Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Sz.L. #14948 üzenetére

    Falakon keresztül vasbetonban négy emelet gyakorlatilag felejtős, bármilyen antennákkal próbálkozol is. Még kültéri visszaverődést kihasználva, ha szemben épp akad egy közeli tömbház, és mindketten arra irányítjátok az antennákat, akkor esetleg, de ilyenre nem lehet és nem szokás normális térerőt alapozni, főleg úgy nem, hogy az egyik oldalon mozgó kliensek, laptopok vannak. Kültéri 24 dBi-s gridekkel beltéren meg nem bohóckodunk (már elnézést, de ez az a kategória lenne). 802.11n-es router egyetlen antennáját meg a többitől elválasztva nem vezetjük sehova, mert az abban a formában nem ér semmit.
    #14950: "dBi-vel" nem sugárzol, az ugyanis antennanyereség, nem teljesítmény. Az igaz, hogy a kisugárzott EIRP-d nagyobb lesz (szűkebb térszögbe fog nyalábolni), ha jobb nyereségű antennát alkalmazol. De végső soron az antenna egy passzív szerkezet, csak azt a teljesítményt tudja szétsugározni, amelyet elektromos formában beletáplálnak. Ha az ablakon kívülre nem tudsz szerelni (beleértve a LAN-kábelezést, mint lehetőséget), akár el is felejtheted. Az, hogy több routert is látsz, ami nem a te szinteden van, még nem jelenti azt, hogy azok elég erősek volnának a stabil (!) kapcsolathoz, vagy épp négy emelet szintkülönbségnél is vennél ilyen jeleket.
    "Mennyi a káros mennyiség?"
    Wifi esetén nem ismert, túlságosan sok tényezős a valós elnyelt dózis meghatározása. Egy átlagos konzumer wifi teljesítményszintje gyakorlatilag ártalmatlan, még erősen nyalábolva is.
    "Egy hotspot is erősen sugároz nem?"
    Nem. Az EIRP-teljesítményhatár (2,4GHz-en 100mW avagy +20dBm) mindenkire vonatkozik, a wifi-rendszerek által használt ISM-sávok a jellegükből adódóan nem kisajátíthatók. Elvileg nem lehetnek 'még egyenlőbb' felhasználók, akikre más szabályozás érvényes, mint a földi halandókra.

Új hozzászólás Aktív témák