Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    válasz K10PA #3431 üzenetére

    A Duna World felvételhez: ha a médialejátszó kezeli az MKV fájlokat, akkor megpróbálnám MKVtoolnix-szal átcsomagolni a TS-fájlt MKV-ba, mert ott elméletileg be lehet állítani egy kényszerített lejátszási méretet. Válassz egy 4:3 arányú méretet és próba cseresznye. Ha mázlid van a doboz is kezeli. Bár lehet elég csak az átcsomagolás is...
    MindigTV-n a Duna World szélein nincs fekete sáv, a műsor a teljes rendelkezésre álló helyet kitölti. Én ebből indultam ki.

    Az első problémához (csak ötletelés): szerintem nem jó ötlet konvertálás nélkül több H264 videórészletet összekapcsolni. Az MPEG-2 lényegesen egyszerűbb tömörítési eljárás, gondolom ezért arra találtál megoldást, de H.264-nél több képkockától is függhet egy adott kép és ezért az összetételnél jó eséllyel mindig lesznek furcsaságok.

    Én egyébként az újrakonvertálást részesítem előnyben TV-s felvételeknél. Mindig becsúszik egy-két vételi hiba, amit a konvertáló program általában tolerál, így a kimenetként kapott videó biztos szabványos lesz és bárhol műűködik.
    Viszont a konvertálási időd nagyon lassú. Ennél talán egy 10 éves számítógép is gyorsabban konvertál (különös a 18 órás SD videó konvertálás furcsa)

    Próbáld ki esetleg az AviDemux programot (a 32-biteset, akár 64-bites rendszeren is, mert nekem instabil volt a 64-bites) Videóáttűnést tud csinálni, de úgy tűnik a hangot külön kell megoldanod (mondjuk Audacityvel)

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák