Új hozzászólás Aktív témák

  • euchi

    aktív tag

    válasz Noddy #7936 üzenetére

    „Van egy olyan érzésem, hogy egy "kicsit" eltérően látjuk a tudományt.”
    Valóban.

    „Nem tudom mennyire vagy otthon a tudományos publikációkban...”
    Azt azért megjegyezném, hogy nem ennyire szűk kör dönt, és nem csak egyetlen esélye van egy tudományos eredménynek a világhír felé. Azt se feledd, hogy a mai világban igen nehéz megakadályozni az információáramlást.
    „Ezután kerül bírálókhoz a cikk ez a szűrője a tudományosságnak. Itt vagy az anyag és módszerbe kötnek bele vagy a diszkusszióba és ez függ a bíráló eszmei irányultságától. Tehát ha a cikk nem egyezik az ő elveivel, akkor nem engedi tovább. Egy-egy cikk esetében 3-5 bíráló van (plusz a szerkesztőnek vétójoga).”
    Naná. Szegény tudósnak, át kell verekednie magát 3-5 mogorva ateistán, és ha a cikkéből kicsit is az derül ki, hogy létezhet Isten, vagy igaz a teremtéstörténet, akkor az orra ellőtt rituálisan elégetik a cikkét. És szegény tudósnak esélye sincs máshol próbálkozni, hiszen mindenhol gonosz ateistákba ütközne, akiknek egyetlen céljuk, hogy bebizonyítsák Isten nemlétezését. Félretéve a tréfát: Itt pedig azt jegyezném meg, hogy ez csak az egyik szűrője a tudománynak. Még számos próbatétel áll a tudományos felfedezés előtt.

    „A tudományt nem lehet kérdések nélkül művelni. Ha nincs kérdés, akkor nincs válasz.”
    Egy jó kérdés tényleg fontos, de ebből még nem lesz semmi. Kérdezni egy óvodás gyerek is tud. Gyakran látom, hogy a az evolúcióban, vagy egyéb tudományos eredményben kételkedők, csak kötekednek, kérdezgetnek, de a válaszok már nem is érdekli őket, hisz már megvannak a kész válaszaik.

    „De néhány ateista ezt felhasználja.”
    Hagyd már ezt.! Senki nem használja föl a tudományt arra, hogy bármilyen hitet cáfoljon meg vele. Jön az magától. ;) Gondolom lao ce nem bánja, ha őt idézem:
    A tudomány halad a maga útjan mint az úthenger. A te dolgod hogy elhúzigáld előle a hitedet, ha nem akarod, hogy a földbe gyalulja.

    „Nem akartam már megint elő hozni ezt a parázs vitatémát, de nem akartam euchi kollégát válasz nélkül hagyni”
    Ó köszönöm. Bár úgy látom, nehéz szülés volt. ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák