Új hozzászólás Aktív témák

  • mumtaz

    senior tag

    Sziasztok.

    Lenne egy problémám, amiben szeretnék segítséget kérni.
    Win 7 64bit van a gépemen. Dirty Windows legújabb integrált, mert nem akartam szívni a frissítésekkel és ráadásul az előző, sima telepítővel is voltak gondjaim, szinte ugyanaz, mint ezzel is.

    Felrakás után minden működött rendesen és fel tudtam rakni minden programot, amit kellett. Majd ugye következtek a Windows Update frissítések. És most nem tudom, hogy ennek hatására, vagy valami más miatt, de utána gondok voltak a Windows Installerrel. Több msi-s programot nem tudtam felrakni a gépre illetve volt olyan program, ami felment és működött is, de pl. start menüben az ikonjára kattintva nem a program indult el, hanem a program Windows Installeres telepítése.

    Meglesve például az egyik ilyen alkalmazás parancsikonjának tulajdonságait ott ez szerepel:

    "Cél típusa: Alkalmazás (telepítés az első használatkor)"

    Pedig ez a program már a felrakása után elindult rendesen és a windows indításakor ott volt az óra mellett. Előfordul, hogy a windows indítása után néhány alkalmazás - amik egyébként be vannak állítva, hogy a window indításakor automatikusan elinduljanak - ikonja nem jelenik meg az óra mellett. De teljesen változatos formában, hogy épp melyik nem. Ilyenkor gondolom, hogy fut a háttérben, csak az ikon nem jelenik meg és ilyenkor, ha szükségem van a beállítására, akkor a Start menüben rákattintok az ikonjára.

    Álljon itt példaként a játékvezérlőm (Saitek X52) profilszerkesztője. A "Profiler" automatikusan indul a Windows-al. De néha ilyenkor nem jelenik meg az ikonja az óra mellett, amire rákattintva szerkeszteni lehetne a játékvezérlő profilokat. Ok. Feladatkezelőben ott van a "Profiler.exe", tehát valóban fut. Elindítanám a Start menüből a "Profiler" ikonra kattintva, erre elindul a teljes programcsomag Windows Installeres telepítője és "felrakja" a programcsomagot. A telepítés alatt nem jelennek meg gombok, csak "lefut" a telepítő aztán bezáródik. De akárhányszor is kattintok az ikonra, mindig a telepítő fut le. és az ikon tulajdonságaiban a fenti "Cél típusa: Alkalmazás (telepítés az első használatkor)" szöveg látható.

    A másik probléma azzal van, hogy néhány program, amit szeretnék felrakni, az a "Visual C++ 2005" változatot is felrakná. Ebből a X86 és X64 változat is fel van telepítve. Viszont azok a programok mégis fel akarják rakni, ami ugye nem lenne baj, de ennek telepítése egy ponton megszakad és kéri, hogy tallózzam be a "vcredist.msi" helyét. Ez ugye nincs meg és, ha a meglévő "vcredist2005_x86.exe" telepítőből kicsomagolom és betallózóm, akkor kidobja, hogy a hely nem tartalmazza a telepítőcsomagot, vagy valami ilyesmi.

    Tud valaki segíteni?

    -=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Új hozzászólás Aktív témák