Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Troy. #21431 üzenetére

    A VoIP lényege, hgoy az interneten fut a hívás, amint a nevében is olvasható: IP, azaz Internet Protokollon.

    Ennek megfelelően tehát teljesen mindegy, hogy honnan indítod a hívást, a lényeg, hogy internet legyen. Az internet pedig (jelen esetben, ilyen szempontból) ugyanaz az internet akkor is, ha mondjuk az otthoni, ADSL-vonaladról vagy Franciaországból egy kávéház kábelnethez csatlakozó wifijérőn csatlakozol hozzá. A lényeg, hogy a készülék (mobiltelefon, ATA, PC, akármi, amin VoIP-szoftver fut) szabályosan csatlakozzon anethez, tudjon kapcsolódni VoIP-szerverekhez, akik majd intézik a többit.
    Az, hogy telefonszámot kapcsolsz egy VoIP-eléréshez, egy többletszolgáltatás a szolgáltató részéről, nem szükséges a hívásindításhoz. Lehet olyan előfizetésed, ami eleve ad számot, amin keresztül hívható leszel (a szolgáltató oldja meg a PSTN-hálózathoz csatlakozást), de olyan is, ahol funkcionálisan nincs számod, legfeljebb "behazudnak" egy hívóazonosítót a híváshoz (ezt teszik a Dellmont-klónok a leellenőrzött számoddal.)
    Ez a szám nem fog változni a földrajzi elhelyezkedésed függvényében, tehát ha a mobiltelefonodat, amin van VoIP-szolgáltatás, külföldre viszed, vagy akár egy szolgáltatói weboldalról a magyar számod használatával indítasz hívást a világ másik feléről, (megfelelő konfigurálás esetén) simán kijelzi a a hívott félnél a saját, beállított számodat, bár az csak "dísz", a hívás felépítésénél nincs szerepe.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák