Új hozzászólás Aktív témák

  • cucka

    addikt

    válasz kymco #6547 üzenetére

    Ez alapvetően nem ellentmondás.
    Azt írtam, hogy ironikus. Szerető Istenről beszélni, miközben az Isten igéjében pusztán azért halnak halomra az emberek, mert más véleményük van a világról, az ironikus. Tudom, hogy ki tudod valahogy magyarázni az összes látszólagos ellentmondást.

    A szeretet Istene abban mutatja meg szeretetét, hogy magára vállalja a bűn büntetését Jézusban.
    Na ez a másik érdekes dolog. Isten meg szeretne bocsátani az embereknek azért, mert megszegték az Ő szabályait. Erre a legjobb dolog, ami eszébe jut, hogy leküldi saját magát emberi formában azért, hogy az emberek megkínozzák és megöljék, hogy meg tudjon bocsájtani. Azért küldi le saját magát, hogy az emberek feláldozzák saját magának. Igen, nonszensz.
    Istennek teremtette ezt a felfoghatatlanul bonyolult és csodálatos világot, aminek mai napig csak részeit ismerjük, ehhez képest a megbocsájtásra a legjobb ötlete az, hogy fel kell áldozza saját magát saját magának? Nem tudott volna csak úgy egyszerűen megbocsájtani? Kínzás meg halál nélkül?
    Biztos ki tudod magyarázni valahogy, mert mindent ki lehet magyarázni a Bibliában, de azért ugye megérted, hogy nekem az ilyen hülye történetek és elképzelések a világ vagy Isten működéséről azok elég gyanúsak. Ilyen történeteket az emberek tudnak kitalálni, ha van is egy mindenható és felfoghatatlanul intelligens Isten, szerintem sértve érezné magát..

Új hozzászólás Aktív témák