- Mozilla Firefox
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 7
- ASUS routerek
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz olivera88 #3902 üzenetére
Érdemesebb. De ha nem akarod elrakni későbbre, akkor mehet az NVENC is. A H265 meg jobban tömörít, tehát ugyanakkora méretben jobb lesz a minőség. Viszont nagyobb az erőforrásigénye is.
Én egy 1660 Ti-vel csináltam múltkor, nem volt rossz a minősége, de az ismert dolgok miatt ezt tényleg csak akkor használom, ha nem tartom meg a videót.
-
őstag
válasz olivera88 #3902 üzenetére
A Handbrake egyik közismert tulajdonsága, hogy csak az INTEL quick sync-et támogatja, az Nvidia féle Nvenc-et nem.
Minőségben egyébként proci, aztán Nvenc és legrosszabb az Inteles megoldás. Az OpenCl-t most hagyjuk.
Nvidia kártya mellett nem használunk Handbrake-et...Stúdióban kizárólag Nvenc-es megoldást használunk. Nincs idő a procis kódolásra. Pl. a Sony Vegas különböző verziói különböző Nvenc verziókat támogatnak.... így az sem mindegy, hogy milyen Nvidia kártyád van.
Nvenc-es vágás nélküli átkódoláshoz NEM a Handbrake kell, hanem a
https://www.mediacoderhq.com/
Van belőle portable is... Ez is profi cucc, mint a Handbrake. Ezért ha rosszul állítod be, akkor rossz lesz a végeredmény, vagy el sem indul a kódolás.
Simán 4x-5x sebesség növekedés érhető el Nvenc-el. De lehet ennél jóval nagyobb szám is. A procinak is erősnek kell lennie, hogy a dekódolás oldalon tudja tartani a tempót a GPU-val....
A minőségromlás szemmel lehetetlen észrevenni, csak ha művi alapon egy kimerevített kockába belenagyítasz... De ez abszurd , mert videó nézés közben másodpercenként 20-60 képkockát látsz, nemhogy egyet nagyítva nézegetsz.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
t72killer
titán
válasz bluemirage #3904 üzenetére
Van erről a minőségromlás-dologról valami friss összehasonlítás ? CPU, nvenc, openCL? Nemrégiben kipróbáltam a videomaker PRO-t 4k HEVC-> fHD h264 konverzióra és vágásra, nem voltam elájulva a végeredménytől. Mintha életlen lenne, ami elég abszurd, jóféle 4k nyersanyagból (DJI Phantom 4 pro) indulva.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
olivera88
veterán
válasz bluemirage #3904 üzenetére
"A Handbrake egyik közismert tulajdonsága, hogy csak az INTEL quick sync-et támogatja, az Nvidia féle Nvenc-et nem."
Ezt nem elírtad véletlen?
Ha már itt van benne opcióként akkor csak támogatja a Handbrake az NVENC-et.Szóval tehát nem vehető észre minőségromlás videónézés közbe, ez volt a lényeg nekem.
Akkor nyugodtan lehet használni az NVENC es konvertálást.
Gondolom minél újabb a kártya annál jobb. Gondolom azonos architektúra között nincs különbség? Szóval mindegy h egy RTX 2060 al konvertálok, vagy egy 1660 al? Nem lesz minőségbeli különbség?[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
t72killer
titán
CPU-val ment laptopon, nem akarta bevenni a kicsi mobil Maxwellt.
Béna, hogy nem megy az átméretezés, fotónál szuperéles tud lenni egy mezei irfanview is 4:1 mintavétel+élesítés kombóval.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
őstag
válasz olivera88 #3906 üzenetére
Túl régóta használom és túl régóta foglalkozom videós dolgokkal. Mondjuk néhány éve már csak eseti jelleggel. Ránéztem és tényleg ha legalább ilyen kártya van a gépben, akkor az Nvenc-et támogatja:
Nvidia GeForce GTX Pascal (1050+) and RTX Turing (1650+, 2060+) series GPU or better
tehát nemrég rakták bele ezt a feauture-t.Túl régóta videózom illetve az elmúlt néhány évben más ezt is csak eseti jelleggel. Ezért nem tudtam, hogy nemrég belerakták. Mondjuk az én javaslatom (MediaCoderHQ) annyiban volt jobb, hogy ott régebbi kártyákkal is működik az Nvenc.
Utána néztem:
HandBrake 1.2.0 Released (Saturday, December 22, 2018) verziótól kezdve támogatja a Nvenc-et a fenti módon. Ahhoz képest, hogy legalább 10 éve használom.... ez nem olyan régóta történt... De teljesen igazad van.... és most már én is tudom.Más az architektúra között annyi különbség lehet, hogy az Nvenc-nek vannak verziói. Pontosabban generációi.
Az egyes szoftverek csak bizonyos generációkat támogatnak.... Adott Nvenc generáción belül nem lehet különbség... és az egyes generációk is leginkább csak tudásban térnek el. De van néhány olyan plus feature amit végül is jobb minőséget eredményezhet. Tehát az is előfordulhat, hogy egy frissebb kártya jobb minőséget csinál, mint egy régebbi, ha pont az a plus feature ezt okozza... amit a régi nyilván nem tudott.[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz bluemirage #3909 üzenetére
"RTX Turing (1650+, 2060+)"
Kicsit összemosták a dolgokat, a 1650+ még GTX, a 2060+ az RTX.
A generációknál meg van egy kakukktojás, a GTX 1650 ugyanis Turing architektúrával rendelkezik, azonban az NVENC szempontjából csak az 5. generációt támogatja (B-frame-ek nélkül).
Én mondjuk XviD4PSP-t használok, de annál egy ideje csak a fizetős verzió működik. Mondjuk azt a nagyjából 5 ezer forintot (999 rubel) megérte. Használtam én is MediaCoder-t, de az is fizetős, ha egyszerre sok videót akarsz konvertálni, és a beállítása is bonyolultabb.
[ Szerkesztve ]
-
DVlad
őstag
Urak!
Létezik olyan online konvertáló/kompresszáló, ami 5-7 gb méretű mkv fájlt le tud vinni androidos eszköz számára fogyasztható méretűre?
Előre is köszönöm! -
olivera88
veterán
Miért nem a PC n akarsz konvertálni? Ha PC s konvertálás jöhet akkor próbáld ki azt a programot amiről beszélgettünk a forumtársal pársz hsz el ezelőtt. Ez a Handbrake , ami egy ingyenes videó konvertáló program. És találsz olyan beállítást a programban h Androidos eszközre optimalizálja a videót.
Bluemirage
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Van pár régebbi videóm, ami GMC-t is tartalmaz, így a TV nem bírja lejátszani. Van valami egyszerű módja az eltávolítására vagy marad az újrakódolás?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
egy kis okosításra lenne szükségem. Gopro 8-as akciókamerám van és AVS video editorral szoktam szerkeszteni. Korábban egy Sjacam M20-as kamerám volt viszont a Gopor nagyobb bitratben vesz fel és egy ideális jó beállítást szeretnék a felvételnek és a végén a videó konvertálásnak megtalálni.
Mi lenne az ideális képminőség a felvételhez ? Cél hogy jó képminőség legyen, ne történjen pixelesedés az alacsony bitrate miatt viszont kisebb legyen a méret a eredeti Gopro anyaghoz képest.FHD 50 FPS, FHD 25 FPS, 2,7K 50 FPS, 2,7K 25 FPS?
Gondolom ha 50 FPS-el rögzítek akkor a lassítások nem lesznek darabosak a AVS video editorban.
Miután elkészültem a vágással akkor milyen beállításon legyen konvertálás?
Én a következőket próbáltam:
Nyers anyag egy 2,7K 50 FPS anyag volt és következő konvertálást állítottam be:
FHD 25 FPS H264 CRF=25
FHD 50 FPS H264 CRF=25
2,7K 25 FPS H264 CRF=25
2,7K 50 FPS H264 CRF=25A kész videóanyag méretben lefelé haladva lényegesen nőtt. Viszont eszméletlen minőségbeli különbséget nem véltem felfedezni. 25 FPS esetében azt éreztem, hogy mintha darabos lenne, gondolom azért mert monitoron néztem és nem volt kadenciahelyes a lejátszás.
Tehát a kérdésem, egyáltalán 2,7K 50FPS-esl történjen a Goproval a felvtel vagy FHD 50FPS?
A másik hogy a kész videót mire konvertáljam 2,7K 50 vagy 25 FPS, vagy FHD 50 vagy 25 FPS.
UI: Kb 2,7K nyersanyag is megfogja a gépet cefetül. I5 + GTX1060
-
ssj2baki
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő.:
Gépváltáson vagyok túl, szeretem a H265-ős kódolást, eddig a DVDFab-al csináltam, Nvidiás kártyával. (1050Ti 4GB)
Az új gépben AMD RX 580 van, ami a dvd fab szerint nem támogatja a 10bites kódolást h265, ben csak a simát.Ezt még lenyelném, de az hogy a totál új konfig ddr4 rammal, 8GB os kártyával fele annyi idő alatt csinálja meg a filmeket, mint a régi azt már nem.
Az a furcsa hogy amikor elindul a konvertálás akkor 10ezerről indul, az fps szám (gyorsasága a programnak), de kb 1 perc alatt lemegy 230fps-re.
Klite codeck pak van fent.Az új rendszer, és összetevői:
Win10 640bit.
AMD Ryzen 5 2600
RX 580 8GB OC
Hyper Furry 16GB 3200MhzMi a gond?
A DVD fabon kívül van más program ami kihasználná a Cpu-t és a Gpu-t?
Amit próbáltam és nem jött be: Handbreak, Staxrip, Xvideo converter.Minden segítséget előre is köszönök!
-
őstag
-
-
Bozek
nagyúr
Szerintetek van értelme őrült nagy bitrátával tárolni a filmeket?
Én most 5 filmet konvertáltam át X265-tel, CRF20-al, de nem látok különbséget. Mindössze annyit, hogy a 79,09 GB-ból csináltam 14,12-őt (azaz 18,85%-ra levettem a helyfoglalást). A hangot csak másoltam, és a képpel se csináltam semmit. A 14,9 Mb/s-ből 2000-2300, illetve 3000 Mb/s lett a bitráta.
-
gyulank
addikt
Van egy elvileg 60fps-es videó. Nem tudom miben lehet megnézni, volt már, hogy minden mást írt, volt már, hogy minden résznél mást írt, ennél a vlc 59,9 valamennyit írt ki. A magyar hang a felénél már észrevehetően késik, bár az elsőnél +3,4s-al késleltettem, és nem vettem észre. Sajnos nem most csináltam, és nem tudom milyen volt a forrás. A francért nem lehet egy videó olyan hosszú amilyen hosszú... Szóval elvileg kéne valamit konvertálni a hangon? Esetleg konkrét paranccsal is megkínálnátok, hogy hogy jön ki? Mondjuk 25-ről 23,976-ra jó az
ffmpeg -i jb101718.* -filter:a "atempo=0.959" -vn jb101718.ac3
Aztán más kérdés, hogy a videó lassabb jeleneteknél gyorsabbnak tűnik, de gyors jeleneteknél összemosódik, meg ugrál a gyors tárgy. Ez mitől lehet?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
s4ny4b4
csendes tag
Sziasztok!
Egy 62,7 GiB-os filmet szeretnék átkonvertálni kisebb méretűre.
Formátum: HEVC
Formátum profil: Main 10@L5.1@High
HDR_Format/String: SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Kódek azonosító: V_MPEGH/ISO/HEVC
ColorSpace: YUV
ChromaSubsampling/String: 4:2:0 (Type 2)
BitDepth/String: 10 bit
colour_primaries: BT.2020
Meg szeretném tartani a HDR formátumot. Milyen programot tudnátok erre ajánlani?
Jelenleg a Handbrake programmal próbálkozok...
Köszönöm! -
szakmaster
tag
válasz s4ny4b4 #3926 üzenetére
Én is Handbrake-et használok és sokáig kerestem mire rátaláltam egy működő profilra ami megőrzi a HDR-t konvertálás után is.
A Handbrake Video fülön van egy Advanced Options szövegdoboz, oda be kell írni az alábbi beállításokat:hdr:max-cll=4000,1000:master-display=G(13250,34500)B(7500,3000)R(34000,16000)WP(15635,16450)L(10000000,1):deblock=-2,-3:strong-intra-smoothing=0:sao=0"
-
Bozek
nagyúr
válasz szakmaster #3929 üzenetére
Szerintem ez nem őrzi meg a HDR-t. Csinálnál az így készült videóról egy MediaInfo-t? A Color primaries-nél mi szerepel?
Én ki akartam próbálni, de a Handbrake Portable mindig leáll, amint HDR videót akarok konvertálni, de még a Live Preview se megy H265-ben.
[ Szerkesztve ]
-
s4ny4b4
csendes tag
Sziasztok!
Csináltam egy próbát Szakmester javasolt beállításaival.
Eredeti file MediaInfo:
Formátum : HEVC
Formátum/adatok : High Efficiency Video Coding
Formátum profil : Main 10@L5.1@High
HDR_Format/String : SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Kódek azonosító : V_MPEGH/ISO/HEVC
Időtartam : 1 perc 0 mp
Adatsebesség : 53,0 Mb/s
Szélesség : 3 840 képpont
Magasság : 2 160 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 (24000/1001) FPS
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0 (Type 2)
BitDepth/String : 10 bit
Bit/(képpont*képkocka) : 0.266
Adatfolyam mérete : 383 MiB (89%)
Nyelv : angol
Default : igen
Forced : nem
colour_range : Limited
colour_primaries : BT.2020
transfer_characteristics : PQ
matrix_coefficients : BT.2020 non-constant
MasteringDisplay_ColorPrimaries : Display P3
MasteringDisplay_Luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 4000 cd/m2
MaxCLL : 457 cd/m2
MaxFALL : 179 cd/m2Konvertált file MediaInfo:
Formátum : HEVC
Formátum/adatok : High Efficiency Video Coding
Formátum profil : Main 10@L5.1@High
HDR_Format/String : SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Kódek azonosító : V_MPEGH/ISO/HEVC
Időtartam : 1 perc 0 mp
Adatsebesség : 1 339 kb/s
Szélesség : 1 920 képpont
Magasság : 1 080 képpont
Képarány : 2,40:1
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 (24000/1001) FPS
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0
BitDepth/String : 10 bit
Bit/(képpont*képkocka) : 0.027
Adatfolyam mérete : 9,67 MiB (66%)
Kódoló könyvtár : x265 3.2.1+1-b5c86a64bbbe:[Windows][GCC 8.3.0][64 bit] 10bit
Kódoló könyvtár beállításai : cpuid=1049583 / frame-threads=2 / numa-pools=4 / wpp / no-pmode / no-pme / no-psnr / no-ssim / log-level=2 / input-csp=1 / input-res=1920x1080 / interlace=0 / total-frames=0 / level-idc=51 / high-tier=1 / uhd-bd=0 / ref=3 / no-allow-non-conformance / repeat-headers / annexb / no-aud / no-hrd / info / hash=0 / no-temporal-layers / open-gop / min-keyint=24 / keyint=240 / gop-lookahead=0 / bframes=4 / b-adapt=0 / b-pyramid / bframe-bias=0 / rc-lookahead=15 / lookahead-slices=6 / scenecut=40 / radl=0 / no-splice / no-intra-refresh / ctu=64 / min-cu-size=8 / no-rect / no-amp / max-tu-size=32 / tu-inter-depth=1 / tu-intra-depth=1 / limit-tu=0 / rdoq-level=0 / dynamic-rd=0.00 / no-ssim-rd / signhide / no-tskip / nr-intra=0 / nr-inter=0 / no-constrained-intra / no-strong-intra-smoothing / max-merge=2 / limit-refs=3 / no-limit-modes / me=1 / subme=2 / merange=57 / temporal-mvp / no-hme / weightp / no-weightb / no-analyze-src-pics / deblock=-2:-3 / no-sao / no-sao-non-deblock / rd=2 / selective-sao=0 / no-early-skip / rskip / fast-intra / no-tskip-fast / no-cu-lossless / no-b-intra / no-splitrd-skip / rdpenalty=0 / psy-rd=2.00 / psy-rdoq=0.00 / no-rd-refine / no-lossless / cbqpoffs=0 / crqpoffs=0 / rc=crf / crf=20.0 / qcomp=0.60 / qpstep=4 / stats-write=0 / stats-read=0 / vbv-maxrate=160000 / vbv-bufsize=160000 / vbv-init=0.9 / crf-max=0.0 / crf-min=0.0 / ipratio=1.40 / pbratio=1.30 / aq-mode=2 / aq-strength=1.00 / cutree / zone-count=0 / no-strict-cbr / qg-size=32 / no-rc-grain / qpmax=69 / qpmin=0 / no-const-vbv / sar=255 / sar-width / : / sar-height=27:20 / overscan=0 / videoformat=5 / range=0 / colorprim=9 / transfer=16 / colormatrix=9 / chromaloc=0 / display-window=0 / master-display=G(13250,34500)B(7500,3000)R(34000,16000)WP(15635,16450)L(10000000,1) / cll=4000,1000 / min-luma=0 / max-luma=1023 / log2-max-poc-lsb=8 / vui-timing-info / vui-hrd-info / slices=1 / no-opt-qp-pps / no-opt-ref-list-length-pps / no-multi-pass-opt-rps / scenecut-bias=0.05 / no-opt-cu-delta-qp / no-aq-motion / hdr / no-hdr-opt / no-dhdr10-opt / no-idr-recovery-sei / analysis-reuse-level=5 / scale-factor=0 / refine-intra=0 / refine-inter=0 / refine-mv=1 / refine-ctu-distortion=0 / no-limit-sao / ctu-info=0 / no-lowpass-dct / refine-analysis-type=0 / copy-pic=1 / max-ausize-factor=1.0 / no-dynamic-refine / no-single-sei / no-hevc-aq / no-svt / no-field / qp-adaptation-range=1.00
Default : igen
Forced : nem
colour_range : Limited
colour_primaries : BT.2020
transfer_characteristics : PQ
matrix_coefficients : BT.2020 non-constant
MasteringDisplay_ColorPrimaries : Display P3
MasteringDisplay_Luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2
MaxCLL : 4000 cd/m2
MaxFALL : 1000 cd/m2Mindkét file lejátszásakor a TV-n megjelenik a HDR formátumot jelzó ikon. /LG UHD/
Szerintem jó lett, már csak az a kérdés, hogy 1080p felbontással a kódolásnál az RF20 elég-e.[ Szerkesztve ]
-
szakmaster
tag
Megőrzi szépen a HDR-t, viszont az említett Advanced Options beállításokat érdemes finomhangolni. Két fontosabb paramétert kell szem előtt tartani:
- max-cll
- master-display
- chromalocÉn úgy szoktam beállítani a Handbrake-et, hogy megnézem a forrást MediaInfo-val és az ott látottak alapján behelyettesítem a max-cll-be a Maximum Content Light Level és Maximum Frame Average Level értékeket, a master display esetében pedig a G B R WP számok jók, ezek adják a Mastering Display Color Primaries beállítást ami az esetek nagy részében Display P3 szokott lenni, ami az L azaz Luminance-t illeti én az x265 encoder doksijából vett minta és a Mediainfo Mastering display luminance-nál mutatott értékeket felhasználva könnyen ki tudom számolni a behelyettesítendő értéket:
"Example for a P3D65 1000-nits monitor, where G(x=0.265, y=0.690), B(x=0.150, y=0.060), R(x=0.680, y=0.320), WP(x=0.3127, y=0.3290), L(max=1000, min=0.0001):
G(13250,34500)B(7500,3000)R(34000,16000)WP(15635,16450)L(10000000,1)"Chromaloc:
a chromaloc 2 beállítás megőrzi a Mediainfoban látható ChromaSubsampling/String : 4:2:0 (Type 2) értéket.Ezekre a beállításokra figyelve és a Constant Quality-t ügyesen állítgatva egész jó eredményeket lehet elérni minőség-fájlméret tekintetében úgy, hogy a HDR metainfók is megmaradnak és nem kuszálódnak össze az értékek.
[ Szerkesztve ]
-
pibácsi
senior tag
Egy számomra új dologra szeretnék rákérdezni, lehet, hogy nem jó helyen. Egy képcsöves - amúgy nagyon jó Panasonic - TV-hez keresek "media player"-t, ami az AVI-n keresztűl csatlakoztatva be tud vinni több videó fájlt, többek között az MP4-et, MKV fájlokat is lejátssza. Kérdésem, hogy valaki próbálkozott már ilyen lejátszóval képcsöves TV-vel? Ha igen, akkor milyen tipust javasoltok. Mert "lapos" TV-hez találok többfélét.
Üdv. Pibácsi -
őstag
válasz pibácsi #3934 üzenetére
Nem jó hely...
https://prohardver.hu/tema/asztali_medialejatszok_audio_video/friss.htmlMa már csak az jobb és drágább típusokon fordul elő komponens vagy kompozit kimenet..., azaz csatlakoztatható analóg rendszerhez... régi TV-hez.
Nem éri meg az egész... ha össze is jön, akkor gond lehet a képaránnyal. Nyűg az egész, ha nem digitális megjelenítőhöz van használva a médialejátszó... Szakmai szempontból én elengedném ezt a dolgot...
Van néhány régebbi,10 éves típus, ami még kapható olcsón, de ezeket sem erőltetném...
pl. ASUS O!Play HDP-R1 (edigital)Meliora sunt bono inimica
-
pibácsi
senior tag
válasz bluemirage #3935 üzenetére
Köszönöm a válaszodat, átmegyek oda is, viszont a válaszodból megértettem, hogy nemigen érdemes ebbe pénzt befektetni, pedig gondoltam, hogy próbálkozom.
Köszi mégegyszer Üdv. Pibácsi -
s4ny4b4
csendes tag
Sziasztok!
Gépcsere előtt állok, új konfignál rámennék a minél jobb videó kódolási sebességre. Jelenlegi gépem i5 3350P elég gyatra H265-re /7,4 fps/. Páran lefuttatnátok a saját gépeiteken a H265 FHD Benchmark programot, hogy milyen nálatok a valós mért érték? Ez alapján talán könnyebben tudok dönteni procit illetően.
Előre is köszönöm! -
kisselandras
senior tag
Sziasztok .mp4 videoformátumú videót hogy lehet javitani ? Homályos sajnos
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Márton
nagyúr
Üdv,
egy GTX 750 nem tud NVENC kódolást?
Vagy miért nem jelenik meg nekem az xmedia recode-ban?Másik kérdésem: van amd vagy nvidia vonalon olyan kártya, ami tud mpeg2-t is enkódolni?
Nem, nem hülyültem meg, csak lányom gépébe kéne, hogy a videószerkesztőben gyorsan tudjon dolgozni, ne a forrás avchd-t kelljen dekódolnia. Ha nem mpeg, mjpeg is jó, vagy valami hasonló, könnyen dekódolható tömörítés..
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
őstag
De tud... én is azt használom és azzal vágok.
Feltételezve, hogy júl állítod be a kódolást... az alábbi jutott az eszembe.
Többféle verziójú Nvenc van... Lehet, hogy az xmedia adott változata nem támogatja már azt a régebbi Nvenc-et, amit pl. egy GTX750Ti GM107-es Maxwell-je tud.
Én a Mediacoder-t (0.8.52) használom és a Vegas 15-öt... ezekkel gyorsan és gond nélkül dolgozik a GTX750Ti.
A Mediacoder ingyenes és van belőle portable is.mpeg2.
Nincs. Sima videókártyák sosem tudtak rendes mpeg2 enkódolást átmogatni, csak dekódolást. Speciális mpeg2 tömörítő kártyák voltak... ilyeneket használtunk régen a stúdióban. De azok anno drágábbak voltak, mint maga a számítógép.Egy mai átlagos min. 4 magos gépnek (pl. asztali I5) már nem szabadnak gondot okoznia egy normálisan skálázódó program mellett az mpeg2 tömörítésnek. A videós munkához meg ahhoz való gép is kell, vagy inkább legyen türelmes és közben egyen, vagy tévézzen, amíg a gép dolgozik
A legjobb, ha normális programmal vág, amiben van smart tömörítés és ekkor csak azokat a részeket kódolja újra a program, amivel csinált valamit... (feliratot rakott rá stb...) ez esetben persze a bemeneti és kimeneti formátumnak mindenben meg kell egyeznie. A profibb (jellemzően nem igyenes programok) általában tudnak ilyet...
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz bluemirage #3944 üzenetére
Köszi, ránézek ha már van portable
Az mondjuk szomorú lenne, ha az xmedia csak az újabb kártyákat támogatná, miközben a korábbi verzióval ment a hw. enkódolás. Hát akkor váltson át arra, nem?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
őstag
-
Márton
nagyúr
válasz bluemirage #3944 üzenetére
Hú, ezt a Mediacodert már néztem régebben és emlékszem akkor ment el tőle a kedvem, mikor megtiltottam, hogy netre menjen és ezáltal már a settings ablakát sem hozta be. Pff. Noormális? Egy ilyen programról sem tudok ezen kivül..
Na majd ránézek a gépén.Akkor te Vegas15-ből exportálsz? Frameserver? (hasznos)
Én V11 és 12-t használok, számomra még azok a már jók és még nem rosszak... Ha értedMpeg2 terén picit félreértettél, mert nem a renderidő zavar (az úgyis avchd lesz), hanem a szerkesztés közbeni gördülékenység. Egy Q9550-re upgrade-eltem nemrég a gépét és azért a többsávos avchd akadozik itt-ott, a timeline-on ugrálás lassú. Ellenben ha a forrás fájlokat átteszem fele felbontású mpeg2 proxyfájllá, akkor a gép szárnyal!
Majd render előtt visszateszem az eredetit.
Remélem így érthető. Akkor marad a szoftveres proxy készítés.köszi
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
őstag
A Mediacoder szerintem azért lépne ki, mert az új verziót ellenőrzi és arról téjékoztat is... ahogy a Vegas is.
Az persze nemcsak bosszantó, hanem gyanús is, ha Net tiltás mellett kifagy a Mediacoder. Szerintem ez egy korábbi verzió - azóta javított - bugja volt. Azért próbáld ki... hátha neked is bevállik, mint gyors nvenc enkódoló. Én akkor kaptam rá... kényszerből, amikor a handbrake még csak az Intel Quick Sync-et támogatta.
Már csak évi néhány alkalommal használom videós munkára a gépet... Így már nem vagyok rá berendeszkedve... ez látszik a konfigomon is.
SSD Sata3-as is segíthet az akadozó szerkesztésen... Jó ha a forrás külön SSD-n van... ami jobb esetben nem a rendszer SSD.Meliora sunt bono inimica
-
Márton
nagyúr
válasz bluemirage #3948 üzenetére
De a Vegasnak attól még bejön a settings panelje, ha offline vagyok
Kifagy? Nem írtam ilyet, csak hogy nem tartottam egy klasszul megírt, korrekt programnak. Ezért mást kerestem (ripbot264, hcenc és xmedia recode amit most használok)
Természetesen SSD van a rendszerben és külön drive a videóknak, nem ez a gond.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
őstag
Érdekes amitt írtál. Nem is tudtam, hogy később volt aki fejlesztett még mpeg2 enkódert (HCEnc).
Utoljára standalone enkóderként a CinemaCraft SP3-at használtam.... Az lassan, de szépen dolgozott... talán a legszebben, ha arról volt szó, hogy az adott méretet tartva kellett a max minőséget hozni... (DVD) Ebből is látszik, hogy régen volt már az is...Meliora sunt bono inimica
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest