- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- VoIP telefonálás
- Mikrotik routerek
- Bitcoin topic
- Microsoft Edge
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Manjaro Linux
- Gmail
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
Adams84
aktív tag
válasz
kezo0 #137347 üzenetére
Szerintem az e-mail és SMS értesítést is édesanyád előfizetésére vonatkozóan kaptad, nem a sajátodra. Már írta 1-2 fórumtárs korábban, hogy bár nincs Vodafone box nekik (sőt, volt olyan, akinek csak 3 mediacard van), de mégis az volt az e-mail értesítésben, hogy a box-ot frissítik a Vodás fiúk
Ez alapján teljes káosz és félrevezető az értesítési procedúra ....
-
kezo0
addikt
-
gduck
addikt
válasz
kezo0 #137338 üzenetére
Hát ez alapján még akár egy szombat hajnali frissítés is elképzelhető, szerintem a 18-a péntek este ebben az esetben a szombat hajnal. De ezt csak egy bennfentes tudná megmondani
"...
2024.10.14. és 2024.10.18. között megújítjuk a Vodafone TV otthoni szolgáltatásunkat,
...
- A frissítés az éjszaka folyamán zajlik, ezért előfordulhat, hogy hajnali 2 és reggel 5 óra között szolgáltatáskiesést tapasztalsz.
- A Vodafone TV médiabox újraindulása hajnali 2 és reggel 5 óra között várható.
..." -
Voice24
őstag
válasz
scott_free #137333 üzenetére
Én is a speedtest appot javaslom.
Nálam is a Kaon modem van telekomos optikás területen, és az app ezt méri: -
kezo0
addikt
válasz
gduck #137332 üzenetére
Ma jött egy ilyen sms, ami a szöveg alapján anyám előfizetésére vonatkozik, mivel nála nincs VTV box, csak régebbi fajta Cisco, meg mediacard (és az ő előfizetéséhez is az én mobilszámom van kapcsolattartásra megadva):
Már csak az a kérdés, hogy akkor mi lesz az én átállításommal, amire vonatkozóan egy másik sms-nek is kellett volna jönnie, aminek a szövegében szerepel a VTV box is...Továbbá az is egy kérdés, hogy a frissítés lefutásához az kell-e, hogy az adott hajnali órákban bekapcsolva legyen végig a box, vagy épp ellenkezőleg, ha használom, akkor nem tud rendesen megtörténni az update? Mindkét verziót olvastam már.
-
tuto558
aktív tag
válasz
Ha speedtest weboldalon mérsz, az adhat fals eredményt, böngészőfüggő. A speedtest applikációt töltsd le a windows/microsoft store-ból ezesetben, az pontosabbat mér.
-
válasz
Az nem a garantált sebesség, plusz a 750/700 mire nem elég?
-
boborján2
aktív tag
válasz
Nem ,mert alapvetően 100m-ig a cat5e gigabitet tud.
Ha pedig 700-at mérsz akkor gigabites a link a két eszköz között. A hibát máshol kell keresni
-
scott_free
senior tag
Üdv,
ma meghozták a modemet végre a Vodafone-os gigabites nethez (telekom területen). KAON PG2141N
Elvileg 1000/700-as a sebesség, viszont kábelen is max. 750/700-at mérek rajta a vodás tesztoldalon, a speedtesten még kevesebbet.
Cat5e kábellel kötöttem össze a laptopot (csak ilyen van itthon), ez okozhatja a kisebb eredményt? (érdemes beruházni egy Cat6/6a/7 kábelbe?)Wifin közvetlenül mellette állva 500/500-at mérek, másik szobában már jóval kevesebbet.
Ez ennyit tud, vagy van vmi beállítás/trükk, amivel ténylegesen el lehet érni az 1 gigabites letöltést?
Köszi!
-
diab_303
csendes tag
Probalt mar valaki MOCA -t hasznalni a Vodafone / UPC digitalis kabeltv halozatan (koaxon) lakason belul? Lehetseges? Annyit tudok, hogy 850-1500mhz kozott mukodik, de nem tudom, hogy az kabeles internet / tv-adas (meg a szerelok, amikor az egesz hazban elmegy minden..
) mit szolna hozza.
-
pjen
félisten
Szevasztok. VTV s vagyok még és Pc n szeretném nézni a műsort. Eddig beírtam: Tv.Vodafone.Hu és működött, de most nem. Mi változott?
-
zzola
titán
Ha gigás a net akkor Arris modem van. Én először kérném, hogy IPv4-be állítsák át, majd ha megvolt, akkor jöhet a bridge mód, ezt is 1270-en kell kérni. Ez utóbbival gyakorlatilag a szolgáltatói eszköz csak kábelmodemként funkcionál, minden más funkciót a saját eszköz végez el. A "milyen routert?" topicban érdemes körbenézni.
Én saját routerrel ~500-700 Mbit-et el tudok érni, a szolgáltatói eszközzel ennek töredékét csak.
-
beci
őstag
5 Ghz kilőve, anyum telója eldobja állandóan. Ezért lett 2,4.
Mi az a modem bridge?
És tudnátok ajánlani elfogadható áron egy nagy hatótávolságu routert?
Köszönöm. -
beci
őstag
Sziasztok.
Szüleimnél bekötötték az 1000/40-es netet. Vezetéken elég jól hozza az elvártakat, viszont wifin kb 60/35-öt tud. 2,4 ghz-es hálózatot használnak.
Van esetleg valami okosság a wifi gyorsaság növelésére?
Köszönöm. -
cocka
veterán
válasz
kezo0 #137316 üzenetére
Várjál és az a vicces, hogy most véletlenül észrevettem, hogy persze lejátszás közben megjelent ez a szar és rögtön nyomtam egy visszavonást. De tán még 20 perc se telt el és már azt látom, hogy frissít. (nem nézem a képet nonstop, mert csak felveszem) Ezért simán előfordulhat, hogy lemaradok róla.
És az update után szokta azt csinálni, hogy az M1-re vált.
Igen, ismerős. Mert amikor viszont valódi frissítés jön, amit akár a menüből is lehet "provokálni", akkor asszem egyrészt nem ilyen agresszív, másrészt marad azon a csatornán, amit épp utoljára néztél.
Nekem láthatáron sincs a One, de hogy őszinte legyek abszolút nem bánom.
-
kezo0
addikt
válasz
cocka #137315 üzenetére
Nekem is jött. Onnan tudom, hogy eredetileg a Spektrumon volt a box, aztán egy darabig a tévével HDD-re rögzített műsort néztem, majd amikor visszaváltottam a boxra, az már az M1-en volt. És az update után szokta azt csinálni, hogy az M1-re vált. Szóval időközben lefutott egy frissítés.
Amúgy nekem ezen a héten (okt. 14-18. között) kell érkeznie a boxokra a One-nak, de sms még nem jött. Vagyis akkor holnap kell(ene) jönnie az sms-nek, és pénteken kell(ene) megtörténnie az átállásnak… Kiváncsi vagyok.
-
cocka
veterán
Na most jött a szokásos EPG frissítő, nem utasíthatod el csak egyszer című frissítés. Szerencsére nem a One agyhalál.
-
anglergab
addikt
válasz
anglergab #137313 üzenetére
De nyilván áram meg internetkapcsolat kell a box-nak, azon megy le az új szoftver és az újraindítás.
Első indításkor pedig DVB-C módban kell csatornakeresés, természetesen a koax kábellel.
Különben nem lesznek ex-UPC koaxos csatornák, csak pár OTT-s (6 db, ezek egy része a rádió csatornák).
OTT módban egyáltalán nem kell/nincs csatornakeresés (soha), mivel nincs ex-UPC koax. -
anglergab
addikt
válasz
Zorro(hun) #137308 üzenetére
Ugyanúgy működik, mint a VTV, azzal sem lehetett webről törölni böngészőt vagy eszközt, csak Selfcare-rel boxon vagy MyVodafone app-ból, pl. azoknak, akiknek nincs box-uk (VTV app/web-only előfizetők).
A MyVodafone app-ban pedig hiába van ott a One TV, magadnak nem tudod átkapcsolni.
Meg kell várni, míg központilag átállítanak One TV-re.
Ekkortól csak One TV-d lesz, VTV már nem.Ugyanígy magadat nem tudod áttenni vagy áttetetni OTT üzemmódra. Ahol van ex-UPC koax, ott DVB-C módban fut a box. Ahol nincs (=nagyker területek), ott OTT módban. A kettőt között nincs átjárás.
Illetve a migráció folyamata alatt egy kis ideig hajnalban a VTV-be már nem, a OneTV-be pedig még nem tudsz belépni (web/app).
A box hajnalban újraindul, onnantól pedig már OneTV-s lesz. Érdemes a frissítés éjszakáján, hajnalán nem nézni a TV-t, lehet akkor nem fut le az frissítés teljesen.
-
-
Bocs, mostanában nem követem a topikot, de olvasom, hogy elkezdődött az átállás One-ra. Akinél az új szoftver fut a box-on, az már IPTV-s, vagy a One-nak is szüksége van a koaxra DVB-C-vel?
-
Tressy
senior tag
válasz
Zorro(hun) #137308 üzenetére
Arra figyelni kell hogy az app cache (vagy az appot) illetve a webes böngészöböl a one tv cookiet törölni kell.Különben "ez az eszköz törölve lett vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal" üzenet jön és emiatt nem enged be
-
Zorro(hun)
tag
válasz
kavics #132771 üzenetére
Üdv,
Ha valakinek az alábbi üzenet jönne elő a web-es ONE TV felületen:
"A Selfcare alkalmazás az online ügyfélfiókodban és a médiabox-on is elérhető."A VTV-boxon (Selfcare) kívül Mobilon a MyVodafone APP-ban is törölhetők az eszközök és a böngészők! A WEB-es felületen keresztül nem lehet sajnos.
-
szabeska
addikt
válasz
Okosandroid #137283 üzenetére
És ide miért nem enged belépni a megfelelő jelszóval? Vodafone oldalára simán beenged
Telefonos appba sem tudok bejelentkezni...
"Nem várt probléma történt a bejelentkezés során. Kérjük, próbálkozz újra. Ha a hiba megismétlődik, keresd ügyfélszolgálatunkat"
-
ab13
csendes újonc
2025. jan. 1 tol one.hu
"A Vodafone Magyarország Zrt. elnevezése 2025. január 1-jétől, a névváltozás cégbíróság általi bejegyzésének megtörténtével,
One Magyarország Zrt. elnevezesre valtozik... A Szolgáltató honlapja a www.vodafone.hu címről www.one.hu címre változik"
Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ford topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G ÚJ 3 év gyártói jótállás
- Apple watch SE 2022 40mm GPS dobozos akku 94%
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest