy csoportot három legutóbbi kontaktnak és küldött egy értelmetlen üzenetet is a csoportba.
Ha a sima tárcsázó marad úgy akkor esetleg hívást indít.
Azért fordul elő hogy úgy rakom el, mert a power gomb nem mindig zár le elsőre. Viszont attól még a proximity szenzornak meg kellene akadályozni a további érintést zsebben..
A szenzor elvileg jól működik, híváskor mindig kikapcsol a fejemre vagy ha letakarom. A zseb mód is be van kapcsolva. Mit tehetek még ezzel?
Korábban ezért tértem vissza eu romról globalra, azt hittem azzal van hiba.. -
szilvaspet
tag
Igen igazad van, valószínűleg azóta van ez amióta a bekapcs gomb nem zár 100%-osan és csak rutinból megnyomom és automatikusan elteszem.. Oda kell figyelnem..
-
szilvaspet
tag
-
szilvaspet
tag
Ha valaki próbálná a 9.0-t akkor a Syberian Projectet tudom ajánlani. Elég stabil, valamennyire testreszabható, akksival jól bánik szóval ok.
link
Viszont 3 hét után hiányzik a MIUI, vissza is teszem az Eu-st.
Néhány apróság miatt, ami megkönnyíti a hétköznapi használatot, főleg 2 simmel.
Nagyon jó benne a külön kikapcsolható SIM.
Megjegyzi, kit melyikről szoktam hívni, a sima 9-esnél vagy "mindig rákérdez" állítod, vagy fix egyikre, és hívásindítás után kell váltani a másik simre ha az kell. Meg a sok beállítási lehetőség..
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest