Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz bronin7 #7047 üzenetére

    Jó összehasonlítás, csak nem érted. Épp a lényeg az, hogy mi Istenről beszélünk. És már az emberek megismerésekor sem tudjuk elérni a 100%-os megismerést. Pedig a másik ember ugyanebben a világban van, érvényesek rá a szavaink.

    Egy vers is szólhat Istenről, ilyenek vannak a Bibliában is. Mit akarsz vele mondani? Számodra nem több a Biblia egy verseskötetnél. Számomra több. Szeretnél meggyőzni az ellenkezőjéről? Mit szeretnél? Tisztázd.

    Teljesen megérteni nem lehet. Megismerni meg lehet, csak nem 100%-osan. És törekedni kell a minél jobb megismerésre. Az ember a barátait, vagy feleségét is igyekszik minél jobban megismerni, pedig még őt sem fogja teljesen ismerni. Akkor értelmetlen lenne törekedni erre?

    A Biblia nekünk, embereknek szól. Miért kéne bármilyen más fajról is szólnia? Főleg földönkívüliekről. És igen, nagyon fontosak vagyunk Isten számára. Hiába lenne leírva, hogy a nyulak milyen fontosak Isten számára, a nyulak ezzel nem tudnának mit kezdeni, mert nem tudnak olvasni. bár lehet, hogy helyreállna a lelki békéd.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák