Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz Parci #5124 üzenetére

    Pfizerről is olvasni durva eseteket, pedig a legjobb vakcina. Teljesen mást jelent a mellékhatás, és mást az oltási reakció. Ez utóbbi közé tartozik minden olyan tünet, amit egyébként általánosan, viszonylag sokan tapasztalnak és bár kellemetlen, de normális jelenség (láz, hidegrázás, karfájdalom, fáradékonyság stb.). A mértéke egyénenként hatalmasat szór, van aki 39C lázzal döglik 2 napig, van akinek meg alig lesz bármilyen tünete. Mellkhatás, illetve súlyos mellékhatás mondjuk az anafilaxiás reakció, de ez tényleg rettenet ritka és ami volt, azt is ellátták, így senki nem halt bele.

    A vérrögösödés fel lett fújva, beadtak EU+UK összesen kb. 30illió AZ-t, de UK-ból (kb. 18 millió vakcina) egyetlen ilyen esetet sem jelentettek! EU-ból valami 18/22-t, és ott sem egyértelmű, hogy lenne bármi összefüggés. Ha ránézel mondjuk az Aspirin kockázataira, és hogy hányan halnak bele évente abba, hogy bevették, ennél sokkal rosszabb arányszámot kapsz. Aztán mégis mindenki dobálja be naponta anélkül, hogy foglalkozna vele és rettegne tőle.

    Az-val nem ez a baj, hanem az, hogy ha kell ismétlő új variánsok ellen, akkor azt nehezebb lesz megoldani, mert új vektor kell, a csimpánz adeno már nem játszik, így bonyolultabb mint az mRNS-nél, ahol csak betolják az új kódot aztán csókolom.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák