Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    válasz szabogabor10 #46966 üzenetére

    Ebben mondjuk igazad van. Engem is meglepett a tévé megvétele után, hogy hiába tettem bele 1 db mediacardot, amikor rögzítettem vele egy műsort a rádugott külső HDD-re, közben nem engedett másik csatornát nézni, mert mindnél azt írta ki, hogy kódolt adás. (Akkor még épp nem voltak kódolatlan digitális csatornák a UPC-nél.) A boxon megszoktam, hogy abban is csak 1 db kártya van, mégis lehet vele akármelyik csatornát nézni, miközben valamelyiket rögzíti.
    Ma már annyival jobb a helyzet, hogy amikor kódolt csatornát rögzítek a tévével, akkor közben legalább a kódolatlanokat lehet nézni, ill. ha kódolatlant rögzítek, akkor közben bármelyik másikat lehet nézni. Persze az igazi szabadságot az biztosítaná, ha a tévé mindkét foglalatába tennék kártyát, és talán még rá is szánnám azt a plusz havi 1500 Ft-ot (1 db mozijegy ára), csakhogy az nálam már összesen a negyedik eszköz lenne, ami az előfizetésemhez tartozik, és a UPC csak hármat enged egy előfizetéshez...
    Miközben minden módszert bevetnek, hogy maximalizálják a bevételt, itt egy hülye (én), aki önként szeretne nekik még többet fizetni, de nekik nem kell.

    De visszakanyarodva az eredeti kérdésfelvetéshez, én sem értem, hogy ha a szolgáltatói box (ami azért messze nem képvisel csúcstechnikát) meg tudja oldani, hogy egy kártyával egyszerre több csatornát is kikódoljon, akkor egy nemrég gyártott, márkás, drága és sokat tudó okostévé miért nem. Gyanítom, hogy nem technikai, hanem jogi okai vannak ennek inkább - de majd valaki kiigazít, aki jártasabb nálam a témában.

    [ Szerkesztve ]

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák