Új hozzászólás Aktív témák

  • orbitalion

    tag

    válasz ultima62 #2752 üzenetére

    Én már elmondtam a véleményem az 5V-os megoldásról. A többi a te döntésed. A stab IC megoldás nagyon melegedne. A kapcsolóüzemű stabilizátor pedig bonyolultabb, de jó lehet, ha bíznék benne... Bármilyen megoldás csak tovább bonyolítaná a jelenlegi kapcoslást, szerintem feleslegesen.

    A trafó kérdésében, gondolom tudod, hogy az 5V-os verzióhoz is kell trafó, illetve a DCDC konverter...

    Lehet kapni ferrit gyűrűt, erről beszéltem. Ki is próbáltam egy ilyet. 0.8mm drótból tekertem, hogy lásd mindegy milyen a vezeték, lehet bármilyenből ami felfér. Vékonyból többet kell összesodorni, de ez talán egyértelmű. Ha pl. 0,5mm van, akkor abból két szál sodorva jó, stb. Bármilyen vastagságúból meg lehet oldani, törekedve az eredő 1mm körüli vastagságra. Érdekes, hogy a fent linkelt gyűrűhöz, csak 7 menetet kellett tekernem a szekunderre, hogy az üresjárati fesz ne legyen magas, és több esett a feszülségből(ez már nem meglepő) mint a vékonyból sordort vezetéknél és a másik trafónál, 1A esetében. Anyag eltérés lehet a magyarázat, és a skin hatás. A menetek számát könnyű módosítani, a kész áramkörnél, ha nem úgy alakulna, ahogy terveztük.

    Megjegyzem az x920BT max 500mA fogyaszt a 12V-ról, tehát nem lesz nagy terhelés.

    Vannak dolgok, amiről mindenki tudja, hogy nem lehet megoldani. Aztán jön valaki, aki erről nem tud, és megoldja. A.E. Civic 2.2 ctdi mk8

Új hozzászólás Aktív témák