-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
egy ideje naponta 2-3x az ie bezárásakor kék képernyő felvillanással restartol a gép.
(konfig 2, htpc)természetesen linx, memtest, stb-n túl vagyok. tuning és alapbeállításon is műveli. az ie7-et frissítettem 8-ra. úgy is.
a lapozófile ki volt kapcsolva, hogy ne terheljem az ssd-t. visszakapcsoltam. úgy is...azt megfigyeltem, hogy az avast tálca ikonja az ie bezárásakor is pörög egyet.
azt majd még megnézem 1 napig, hogy avast-et kiveszem az autoboot-ból, és nem futtatom. hogy nem az akad-e össze az ie-vel.ie-re szükségem van az egyedi ie parancsikonos könyvjelzőkezelése miatt, így nem megoldás más böngésző állandó használata. nem tudom, és nem akarom az explorert kikerüni.
más nem produkálja tünetet.
természetesen az active x vezérlőket is tiltottam, de úgy is produkálja....
valami ötlet?
ja, és kékhalál hibakód. hogy kell beállítani, hogy ne fusson tovább, hanem kimerevedjen?
(hogy be tudjam nektek írni...)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
félisten
válasz szab.tam #40302 üzenetére
Először is kapcsold be, hogy az XP létrehozza a BSOD-ra vonatkozó információs fájlt, ezt így teheted meg: Enable MiniDump
Aztán ha jelentkezik a kékhalál, akkor ennek a fájlnak a segítségével lehet elemezni ezen 2 progi segítségével, amik részletes infót adnak a kiváltó okról.
BlueScreenView | WhoCrashed Home
(Ezen változatok ingyenesek, ha elindítod "őket" akkor részletes infót adnak, na arról kellene képet linkelni)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
szab.tam
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #40303 üzenetére
majd jövök....
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
brd
nagyúr
Ha a router csinálja a PPPoE tárcsázást (és csak úgy van értelme a routert használni egyáltalán), akkor a számítógép hálókártyáját állítsd DHCP-sre, és felejtsd el a tárcsázást a gépről a továbbiakban. (A DCHP helyett lehet fix IP-s is, ha az valamiért jobb lesz neked, pl. portforward, de azt most nincs kedvem leírni, hogyan tudod beállítani. ).
The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz troland26 #40293 üzenetére
Semmi érdekes nincs ebben, telepíteni bárhová lehet (ha jól emlékszem, Windows NT-től felfelé), csak a boot nem megy úgy, hogy a logikai (lenne) az aktív, ezért azt a néhány file-t, ami ahhoz szükséges, hogy a logikairól is tudjon futni a Windows, primary partíción kell elhelyezni (ntdetect.com, ntldr stb.).
-
brd
nagyúr
De, számíthat, sok mindent másképpen old meg a Linux, mint a Windows, pl. a virtuális memóriakezelés is eltér némileg. Egyébként egy mai gépen, folyamatosan javítgatott, és a "vendég" OS-t támogató virtuális megoldás esetén, sebességben, a VT támogatás megléte/nem léte szinte semmit sem számít (nem nézve persze azokat a virtualizációs megoldásokat, ahol VT nélkül nincs SMP).
-
brugo
aktív tag
kicsereltem a háttérképet (wallpaper ) a gep kikapcsolasakor mindig felvillan a regi honnan tudnam azt kitorolni ?
-
szab.tam
nagyúr
alapesetben itt vannak:
C:\WINDOWS\Web\Wallpaper
(#40303) Fire/SOUL/CD
lefuttattam egy trójait, 1 valamit talált. (csak 1-et, kész csoda...)
azóta nem volt kékülés. igaz, nyugtával dícsérjük a gázszámlást. mivel "figyelés alatt" van, lehet hogy csak időlegesen berezelt a kékülő genyája. majd holnap, ha írok egy hosszú hsz-t, levelet, és közben nem mentek. na. majd akkor...[ Szerkesztve ]
-
mg8248
csendes tag
Sziasztok,
XP-t tudok úgy telepíteni, hogy a telepítőfájlokat felmásolom a vinyóra, majd egy rendszerindító floppyval dos módban indítom a telepítést? Haverom hozott egy őskövületet, arra kellene feltelepítenem. A gond ott kezdődik, hogy a CD meghajtó ami benne van nem jó (rossz a mechanikája), amit meg még belerakott sajátját, azt meg nem ismeri fel. Meg lehet oldani, ha igen hogyan? Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv,
Gergő -
vinikorn
aktív tag
Létezik olyan, hogy XP-re vagy Vistára rá lehet telepíteni az Androidot? Jó lenne a PC-n is játszani az androidos játékokkal.
Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
szab.tam
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #40312 üzenetére
jóvanna....
és még mindig ok. ha 1 hét múlva is, akkor az volt a tettes.
-
brd
nagyúr
válasz mg8248 #40310 üzenetére
Hello!
Ha jó a floppy meghajtó a gépben, és van is bootfloppyd, amivel elindul a smartdrv, akkor elég egy FAT partíció a HDD-re, odamásolni a telepítőfile-okat, majd a floppyról bootolva a HDD-ről az i386 könyvtárból a winnt-t kell elindítani. Kis szépséghibája ennek a megoldásnak, hogy ha nem bűvészkedsz pöttyet a telepítés közbeni első reboot után, akkor a Windows meghajtója D: lesz.
-
brd
nagyúr
válasz vinikorn #40311 üzenetére
Olyan van, hogy Android SDK, ez a fejlesztőkészlet, ebben van emulátor is, de én személy szerint még nem próbáltam. Sok helyen azt írják, lassú.
Ill. olyan is van, hogy PC-re telepítesz Android OS-t, és elindítod, mintha egy Windows, vagy sima Linux lenne, de gondolom, nem így értetted a kérdést.The only real valuable thing is intuition.
-
mg8248
csendes tag
Kösz a segítséget! Megoldódott a dolog. Előbányásztam a régi IDE-s DVD írómat a padlásról és azzal sikerült felrakni az XP-t. Ergó mindkét CD olvasó szar volt, az első mechanikusan, a másikat felismerte a gép, csak hiába raktam be a lemezt, nem csinált vele semmit (meg se próbáltam, míg az első igen)... Van értelme eltenni a régi alkatrészeket az utókornak
-
olivera88
veterán
Eltűnt a hengerő ikonom a talcáról pedig nem bántotta senki sem Hogy lehetne azt visszarakni oda?
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
szab.tam
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #40303 üzenetére
csak bekékült. ha jól látom, és jól sejtettem, az avast akad össze valamivel.
sem screen-elek, hanem inkább a kimásoltam, és pü....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
joshua7
veterán
Kis segítséget kérnék!
Eredeti XP SP1-re próbálok SP3-at telepíteni, de nem tudok, mert a telepítés közben különböző hibákkal (unknown hard error, kékhalálok, reset) elszáll a rendszer. Ahogy nézem, ott áll le, ahol egy system32 mappában lévő file-hoz akar hozzáférni (neve most passz). Próbáltam azt, h előtte kitöröltem a file-t, de ugyanott leállt azután is. Próbáltam SP2-t is, ugyanezt csinálja.
Még annyi, hogy előtte a hdd regenerator talált 19x db bad sector-t (meg köhögött is a rendszer nagyon), de elég jól helyretette a vinyót. Az XP telepítése után érzése minden rendben. Ez lehet az oka vajon?
Igazából csak a net framework 4-es verziója kellene, de az nem települ SP3-nál régebbi XP-re.Semper Fi
-
crysis 2011
aktív tag
sziasztok tudnátok segiteni??
egy üres vinyot most szerváltam be az agp gépemhez de nem tudom sehogy ráteni az xp
elindul a gép de nem add képet -
nagyúr
válasz crysis 2011 #40324 üzenetére
BIOS indításakor sem?
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
vinikorn
aktív tag
téves, bocs.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
net Framework telepítése/frissítése után ezek a mappák jelentek meg a külső merevlemezen. Törölhetem vagy meg kell hagyni? Nem is értem, hogy miért nem a "saját" vinyójára tette.
-
netkoo
senior tag
Sziasztok
Van a sógoromnak egy tv je ami t wifin szeretnék összekötni a gépemmel ha lehet?
De nem tudom hol állítsam be ,hogy lássa a gép atv t?
Nekem win 7alatt 2kattintás volt és minden fájlt simán átküld a tv képernyőre wifin .
DE XP alatt hol kell beállítani,hogy ugyan ez legyen?Samsung S22+
-
InfiniteReality
őstag
-
pinnacle
nagyúr
válasz InfiniteReality #40333 üzenetére
Köszi!
joshua7 "Windows XP SP3 is the Minimum Requirement for .NET 4.0. "
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #40330 üzenetére
Mappákat csak Ubuntu alól tudtam törölni, újraindítás után mindkettő merevlemez esetén lefutott a CHKDSK, majd betöltött a rendszer, a külső merevlemez viszont nem érhető el XP-n, Win7-en, az EASEUS látja. Az Ubuntunál sincs semmi probléma. Próbáltam az USB-ről le, majd visszacsatlakoztatni, semmi eredmény, a laptopon sem jelenik meg. Hogy tudnám működésre bírni?
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
válasz pinnacle #40337 üzenetére
ha nem érhető el win-en és csak az easeus látja, akkor azért van, mert ext filerendszert használ... total commander látja ha leszeded hozzá az ext plugint
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
pinnacle
nagyúr
válasz vilmaboy #40338 üzenetére
Köszi! NTFS volt és nem is változott meg.
-
yako
tag
Szevasztok!
Ez micsoda:
"Installation Failed: D:\I386\asms. Error Message:
Egy komponensfájl nem felel meg a jegyzékfájlban lévő ellenőrzési adatoknak"Kismilliószor telepítettem már ezt az XP-t, de ez az első eset erre.
Lehet hardveres gond? Mert több használt alkatrészből épülne a gép.
Foxconn 865, P4 551, 2x1Gb Samsung RAM, egy 40es Samsung vinyó és egy optikai.Előre is kösz!
By Demons Be Driven
-
szab.tam
nagyúr
szakértőnek ez mond valamit?
avast-et kell a kukába dobni, vagy mást. vagy az avast-ben kapcsoljak ki valamit? mi akad össze, mivel?és ez a riport tartalmaz-e valami olyan adatot, amiért majd töröltessem modival? (biztonsági akármi...)
(csak hát muszáj volt betennem, mert már piszukul idegesít a kékülés. mint az előbb is munka közben...
==================================================
Dump File : Mini010212-01.dmp
Crash Time : 2012.01.02. 23:56:46
Bug Check String : KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Bug Check Code : 0x1000008e
Parameter 1 : 0xc0000005
Parameter 2 : 0x80506280
Parameter 3 : 0xab820a58
Parameter 4 : 0x00000000
Caused By Driver : aswSP.SYS
Caused By Address : aswSP.SYS+1e7e6
File Description : avast! self protection module
Product Name : avast! Antivirus System
Company : AVAST Software
File Version : 6.0.1125.0
Processor : 32-bit
Crash Address : ntoskrnl.exe+2f280
Stack Address 1 : aswSP.SYS+1e7e6
Stack Address 2 : aswSP.SYS+1ef0d
Stack Address 3 : aswSP.SYS+1f3e9
Computer Name :
Full Path : C:\WINDOWS\Minidump\Mini010212-01.dmp
Processors Count : 2
Major Version : 15
Minor Version : 2600
Dump File Size : 98 304
==================================================és alul:
==================================================
Filename : aswMon2.SYS
Address In Stack : aswMon2.SYS+ff71dc44
From Address : 0xac103000
To Address : 0xac119f80
Size : 0x00016f80
Time Stamp : 0x4dc92950
Time String : 2011.05.10. 13:02:24
File Description : avast! File System Filter Driver for Windows XP
Full Path : C:\WINDOWS\system32\drivers\aswMon2.SYS
====================================================================================================
Filename : aswSP.SYS
Address In Stack : aswSP.SYS+1e7e6
From Address : 0xacc85000
To Address : 0xaccce180
Size : 0x00049180
Time Stamp : 0x4dc9299f
Time String : 2011.05.10. 13:03:43
File Description : avast! self protection module
Full Path : C:\WINDOWS\system32\drivers\aswSP.SYS
====================================================================================================
Filename : fltmgr.sys
Address In Stack : fltmgr.sys+3e9b
From Address : 0xb87e0000
To Address : 0xb87ffb00
Size : 0x0001fb00
Time Stamp : 0x480251da
Time String : 2008.04.13. 19:32:58
Product Name : Microsoft® Windows® Operating System
File Description : Microsoft Filesystem Filter Manager
File Version : 5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)
Company : Microsoft Corporation
Full Path : C:\WINDOWS\system32\drivers\fltmgr.sys
Filename : ntoskrnl.exe
Address In Stack : ntoskrnl.exe+2f280
From Address : 0x804d7000
To Address : 0x806ff000
Size : 0x00228000
Time Stamp : 0x48025de7
Time String : 2008.04.13. 20:24:23
Product Name : Microsoft® Windows® operációs rendszer
File Description : NT - kernel és rendszer
File Version : 5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)
Company : Microsoft Corporation
Full Path : C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
==================================================[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #40337 üzenetére
Az Easeus-ból futtatot CHKDSK megoldotta a problémát. Egyébként szerintem az lehetett a gond, hogy az Ubuntu által a lomtárba helyezett fájlokat nem tudja a Windows értelmezni, mert most is állandóan ezt az üzenetet kapom.
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #40342 üzenetére
ha az avast-ben berakom a kivételek közé ezt:
C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exevan-e értelme?
ha igen, az idővel persze kiderül, hogy megoldja-e a problémát, de milyen szempontból teszem védtelenebbé a win-t?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Egy gyors, de annál fontosabb kérdésem lenne! XP újratelepítésnél ha a telepítő varázslóban töröltem az összes partíciót, majd egy újat hoztam létre, és NTFS gyorsformázással arra telepítettem az xp-t, akkor az MBR újraíródott-e?
Amiatt kérdezem, mert most derült ki, hogy a korábbi 654321 vírus mellett volt MBR-es is. (nem az enyém a gép, még mielőtt csúnyán néznétek)
Biztos, ami biztos, most rögtön csinálok egy fixmbr-t, de érdekelne, hogy maradhatott-e ott valami..[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
dutra44
csendes tag
Sziasztok! Ha valaki tudna segíteni nagyon meg köszönném. xp 3 van a gépemen és kb 3 hete akárhányszor kikapcsolom a gépet van 7db frissítés amit elkezd letölteni.Amikor vissza kapcsolom nincs a letöltöttek között.Próbáltam a Microsoft oldalról egyesével letölteni de ez sem vezetett eredményre. Lenne valakinek valami ötlete? Előre is köszönöm
-
Peti20
tag
Sziasztok!
Adott egy AGP-s gép( intel proci, 512 ram, mx440 vidkari). Tegnap XP telepítés közben először kékhalálozott, utána leformáztam ismét a C:-t, akkor meg a telepítési fájlok másolása közben elment a kép, és nem telepített tovább... Utána bementem a BIOS-ba, az meg lefagyott. Pár ki-be kapcsolás után újra lett kép, de telepítés közben megint levágja..
Mi lehet a gond?Előre is köszi
:)
-
InfiniteReality
őstag
válasz Peti20 #40349 üzenetére
Winchester
Videokártya
Alaplap
Processzor
Tápegység
MemóriaBármelyik, nagyjából ebben a sorrendben. Érdemes a winchesteren egy gyári tesztprogramot, vagy egy HDSentinel-t lefuttatni.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Autós topik
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Escape from Tarkov
- BIOS topic
- Filmvilág
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest