Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz attiati #12943 üzenetére

    Részben tisztában van, részben mást gondol:

    "A fent említett spike protein immunodomináns, tehát az össz immunitás 50%-át hozza megközelítőleg, ás 50%-ot az összes többi, és ha beüt a krach. Sejthető, jobb több lábon állni."

    Másrészt nemcsak ő gondolja ezt, hanem mások is, akik szakértőknek minősülnek. Az elsődleges oka a különböző véleményeknek az, hogy a Sinopharm esetében NEM végeztek elegendő vizsgálatokat ahhoz, hogy biztos állításokat tehessünk a hatásmechanizmusáról. Főleg a régebbi biológiai, immunológia és az inaktivált vakcinák szintén a régebbi vizsgálataira támaszkodhatunk. Ezekből próbáljuk összerakni a Sinopharm hatásmechanizmusát, ami nem ugyanolyan értékű, mintha konkrét vizsgálataink lenének róla. Tehát a megállapításaim:

    1. Az S protein (tüskefehérje) a legimmunogénebb fehérje a koronavírusban. Mint fentebb írja róla Pharm.Zsolt is, ez az összfehérje immunitásának 50%-át teszi ki.

    2. A többi fehérjék jó része viszont nem felszíni fehérje, hanem a nukleokapszid (örökítőanyagának burok fehérjéi) része. Ezek ellen termelődnek antitestek, mert az antigénbemutató sejtek megjelenítik a felszínükön, de ezeknek az antitesteknek nincs igazán jelentősége, mert koronavírus fertőzéskor NEM találkoznak a nukleopkapszid fehérjéivel, mert azok a vírus külső burkán belül helyezkednek el. A vírus a külső burkát csak a megfertőzött sejtbe való jutáskor veszti el. Tehát, a szervezetünkbe bejutott vírusok addig, amíg be nem kerülnek a sejtekbe intaktak. Lásd a képet a vírus szaporodásáról. Ide viszont (a sejtekbe) nem tudnak az antitestek bejutni.

    3. A külső burok fehérjéi (M, E, He Lásd második ábra) ellen termelődnek antitestek, de ahhoz hogy semlegesítsék a koronavírust sok kell hogy kötődjön hozzá, másrészt más rendszereknek is részt kell venni ilyenkor a vírus eliminálásában (pl: komplement rendszer). Míg az S fehérjéhez, különösen a Receptor kötő helyhez (RBD) már elég, ha 1 antitest is kötődik, az már megakadályozza a vírust az ACE2 receptorhoz való kötődésben, azaz ez a vírus már nem tud fertőzni. Nem véletlenül választották a vakcina fejlesztők ezt a fehérjét (S protein) a támadáspontul a vakcinákhoz.

    4. Az inaktivált vakcinák kicsi T sejtes választ váltanak ki. Ezt mondta a WHO szakértői is (lásd alább a linket és a képet). Továbbá ezt az irodalom is ismeri lásd a Nature cikket.

    Összefoglalva a Sinopharm vakcinája értékelhető immunválaszt csak az antitestes (B sejtek) válaszon keresztül ér el, a T sejtes válasznak csak kis jelentősége van. Másrészt az antitestes válasz közül döntően csak a tüskefehérje elleni válasznak van jelentősége.

    Megjegyzem, hogy senkit ne tévesszen meg az, hogy a vírus azonosításához felhasznált antigén tesztekben előszeretettel használják a nukleokapszid fehérjéket, mert azokat kevésbé érinti a mutáció. Ott ezeknek a fehérjéknek nagy jelentőségük van. Ezeknél a teszteknél enyhe kezeléssel szétszedik a vírus és így az antitestek már hozzá tudnak férni a nukleokapszid fehérjéihez.

    [Update on COVID-19 vaccines & immune response - WHO]

    [Immunological considerations for COVID-19 vaccine strategies]

    ""Furthermore, similarly to protein subunit vaccines, inactivated viral vaccines are poor inducers of cytotoxic CD8+ T cells, which are likely to be required for an effective COVID-19 vaccine.""

    [Coronavirus]

    Bocs, ha hosszú és tömény, de mindenre ki akartam térni. :R

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák