Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    válasz Dluinet #40052 üzenetére

    De igen, dolgozom is rajta.

    (#40053) Fire/SOUL/CD
    Tudom :) A legtöbb usernek akinek megcsinálom a gépét nincs baja ezzel. A biztonsági mentésre mindig felhívom mindenki figyelmét (ami pedig ugyebár adatokra vonatkozik, nem magára a rendszerre). Szvsz az XP-be beépített rendszer visszaállítás inkább lassít, mintsemhogy valós használható értékes funkció legyen. Tökéletesen lementi pl a malware cuccokat is, így egy rendszervisszaállítással egyéb finomságok is visszamásznak (ha működik egyáltalán).
    Azért írtam, ha egy XP széthullik, annak oka van, és az okot kell elhárítani (adott esetben a usert megtanítani bizonyos dolgokra). Egy széthullott rendszernél pedig a legjobb, legbiztosabb módszer a teljes újratelepítés, friss driverekkel, programokkal stb.
    Nem az a bajom hogy sok helyet is eltud foglalni az ilyen biztonsági pontok létrehozása (mai winyó méreteknél elhanyagolható), de elég sokat lassít a rendszeren a folyamatosan futó processz. Ráadásul minden telepitést visszafog.
    Egy rendesen feltelepitett SP3-as gépen egy "normális" program feltelepítése aligha okoz galibákat.
    ---------------
    Amit írtatok nekem is ismerősen cseng. Épp elég embernek csinálgattam / csinálom a gépét, illetve elég sokat dolgoztam szervizben is, napi 100 ügyfél mellett...

    Vannak dolgok, amiket a usernek kell tudnia megoldania, ha szeretne egy valóban jó gyors és működő rendszert. Alap dolgok ezek, csak néhány ilyen van, és ha ezek megvannak, szivesen segitek. Pl legyen meg az XP kódja, tudja már hogy milyen internetkapcsolata van stb.
    Ha ezek megvannak, adatmentés, telepités, driverezés / beállitások, adatok vissza és mindenki happy.
    Ha nagyon alap dolgokat sem tud prezentálni, akkor sajnos nem tudok segiteni... (általában ilyenkor megcsináltatja mással, de érdekes módon mégis később inkább engem keres :) )

    [ Szerkesztve ]

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák