- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jozsó
tag
akkor mégis vmi el van nálam állítva. Próbálgattam állítani egy csomó mindent, most a linksebesség 2,4 és 1,2 gbit között van, de még így sem hozza a laptop azt az értéket. iperf-fel 600+ megabitig ment fel, de speedtesttel 350 körül volt a maximum.
Milyen régióra van neked állítva? Úgy érzem, mintha ez a China mainland lenne a ludas.
-
Mamut05
friss újonc
Köszi mindenkinek a segítséget, a leírtak alapján úgy tűnik, hogy jól működik a telekomos nettel és iptv-vel.
-
Moki2
aktív tag
Na most kap nálam egy nagy mínuszt a router , nem működik 5 GHz... wifi 5 bekapcsolva , volt reset is , de csak 2.4 látszik pedig elővettem AC2100-as routert is de az se látja .Szétkaptam de szemre nem találtam semmit.Ötlet?
-
Jozsó
tag
válasz
konigjanos #323 üzenetére
Nem értem, hogy méritek ezeket a sebességeket. Lányomnak most vettem új laptopot, feleségem gépében is kicseréltem a wifi modult AX-re. Néha egy egy pillanatra látom felvillanni a 1,2 sőt 2,4 gbites kapcsolati sebességet, de valós mérésnél 300 megabitnél nem mértem többet. És az új laptopnál speedtest appal nem a processzor a szűk keresztmetszet. Úgy is próbáltam mérni, hogy a router mellett voltam.
Van annak jelentősége, hogy most AP-nek van konfigurálva az eszköz?
(bár természetesen ez csak az én problémám. Ők csak egyszerűen élvezik, hogy full hd-s film nézésénél sincs semmi megakadás)
-
pn4hvq
senior tag
Wifi sávok tekintetében hogyan működik: egyszerre van 2,4Ghz, 5Ghz és Wifi AX is? Vagy utóbbi kettő vagylagos?
Jelenleg csak egy AX képes telefon van, és ha a többi eszköztől az 5Ghz-et elveszem, akkor nem lesz ideális a családtagoknak. -
-FreaK-
veterán
Nem, azt a Telekomos modem, az adja a router-nak ami szetosztja házon belül. Annyi, hogy az iptv-k direkt a modembe vannak dugva, nem a router-ba.
Más:
Volt egy problémám viszont tegnap a routerrel:
Van egy régi (2013-as) Sony TV-m, ami wifin kapcsolódik a routerre (YT szokott menni rajta), és tegnap valamikor eldobta a kapcsolatot és nem tudott kapcsolódni sehogy. Látta az ssid-t, de sikertelen volt a kapcsolódás.
A router-t kellett újra indítani, utána jó lett. -
Rick4
félisten
Na ennyi már kiderült a hivatalos oldalról:
h370m: M.2 Socket (Key E)
h110m: M.2 Socket (Key E)Ez lenne a kiválasztott: https://www.amazon.de/gp/product/B07SRFSG1V/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3863QBYUSE63&psc=1
-
Rick4
félisten
válasz
Freddycom #324 üzenetére
Na pont ezzel nem vagyok tisztában, még egy SSD foglalatnál is félóráig kell képeket nézegetnem vásárlás előtt.
Ha benne vagy, esetleg rá tudnál nézni? Egy Asrock H110M-ITX-AC és egy Asrock H370M ITX AC lapról van szó.Ezek amúgy melós gépek (itthonról dolgozunk), nincs óriási adatforgalom, egy belső hálós nas, ami felcsatolt mappaként funkcionál, pár ip kamera aminek a szoftvere fut a gépen napközben, a lényeg, hogy ha ki tudom kb hasonló sebeségű megoldással váltani a kábelt, annyival kevesebbet kell majd fúrni, vezetékelni az új helyen.
dethroner: Nálam is hasonló, 1000/27-es telekom kábelnetem van. Mivel a java lefelé jön, és nem vissza, nincs különösebb bajom vele.
-
Mamut05
friss újonc
-
Majd arra figyelj, h mit eszik meg a géped, milyen csatlakozó, mert van két típus is:
Én Aliról vettem a wifi kártyát, vmi 15 dollár volt, viszont nekem kellett hozzá vegyek Key-M/Key-A.E átalakítót, meg antenna hosszabbítót. Nálad asztali gépen nem lesz probléma, mert gondolom van benne rendes foglalat, de nekem ezzel a megoldással nincs bluetooth (illetve nem csak nekem, az átalakító technológiai korlátja), de nem hoz lázba, mert sose használom.
Sebességváltozást mindennapi netezés során nem érzel, ellenben letöltésnék, mikor jön teljes sávszéllel, igen.
-
-
mike13
csendes tag
Próbáltam router módban nem engedi át az iptv-t, ap módban működik (Flip, optika, Huawei HG8245H). Ahogy olvastam régi hiányossága a Xiaomi router-eknek, hogy nem tudják az igmp snooping-ot.
Nekem az a tervem, hogy powerline-nal továbbítom az iptv-t, az AX3600-at meg dmz-be teszem. -
petipetya
nagyúr
válasz
konigjanos #318 üzenetére
Így van, az AX180 esetén sem számít, hogy kínai változat. Ugyanaz a webes felület és androidos app való hozzá, mint az AX3600-hoz. Szoftveres beálltás terén nincs különbség a kettő között.
-
Rick4
félisten
válasz
konigjanos #315 üzenetére
Egy ugyanolyan AX3600-as is lehet egy mesh háló része, meg a kistestvér AX1800as is összehozható ugyanúgy, és azok látatlanban csalódásmentes, mégis olcsó megoldások.
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok.
Megérkezett nagy nehezen hozzám is a cucc, de azt hiszem megérte. Gigabit-es voda nettel eddig a rekord:Azt hiszem ez magáért beszél. A jelerősség nagyon durva. A sebességet 1 fallal arrébb kb 10m-re mértem (7cm-es téglafal).
Még csinálok tesztet a nas-ra történő fájlmásolással is, meglátjuk, hogy ott mit mutat... -
konigjanos
senior tag
Sziasztok! vezeték nélkül egy ilyen összehozható a routerral? https://www.pcx.hu/mercusys-wireless-halo-s12-2-pack-mesh-access-point-00430921?gclid=CjwKCAjwm_P5BRAhEiwAwRzSO2yNpvGK8qU9m9mLmVrZTAD3vtrCKhe-0B3Kt6XYFCs330zecdnATBoCMDAQAvD_BwE
-
Mamut05
friss újonc
Sziasztok!
Használja valaki ezt a routert telekomos nettel és iptv-vel?
A telekomos 5655v2 ont-re lenne téve a 3 iptv viszont ez csatlakozna fel a netre, és adná az otthoni hálózatot. A telekomos forumban azt írják, hogy a saját routernek tudnia kell az igmp proxy-t vagy az igmp snooping-ot. Az ax3600-nál nincs ilyen beállítás, ennek ellenére működhet, vagy másik routert kell néznem?
Nagyon köszönném, ha valaki, választ tudna adni. -
Rick4
félisten
válasz
Freddycom #310 üzenetére
Jellemzően itthon vagyok, a telefon napi 16 órában lóg a wifin, a router az AdGuard dns-eken keresztül dolgozik. Soha nem akadt egy pillantra sem. Pedig kb 2-3 éve tuti azok a dns-ek vannak beállítva, előtte a google dns-sel se volt semmi, Opendns-sel sem. Persze ezt így neked elég nehéz lesz kideríteni, de akkor ha más nem, a google dns-re, vagy az opendns-re átállva egy próbát tehetsz. De meg lennék lepődve, ha azoknál nem ugyanaz történne.
-
Rick4
félisten
válasz
Freddycom #308 üzenetére
Pont az AdGuard lenne a tuti, bár nálad az előző hozzászólásod alapján is furcsa, hogy megfojgja a netet, szerintem másnak kellene lennie, az csak két dns szerver, semmi más, nem fog meg semmit. Én csak az alap védelmez használom, semmi komoly, de minden nap 9-éjfélig itt dolgozom a gépnél, és sűvít az 1000-es net, ahogy az elmúlt években mindig is süvített.
-
Host fájl alapú reklámblokkolást hol tudnék betáplálni router szinten, h már eleve arra a routerra csatlakozott eszközökön legyen egyfajta blokkolás?
-
Rick4
félisten
válasz
petipetya #306 üzenetére
Jaja, legutóbb is én írtam azt, hogy elég rossz értékelései vannak, de az a sérült csomagok miatt volt, nem kavicsokat küldött a router helyett...
De ettől még lehet szerencsés a vevő, másrészt pedig van vásárlói védelem az ilyen esetekre. Egy alap angollal, meg egy kicsomagolós videoval kb nyert ügyed van, ha a cucc sérülten érkezne.
Amúgy itt is van, 88.77$ ingyen posta. [link] -
petipetya
nagyúr
Xiaomi AIoT Router AX3600
BGN811H (csekkolva)Free shippingto Hungary via EU Priority Line
Order Subtotal: US$159.99
Coupon: -US$30.00
Shipping Fee: US$0.00
Shipping insurance:US$3.20
Grand Total:US$133.19
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával