Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz kezdosql #49966 üzenetére

    Az Ultimate is jó lesz, de valami kulcs kell ahhoz, legalább egy demó kulcs, hogy az első 30 napban aktiválva legyen. Ha egyáltalán nincs aktiválva, nem lehet a rearm-os trükköt eljátszani.

    A szülőknek el kell magyarázni, hogy a PHP, MySQL, stb. webes programozás, amit webszerverre fejlesztenek, és a szerverek 95%-án Linux fut. Ha a gyerek állást akar kapni egyáltalán, kell a Linuxhoz is értenie. Windows Pistiből van 100 minden utcasarkon.

    Vagy ha Windows-fejlesztőnek szánják a kicsinyeiket, vegyenek nekik Windows-licencet. Az eBayen lehet kulcsokat kapni 1000 Ft. körüli áron. Persze, egyébként lehet WAMP szervert futtatni XP-n is, nem azt mondom, hogy technikai akadály, de most csak ezért feltenni egy XP-t, ami kifejezetten szuboptimális erre a feladatra, nem éri meg.

    Még azt sem tudom elfogadni, hogy valaki nem ért a Linuxhoz, mert mégis csak fejleszteni akar, nem átlag felhasználóról van szó. Ráadásul vannak felhasználóbarát disztrók, ilyen alapból LAMP-os disztrók, vagy bármilyen felhasználóbarát asztali disztróra is fel lehet tenni snap-ből egy működőképes LAMP server stacket, nem nagyon kell konfigurálni sem, kulcsra készen települ egy soros parancs kiadása után.

    Illetve van lehetőség aktiválni a Win7-et más módszerrel is, de azt itt nem részletezem, mert 1) ez WinXP topik, 2) az már egyértelműen warez, amit a szabályzat tilt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák