Új hozzászólás Aktív témák

  • #31757056

    törölt tag

    válasz Dalai Láma #8503 üzenetére

    Az lehetséges, hogy halomra lehet találni és linkelni hasonló oldalakat, de mindegyik alapvetően csak ködös feltételezés, egyik sem tartalmaz valós és sziklaszilárd meggyőző érveket, amikre tényleg azt lehet mondani, hogy na igen, ez minden kétséget kizáró, valós felfedezés. Igazából csak egy alapvető logikus gondolkodás kell hozzá, hogy rá lehessen jönni, hogy valami nincsen rendben.

    Vegyünk egy alapvető példát, van neked karórád? Mindegy most, hogy ténylegesen van-e vagy nincs, tegyük fel, hogy van és mondjuk egy egyszerűbb Casio márkájú, számlapos, fémszíjas, elemes óra az. Maga a karóra gyártása jópár évtizedes múltra tekint vissza, és ahogyan fejlődött az óragyártás generációról generációra egyre nagyobb munka lett a dologban. Versenyeztek egymással óragyártó cégek, mérnökök tízei-százai tervezték a vekkereket, azért, hogy a piacból minél nagyobb szeletet hasítsanak ki, és a vásárlók igényeit minél jobban kielégíthessék. Valószínűleg a tervezési folyamat során bizonyos részlegekre is osztották a fejlesztőket, akik a burkolat, a mechanika, vagy a fogaskerekek fejlesztéséért dolgoztak. Majd miután véglegesítették a terveket, csak utána kerülhetett gyártósorra a munka, ahol minden folyamat egy előre pontosan meghatározott terv szerint haladt, mire az órák részei egésszé álltak össze, ezzel emberek százainak munkát adva. Aztán piacra dobás előtt a marketinges csapat igyekezett egyre kreatívabb ötletekkel próbálta bemutatni a termék előnyeit a fogyasztók számára, akik végül döntés útján választották ki maguknak árban és tudásban a legmegfelelőbb modellt.
    De ha végigmegyünk ezen a logikán, látható, hogy minden egyes műszaki cikkel, vagy autóval, házzal, repülőkkel, mittomén, bármi mással ugyanez a helyzet. Gondolom ebben egyet értünk.

    De csak tíz centivel kell odébb pillantanod az órádtól, és megláthatod a saját kézfejedet. A te kezed vajon mennyivel bonyolultabb funkciók betöltésére képes, mint az egyszerű, csupán időt és dátumot megmutató óra? Ugye, hogy milliószor többfélére, kifinomult mechanikai mozdulatokra képes, a jelenleg létező legbonyolultabb robotok is csak az alapvető mozgásait tudják leutánozni. De te ha rajzművész vagy, akkor pl festményszerű alkotásokat tudsz vele az agyadból a lapra közvetíteni, de mit mondjak akkor a zenészekről akik számtalan féle hangszereket szólaltatnak meg vele... Soroljam tovább mire képes még az emberi kéz?
    Ennek ellenére nekem azt próbálják beadni, hogy az emberi kéz csupán egy véletlen szerű evolúciós fejlődés folyamata során jött létre, magától, a semmiből. De az órád a kezeden az bezzeg hosszú évek tervezőfolyamatának a terméke. Ettől számomra már csak az a képtelenebb ötlet, hogy az ember sokrétű intelligenciája, tudása, tapasztalat és beszédképessége, szépérzéke, precizitása, profizmusa, és minden tulajdonsága a buta csimpánz agyából fejlődött ki egy véletlenszerű evolúciós fejlődés során mindenféle előre tervezett irányítás nélkül. Egy olyan evolúció során, melynek kizárólag az a célja, hogy a túlélés fent maradjon... Egyszerűen badarság.

Új hozzászólás Aktív témák