Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz korren #50764 üzenetére

    Így van!

    A rádiónál abszolút ökölszabály, hogy a minél tisztább, üresebb környezetre kell törekedni. Gigahertzekről van szó, tehát másodpercenként több milliárd ciklusról. Az nagyon szép lenne, ha a két AP ezt szinkronban tudná sugározni, de ez fizikailag lehetetlen. Ezért kerüljenek csak egymást nem érintő csatornákra -- 2,4 GHz-en erre három lehetőség van: 1-6-11.

    Persze azonos frekvenciák használata esetén is ki tudja hámozni az eszköz a neki szánt adatcsomagokat, csak éppen egy csomó várakozás, újraküldés árán.

    Az SSID-nél meg szerintem tisztán felhasználói szemmel is hasznosabb, ha látom, hogy konkrétan melyik AP-hez kapcsolódom.

    Maga a bejelentkezés eleve időt vesz igénybe, hiszen meg kell beszélniük az eszközöknek azt, hogy ki kivel van, mit akar és erre milyen jogai, lehetőségei vannak. Egy normál kliens egyszerre egy AP-hez tud csatlakozni, mint egy normál autós sebességváltó. A DSG-nél persze be van készítve a következő fokozat, amit így sima átterheléssel tud kapcsolni a mechanika -- de ehhez a hálózatoknál is speciális eszközök kellenek.
    A Lidl által említett app meg tudhatja oldani azt, hogy az eszköz monitorozza a környező lehetőségeket, de egyrészt ennek is ára van (időben, erőforrásban), másrészt a bejelentkezési mizériát nem tudja megszüntetni, azt a protokollt le kell játszani a váltásoknál.

    Ami segít, az a jó minőségű eszközökből épített okosan telepített hálózat -- ami persze a kompromisszumok művészete. Tökéletes sosem lesz, mivel a fizika és a használt protokollok nem engedik. Kérdés az, hogy a logaritmikus ár/érték görbén meddig érdemes elmenni.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák