Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    Sziasztok!

    Ellenanyag beszámoló.
    Mindegyik mérés Synlab-os "SARS-CoV-2 Spike IgG / CMIA (Abbott)".

    Első Szputnyik után 3 héttel: 71,6 AU/ml.
    Második Szputnyik után 3 héttel: 806,0 AU/ml.
    Második Szputnyik után 4 hónappal: 176,8 AU/ml.
    A 3. oltás , ami Moderna , a 2. Szputnyik után 5 hónappal történt.
    Harmadik (Moderna) után 3 héttel: 5808,1 AU/ml.

    Sem a Szputnyik, sem a Moderna egyáltalán nem viselt meg, semmilyen komolyabb mellékhatás nem volt. A Moderna utáni 2. napon volt úgy emlékszek, egy enyhe 38 fokos hőemelkedés csak, de az is elmúlt hamar.

    Most hogy szó van a fél adag Modernáról, nekem fogalmam sincs, hogy fél vagy egész adagot kaptam-e. Akkor ez még nem merült fel.

    Továbbá megemlítem, hogy a Moderna megkapásakor két betegség is bújkált bennem. Egyrészt volt valami enyhe légúti nyavaja, köhögtem kicsit. De nem COVID volt. Ezt megemlítettem az oltóközpontban is, de lesz*rták.

    A másik, volt valami húgyúti fertőzésem a hólyagban, amiről nem tudtam, akkor már okozott vizelet visszatartási panaszokat, de akkor még nem tudatosult bennem a baktérium fertőzés. A Moderna megkapása után 2 héttel elkezdett fájni a bal vesém enyhén. A háziorvosom úgy magyarázta (akiben amúgy szakmailag teljesen megbízok), hogy az oltás - mivel kissé terheli az immunrendszert - egyúttal minden meglévő gyulladást felerősít. De még akkor is, abban reménykedtem, hátha csak izom fájdalom. Aztán rátettem egy lapáttal, mivel utána elmentem fürdőzni a Széchenyi fürdőbe, mintegy 2.5 órát eltöltöttem ott, és szaunáztunk is, stb. De ez nem tett jót a vesének, eléggé bedurrant a gyulladás, nagyon fájt utána a vesém. Aztán ultrahang és házirorvos. Egy bakteriális fertőzés volt már korábban, és - talán az oltás gyengítő hatására - felment a vesébe. Mindenestre már azóta antibiotikumot kapok, és elmúlt a fájás is. Kicsit ijesztő volt az ultrahang is, mert hegesedést írt le a bal vesében egy részen. De azt mondták az egy régi gyulladás eredménye. Most, 2 hét antibiotikum utén lesz majd vérvétel.

    Szóval a konklúzió az, hogy az oltást érdemes olyankor adni, mikor nincs bújkáló betegség. Na ehhez persze fel kell ismerni azt.

    Mindezzel együtt, talán elegendő a a tüskefehérje ellenanyagom. Kicsit többre számítottam, de ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák