Új hozzászólás Aktív témák

  • dfsz34

    őstag

    válasz [HUN]Dani #12965 üzenetére

    Hát pl, az ágyú kitéríthetősége és a nagyobb alfa. Nem sniper tank a T29, úgy kell nézni a dolgot. Pont azért adja brutál módon az xp-t, mert szinte minden kiosztott sebzés közelről de legalábbis látótávon belül történik.

    Persze ezzel gondolkodni kell, nem srégen beállni vagy egy bokorban lapítani oszt lőni, ahogy kifér a csövön, de dombos terepen egyértelműen előnyben van, megeszi a tigert, ráadásul annak a gyenge pontja egész jól meglőhető a tornyán, a T29-é meg kis mozgatás mellett a szinte lehetetlen kategória. Városban gyakorlatilag mindig lehet fedezéket találni, ha más nincs sidescrap is működik. Nyílt terepen van egyedül az, hogy nem szabad leállni a Tiger-el (de igazából senkivel sem) pisztolypárbajra, mert nagyobb a RoF neki. Ha mégsem lehet elkerülni, akkor azért egy dolog be szokott jönni, hogy a Tiger-t ki lehet szemből gyújtani elég gyakran. Ha ez nem sikerül, akkor nyílt terepen meg sniperkedésben nyer a tiger, evvan.

    A kemény fej, az nem csak valami mellékes dolog, hanem igen gyakran csata eldöntő tényező, főleg ha az artyt már kiszedték vagy nem is volt. Mire kiszedik a T29-t olyan vérveszteséget szenved az ellen, hogy abból már nem áll talpra, nem beszélve az időveszteségről.

    A teste nyilván nem a 200+ penes ágyúk ellen véd, de kicsit rázva elég sok kisebb tank pattog róla, a heat-et meg a lánctalp gyönyörűen fogja. Ez a kemény test dolog amúgy is olyan szerintem, hogy erősen illúzió abban megbízni. Persze, bizonyos helyzetekben egy tiger2 ki tudja használni, de a legtöbb helyzetben szinte semmit nem ér, meglövik alul, ha nem rejti el vagy ha nem forgat eléggé. Ha forgat, akkor meg az oldalát lövik. Ha a tornyot forgatja, akkor meg ott lövik meg. A kemény test ott segíthet, ha 1:1-ben kell leküzdeni valakit, ami tényleg nem gyakori és még akkor is lehet aranyat használni, ami a páncél hatását eltünteti. Mondjuk az biztos, hogy arra nem lehet számítani a T29 esetében, hogy a teste védeni fog sokat, de kis gondolkodással rájön az ember, hogy mit csináljon.

    Összeségében egy jól összerakott tank a T29, kevés negatív tulajdonsággal és nagyon jól kihasználható előnyökkel (torony, nagyon jó ágyú kiváló kitéríthetőséggel, tier7-ben jó látótáv), variálható taktikával T9 csatában is ott van a helye. A legtöbb xp-t pont T9-ben csináltam vele, egyedül hull down a domb oldalon
    Severogorsk, 7 ellenséggel szemben, akik nem tudtak körbekerülni, aztán mire kiszedtek buktak sok sok ezer hp-t és a csapatom meg már a hátukban volt addigra. Ha top tank, akkor meg nem is kérdés, tarolás.

    Például egy tiger-el Tier9-ben mit lehet kezdeni? Sniper maximum, mert ha belemegy a csatába, akkor nincs olyan technika vele, amivel életben lehet maradni sokáig, maximum a lapítás. Néha mosolygok, mondjuk most két kilences tankom van, tortoise és t54e1, aztán a tiger sokszor ugyanazt akarja játszani, mint kis tier ellen, kiáll srégen és köpi a -sokszor arany- skulót. Csak hát ugye a válasz kicsit brutálisabb, mint amihez szokott. A másik, amikor trükközik a tiger és ugrál ki-be, akkor meg a tornyot szépen belövöm, t54e1-el meg oldalba kapom és kitárazok, ha tehetem. Egy T29, ha lerakja a testét a játékos viszont már lényegesen keményebb dió. Rá kell támadni, mást nem lehet csiálni, ami mindig kockázatos vagy hosszú percekig lövöldözök a tornyán a gyenge pontra és kb minden harmadik lövés fog betalálni. Az arany lőszer sem segít, mert pattan, a he is, ráadásul a kemény felületen meg alig sebez, ha mégis sikerül.

Új hozzászólás Aktív témák