Új hozzászólás Aktív témák

  • Jablocskov

    tag

    válasz Sir Pocok #33283 üzenetére

    Gondolom ezt a cikket olvashattad:

    The BNT162b2 mRNA vaccine against SARS-CoV-2 reprograms both adaptive and innate immune responses

    A mintaszámok túl kicsik általános következtetés levonásához. Egy beteg értékei is jelentősen torzíthatják a végeredményt. Az immunválaszt sok minden befolyásolhatja, ezen vizsgálat alapján nem mondható ki az, amit a szerzők állítanak. Van egy lehetséges tendencia, de ez közel sem egyértelmű. A candidára vonatkozó megfigyelésük viszont érdekes.
    A szálat indító felvetéshez pedig annyit, hogy minden gyógyszer esetében felmerül a hosszútávú mellékhatás lehetősége. Ezért tart olyan sokáig egy-egy új szer engedélyeztetése normális körülmények között.
    A jelenlegi körülmények között viszont kénytelenek vagyunk nagyobb kockázatot vállalni, különösen akkor, ha főképpen a csak a vakcinákra akarjuk alapozni a védekezést.
    Például a molnupiravir hatóanyagának az N4-hidroxi-citidinnek (NHC) az antivirális hatása is negyven éve ismert, mégsem erőltették eddig a használatát, mert felmerült, hogy mutációkat okozhat a gazdaszervezet sejtjeiben. Csak nemrég sikerült tisztázni a hatásmechanizmusát, nyilván ebben az esetben is egy sokkal hosszabb idejű vizsgálat lenne indokolt.

Új hozzászólás Aktív témák