Új hozzászólás Aktív témák

  • Mysterion

    tag

    válasz kabelmania27 #62122 üzenetére

    Mindenképp megfogadom a javaslatot, és nem cserélek modemet.

    Viszont kíváncsiságból nézegettem a DOCSIS 3.0 szabvány kapacitásait, és arra azt írták, hogy a maximum uplink amire képes lenne a protokoll az 200Mbit. Ha teszem fel, most nagyon nem bízok a technológiában és hagyok 50%-ot a hibák miatt, az akkor is 100Mbit.

    Nem értek ehhez a technológiához, tehát nem okoskodásnak szánom, hanem kíváncsiság hajt. De ha a szabvány képes lenne ilyen sebességre, akkor műszaki akadálya csak nem lenne annak, hogy mondjuk legalább 50 vagy inkább 100mbitet adjanak, és még úgy is csak max. 50%-os a kihasználtsága.

    Ahogy nézem ebben a protokollban is benne van az ami manapság a T és a Diginél is létező ajánlat. Tehát lehetne versenyképes, de ha mondjuk biztosabbra akarunk menni és figyelembe vesszük a hálózat változó minőséget, és a felével terveznénk, akkor is gondolom azért beleférne. És a 100 is sokkal több, mint a 10 vagy max. 22. Mert ahogy nézem a 200 és 500-as csomagoknál ajánlott 22 Mbit is ha minden igaz és jól látom, akkor a jelenlegi szabványnak is mindössze kb. ~10%-át használja ki. A 120-nál meg még annyit sem. Ha ez műszaki akadály, akkor ennyire rossz minőségű lenne az UPC hálózata, hogy ennyi amit biztonságosan ki tudnak hozni, vagy mi indokolhatja ?

    Tényleg nem kötözködés, csak kíváncsi vagyok. Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák