Új hozzászólás Aktív témák

  • zoli62

    addikt

    abban kérem a tapasztalataitokat, hogy kinek mennyire nagy a százaléjban kifejezett processzorhasználat hálózatracsatlakozó gépen (főleg PPPOE esetén, de kisebb mértékben LAN esetén is) a bejelentkezés utáni első 5-10-15-20-25 percben? Én általában bejelentkezés után használom a feladatkezelőt és tudom, hogy kb. hány folyamat szokott futni normál használat mellett, a nem szükségeseket ki szoktam kapcsolni.. Az egyik HP Win7 Pro asztali gépen (közvetlen modemes kapcsolat PPPOE protokollal Diginet switchre csatlakozva), bekapcsolt McAfee Endpoint Protectionnal és fokozott biztonságú Wndows tűzfallal random módon 5-25 percig extrém magas a processzorterhelés. Pár automatikusan induló memóriarezidens programot és szolgáltatást már kikapcsoltam , de a helyzet nem sokat javult. Jellemzően csatlakozásnál és kapcsolat bontásakor is megugrik a a prosszorhasználat, de már bejelentkezéskor is sokszorr szaggat a hang, ami szintén erre utal. A teljesítményfigyelő naplóban is észrevehető, hogy hogy az utóbbi pár hónapban megnőtt a rendszerindítási és leállási idő. Ez egy 3 éves üzleti kategóriájó HP gép, nem nagyon telepítek új programokat, tehát inkább munkára, mint tesztelésre vagy játékra használom,, ami ezt leszámítva stabilan működik.. Beállítottam fix belső IP-t, is de nem lett jobb. Van pár szolgáltatás, amiknek kikapcsolását külföldi fórumokon javasolták, de még nem próbáltam ki. Például az IPv6 segítő, Netbios helper mennyire létfontosság?, Esetleg a Lanmanservert , DHCP klienst is érdemes letiltani.? Próbáltam azt is, hogy helyi kapcsolatnál a Microsoft hálózati megosztást, IPv6 protokollt, stb kikapcsoltam, de a helyzet nem változott. A windows teljesítmény jelentése egyébként nem mutat különösebb hibát

    Win7 Toshiba laptopnál, nem a a processszorterhelés magas, hanem a bejelentkezés utáni első 10-15 percben fokozatosan csökken a használt memóri, de a különbség az, hogy ez helyi hálózatban van. Bár az elején itt is kicsit magassabb a processzorterhelés.

    Szóval az a helyzet, hogy nem szívesen tiltok le alapvető Windows szolgáltatásokat, a külsőket pedig már kipróbáltam, bár ez a tudásbázis cikk [link] eezt ajánlja. Így viszont elég nehéz kiszűrni, i okozhat ilyen lassulást, és magas kezdeti tehelést.

Új hozzászólás Aktív témák