Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Geri Bátyó #17935 üzenetére

    Ha nem lenne lelkiismeret (ami Istentől van) és nem lenne törvény ami a lelkiismeretet erősíti akkor nincs ami határt szabjon. Sajnos és ez kb. látszik is.
    Alapvető emberi erkölcsökre kíváncsi lennék, hogy mivel magyarázod... az evolúció biológia ilyen szempontból teljesen ellentmondásos. A szeresd felebarátod sokszor az önérdek és csoport érdek ellen is megy.

    A keresztyénség a Biblia tanításán és Jézus követésén alapszik, ezek alapján nincs olyan hogy keresztyénség előtti idő.

    "úgy érted ha nem létezne isten, akkor engem ez nem is zavarna/zavarhatna?
    mármint ha isten nem "írta volna a szívembe", hogy zavarjon?
    ha így érted, akkor mi alapján gondolod ezt?"
    Úgy értem, hogy te is a keresztyén erkölcs alapján gondolkodol. A Biblia alapján gondolom: Mert akik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül vesznek is el, és akik a törvény alatt vétkeztek, a törvény alapján ítéltetnek el. Mert nem azok igazak Isten előtt, akik a törvényt hallgatják, hanem azok igazulnak meg, akik a törvényt megtartják. Mert amikor a pogányok, akiknek nincsen törvényük, természet szerint a törvény dolgait cselekszik, akkor ők, törvényük nem lévén, önmaguknak törvényük, jelezve, hogy a törvény cselekedete be van írva a szívükbe; lelkiismeretük és egymást kölcsönösen vádoló vagy mentegető gondolataik is erről tanúskodnak majd azon a napon, amelyen Isten megítéli az emberek titkait az én evangéliumom szerint a Jézus Krisztus által. Szerintem ide nagyon illik a kölcsönösen vádoló és egymást mentegető gondolatok :)
    Az arabokat is zavarta egy gyermek meggyilkolása, a gyermekházasság az nem... bár a lányokat igen, a férfiakat kevésbé.

    "ez esetben ésszerű lenne a disznó viselkedése szigorúan evolucionista alapon
    így viszont sztem egyértelműen nem az"
    Az evolúció nem az ésszerűségről szól... Ahogy korábban is írtamaz evolúció biológia eredményei ellentmondóak, egyszer a csoport érdek a szelkciós tényező (rajban élő állatok), máskor a magányosság (pl. hópárduc, orángután, stb...) A szexuális érettség, nemi ösztönök szintjén lehet magyarázni ezt az orbitális erkölcstelenséget, az árvaság is egy abszolút negatív előjel a természetben. Attól hogy próbálsz egy evolúciós szempontból érvényes dolgot kitalálni, lehet rá hozni ellenpéldát is...

    "És látá az Úr, hogy megsokasult az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz."
    Ezt a Bibliában az özönvíz után is olvashatod.

    Ha Geri bátyó a rossz dolgokat természetesnek veszed akkor a pártjád fogod a pederasztának, ezek szerint szerinted teljesen elfogadható amit tett, hiszen a rossznak helye van a világunkban, csak most pont rá került a sor? Szerintem a bűn nem egy teljes emberi élet része, max egy megromlottnak.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák