Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz #05413120 #38821 üzenetére

    Nem tudom mit akartál ezzel mondani, nem jelenik meg a kép. Egyébként ez se jó, mert nem csak hogy screenshot, de .jpg-ben van, mikor ezt png-vel célszerű csinálni. A png jobban szokta tömöríteni a screenshotokat a sok egynemű pixel miatt, meg a vékony fontok is olvashatóbban jelennek meg rajta. De mint mondtam, ha már úgyis terminál, az pont azért terminál, mert karakteralapú. A belőle kimásolt szöveget simán be lehet illeszteni a hozzászólásba, akár programkódos címkék közé, akár csak simán. Esetleg feltölteni pastebin.com-ra és csak a linket betenni, de az csak hosszabb kimeneteknél tanácsos.

    De vannak súlyosabb esetek is, mikor valaki videózza a kijelzőt telóval, súlyosító tényező, hogy állóban, és remeg az egész. Meg olvastam a neten egy öregről, aki úgy csinált screenshotot, hogy a multifunkciós gépén először kinyomtatta papírra, amit aztán beszkennelt ugyanazon a gépen .pdf-be, amibe a kép jpg-ként volt beágyazva, jó sok DPI-ben, sok megás képként. Ez simán az a szint, mikor titkársági Mancika szebszámológéppel számolja ki Excelben a cellákat, és kézzel viszi be az eredményeket.

    Egyébként lehet helye a képernyő lefényképezésének is, de csak pre OS környezetben, pl. régi BIOS-oknál, meg korai boothibaüzeneteknél, ahol még nem menthető el a kimenet, vagy ha le van fagyva a gép és máshogy nem lehet megörökíteni, pl. képi hiba, vagy hasonló, tipikusan rossz GPU driver miatt szétesett kép, stb.. Olyankor már én is volt, hogy fényképeztem, mert máshogy nem lehet csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák