Új hozzászólás Aktív témák

  • TeeJay

    félisten

    kábelen az analóg SDTV csatornák szerintem még évekig üzemelni fognak. csatornánként ha jól tudom 8 MHz szükséges tehát mondjuk egy max 25-30 analóg csatornás kínálathoz elég kell legyen max 240MHz-nyi frekvenciasáv az 1GHz-ig skálázható koaxon. valamennyi kell még a digitális TV-nek meg a digitális HD adásnak meg ugye internetre szintén 8 DS sávhoz 72MHz feltöltésre most nem tudom mennyi van
    1GHz-ből bőven van mit kiosztani szóval egyelőre nincs szükség az analóg kipucolására kábelen.

    persze olyan már nem lesz mint régen a szimplán analóg korszakban hogy 50-60 SDTV csatorna.
    azt már csakis digitálisan fognak mert az jóval hatékonyabb.
    én csak azért utálom ezt az egészet hogy ilyen olyan kártya kell vagy beltérit kell venned mert az vagon veszélyes hulladék lesz 1x. mennyivel egyszerűbb lenne ha kötelezték volna az összes TV gyártót hogy egységes platformon minden TV-ben legyen egy kártyahely kódolt digitális TV vételhez ami minden szolgáltatóval kompatibilis.

    ember bemegy a boltba vesz egy TV-t amibe van DVB-T és DVB-C tuner, hazaviszi
    bevágja a helyére és eldönti hogy földfelszíni sugárzást akar ingyen, netán több csomaggal havidíjasan kártyával vagy valamelyik szolgáltató kábeles szolgáltatását akarja kártyával.
    előfizet megkapja a kártyát benyomja a TV-be és örül.
    nem az hogy ilyen beltéri olyan irányító amolyan kártya meg anyám kínja még
    természetesen kártya nélkül meg menne az analóg SDTV csomag ha csak arra fizetett elő.

    egyrészt jóval kevesebb áramfelhasználás, és valljuk be egyik másik bóvli beltéri csak úgy nyakalja be az áramot, én azokat ki is tiltottam volna az EU helyében
    1W feletti készenléti fogyasztás felett tilos behozni, de még jobb lenne ha egyáltalán nem lenne szükség ennyi STB-re mert európa szinten több milllió és bizony ha csak 10wattokat fogyasztanak óránként bizony kegyetlen sok áram elmegy csak arra hogy az ember TV-t néz, vagy ha nem nézi akkor a sok készülék standby fogyasztása sem piskóta ilyen milliós darabszámnál.

    örömteli hogy UPC elkezdte ezt a kártyás dolgot játszani de ott is ha peched van nem kezeli a TV-d
    akkor marad a STB és megint szívás

    Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

Új hozzászólás Aktív témák