Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Geth #5634 üzenetére

    Pont ez az, hogy csak a saját példádból, esetedből indulsz ki, mintha mindenki másnál pont ugyanaz lenne a helyzet és nekik is jó lenne minden esetben az a megoldás, holott ugye nyilván nem feltétlen. :B
    Az olcsósághoz meg végképp semmi köze ennek, lévén a mentési / klónozási célra való programok vagy eleve ingyenesek, vagy a fizetősnek van ingyenes változata aminek funkcionalitása home user célra bőven elég szokott lenni és ott is hamar elkészülhet a mentés, vagy éppen a visszaállítás. ;)
    Ha hoznak egy PC-t és arra kérnek telepíts W10/W11-et a 0-ról mert nincsen rajta semmilyen OS vagy telepítsd újra, akkor ott nyilván adott a clean install lehetősége. Viszont itt most ugye nem erről volt szó, hanem a meglévő, jól működő W10/W11 mentéséről, ahol annak visszaállítása egy belakott, sok programmal megszórt rendszernél bizony gyorsabb lehet, mint újratelepíteni és a 0-ról kezdeni.
    A rendszermentésnél is megoldható ám a teljesen / viszonylag naprakész állapot, meg a legtöbb programnál akár automatizálható is a mentés, + létezik növekményes és különbségi mentés is ahol később csak a változásokat menti a program, ahol a mentés visszaállítása és szükség esetén (ha éppen nem teljesen naprakész) esetleg pár program frissítése szvsz meg mindig egyszerűbb és kényelmesebb lehet, mint a 0-ról kezdeni és ilyen-olyan scripttel vacakolni, meg manuálisan utána állítgatni, külön feltelepíteni ami nem oldható meg az előbbivel.
    Igen, lehet megvan az általad preferált módszernek is a maga előnye és célközönsége, de azt azért nem feltétlen mondanám, hogy általánosan népszerűbb lenne, pl. ezen a fórumon is a többség inkább a mentést - visszaállítást, klónozást szokta alkalmazni beleolvasgatva az érintett topikokba. :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák