Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz kymco #3110 üzenetére

    Értelek én. Tehát valójában nem kell bizonyíték az igaz hithez és a bizalomhoz.
    Viszont az a gond, hogy ennyi erővel szinte bármiben lehetne hinni. És onnantól bármire rá lehetne fogni, hogy márpedig az úgy van és kész. Mert körülbelül ez jött le nekem. Igaz sokkal finomabb körítéssel :)
    Én pont arra akartalak rávezetni, hogy a vak hitnek nincs sok értelme.
    Sokan kész tényként beszélnek Istenről. Mint a helyi pénztárosnőről. Pedig valójában soha senki se látta / hallotta. Max látni vélte(!), hallani vélte(!).
    Ha azt mondom, hogy a nagy Kloaguxina teremtette az egész univerzumot, benne a több ezer milliárd galaxist és csillagot, köztük a Földet és a rajta lévő életet is, hinnél nekem? Mutatok róla egy könyvet! Amiben nem egy hívő írta le a véleményét, és tapasztaltait Kloaguxináról. Sőt, bemutathatlak 1-2 hívő embernek is, akik a csodatételeiről beszélnek, hogy miképp ismerték meg a történetét. Na, akkor hinnél nekem? Mert én hiszek benne, láttam, hallottam amikor beszélt hozzám. Elmondta, hogy valójában Ő teremtette a világot, csak mi annak idején ezt rosszul értelmeztük. És nem vagyunk más, csak egy biológiai kísérlet. De a lényeg, hogy Ő teremtett minket. Vannak róla írásaim, benne hívő emberek stb.
    Na ?

    Sőt mondok jobbat. Valójában azt amiben Te hiszel, azt én is megtudnám neked adni! Imádkozz inkább hozzám minden este! Hm? Majd én is szólok hozzád, remélem meg is hallod majd!

    Egy bizonyos ponton túl egészségtelen a vak hit! A mindenféle minimális bizonyítékok nélküli hit! Mert ha odáig jut az ember, akkor annyi erővel már bármit elhihet.
    Isten létezését se támassza alá semmi, 1-2 könyvön, meg az ezeréves szóbeszédeken kívül. Az állítólagos csodák is olyan nyomonkövethetetlenek voltak, mintha szándékosan azt akarta volna, hogy senki se láthassa, bizonyíthassa.

    Sokkal inkább elképzelhető, hogy egy idegen civilizáció segítette az embert. Genetikailag felgyorsította az evolúciónkat, és vissza-vissza jártak ellenőrizni, megfigyelni, okítani.
    Sok dolog, amit az ókorban csodának hittek, lehetett akár egy fejlett civilizáció eszköze is!
    De most komolyan. Képzeld el, hogy abban a korban, amikor még szekér is alig volt, elrepül valaki egy "ufo"-val mondjuk. hm? Vajon az akkori ember mit gondolhatott? Hogy hű ott megy a szekér 2500Xn változat? A fenéket. Egyből az jutott eszébe, hogy csoda. És így tovább. Adtak egy útmutatót a szép, boldog, békés élethez. Ezt hívják Bibliának. Tanítások, miszerint kéne elni. Ennyi.

    Az a gond, hogy minden érdemi bizonyíték nélkül a kérdések megválaszolása csak újabb kérdést szül.

Új hozzászólás Aktív témák