-
IT café
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz Oliverda #7351 üzenetére
konkrét infó nincs benne, csak egy ígéret... ami valljuk be, édes kevés. Az hogy ez bug lenne vicces. Egyszerűen csak lehúzzák a Wise-ra utaló embereket, ennyi, nyilván nagyon kicsi százalék az, aki ezt megreklamálja, még ha vissza is adják az utalás költségét... És ezáltal saját maguk felé terelik az ügyfeleket. Használja el Revolut kártyáról az ügyfél a pénzét, ne Wise-ról... ha végiggondolod, jogos...
A chat folyamatban van... ki kell értékelnie a képernyőképet a support-nak...[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Oliverda
félisten
Azért az ügyfélszolgálatnak még mindig jobban hiszek, mint egy olyan vad fantazmagóriának, miszerint szándékosan csinálják. A forintos számla külföldi székhelyű pénzintézettel egy speciális eset, ami miatt a közelmúltig hozzá sem lehetett adni a számlát a Revoluthoz. Ha szándékosan akarnák korlátozni az utalást, nem is kezdek volna el foglalkozni ezzel problémával, így a jelenlegi állapottal szemben továbbra sem lehetne utalni Revoluról Wise-ra.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
ACE-
addikt
válasz Oliverda #7353 üzenetére
Tessék, akkor higgy az ügyfélszolgálatnak, nekem ezt írták:
"Hello Robert, kash taking over here. I just want to start by saying thank you so much for waiting, we really appreciate your patience.
Regarding your query, I have an update from the Product expert team and they informed that you are being charged because even though you are sending the transfer to a HU IBAN, the bank itself (Transfer wise) is located in Belgium (the BIC is Belgian too). Therefore, the transfer is recognized as a local/cross-border transfer in a currency different from the local currency of the recipient country. Since the currency is HUF and the recipient country is Belgium."Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Oliverda
félisten
válasz sambenez #7356 üzenetére
Ok, akkor mégis le kell fordítanom, hátha:
Jai (ügyfélszolgálatos): Köszönöm, hogy vártál, Oliver! Jelenleg ez csak egy hiba a rendszerben, kérjük, ellenőrizd a rendszert napról napra.
Én: Tehát hamarosan kijavítják, ugye?
Jai (ügyfélszolgálatos): Igen, javítaniuk kell! Kélek, nézz rá (a hibára néha), ha van időd.
Ezek fényében gondold át, hogy ki szerint hiba."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz sambenez #7358 üzenetére
”A kérdéseddel kapcsolatban a termékszakértői csapat arról tájékoztatott, hogy azért számítanánk fel díjat, mert bár az átutalást HU IBAN-számlaszámra történik, maga a bank (Transferwise) Belgiumban található (a BIC kód is belga). Ezért az átutalást helyi/határon átnyúló átutalásként kezeli (a rendszer), a fogadó ország helyi pénznemétől eltérő pénznemben. Mivel a pénznem HUF és a fogadó ország Belgium.”
Ezt írtam le rövidebben alig néhány órája: [link]
Legközelebb pedig használj webes fordítót.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
sambenez
addikt
válasz Oliverda #7359 üzenetére
Lefordítottam, csak kiváncsi voltam te is ugyanazt látod-e.
De látom ugyanazt, akkor nem értem miért nem látod az ellentmondást.Az hogy neked megígérték nem azt jelenti, hogy mindenkinek visszatérítenék a 2000ft-ot.
Ezért nem jó ötlet ezt terjeszteni, mert ha valakinek mégsem adnák vissza akkor gondolom te nem fogsz jótállni az infóért amit adtál. -
Oliverda
félisten
válasz sambenez #7366 üzenetére
Rendben, tehát sehol nem írtak olyat.
Légyszi azt se fantáziáld bele, hogy én bárkinek is azt javasoltam volna, hogy utaljon nyugodtan és utána kérje vissza a díjat, mert ilyet sem mondtam sehol.
-
sifarr
senior tag
válasz Oliverda #7363 üzenetére
Akkor légyszi mutass rá arra a bizonyos ellentmondásra!
Szerintem egy kicsit elbeszéltek egymás mellett.Korábban nem volt Revo -> Wise utalási lehetőség. Azért, mert a Wise HUF számlái nem tudnak fogadni nemzetközi utalást. Forintot sem, most sem. Viszont Revo-ról magyar bankszámlára lehet HUF-ot utalni, mert azok tudják fogadni.
A Revo érzékelte, hogy van és kellő számú igény van a Revo -> Wise utalási irányra. Megoldotta. Ez korrekt lépés. Valószínűleg - akár a háttérben egy magyar bank - közbeiktatásával, amelyről már tud fogadni a Wise. Ez az utalási irány viszont nemzetközi utalás, amire alapesetben a Revo díjat számol fel. Nincs Revo-m, de úgy tippelem, hogy a sima magyar HUF-számlákra utalásért is díjat kér. Vagy csomag függvényében lehet díjmentes.
Ez az új lehetőség a Revo-s ügyfélszolgálatnak is új. Nem biztos, hogy a felszámolható díj egyértelműen tiszta volt előttük. Ezért kérdezték meg a háttérosztályt.
Nekem "megígérték", hogy visszatérítik az esetlegesen felszámított díjat. Szerintem arra gondolhatt az ügyfélszolga, hogy már felszámítottak neked. Azért ígérhette meg neked, mert - feltehetőleg - a Revo sem kommunikálta, hogy az új utalási irány, milyen költséggel jár. Ezt előre közölni.
Ez az ígéret visszamenőleg biztos igaz, érvényesíthető, de előremenőleg nem. Amint a Revo hivatalosan kikölti, hogy mennyi a Revo -> Wise utalás díja, csomagfüggűen is, jogosan felszámíthat díjat. Fogalmam sincs, hogy ez megtörtént-e már.
Szerintem ez lehet a háttérben, és okozhat bizony félreértést.[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
Annyiban tévedsz, hogy a magyar számlára utalás sosem volt nemzetközi utalás, mindig is közvetítő (magyar) bank volt beiktatva, ahogy a mai napig is így működik. Itt a probléma az, hogy bár a számla, IBAN magyar, a BIC kód belga, ezért a rendszerük nemzetköziként ítéli meg, mert valójában is az, már csak azért is mert a Wise számlák nem valós számlák, csak virtuálisak. A Wise nem egy magyar bank, csak rendelkezik magyar banki licence-el. Nincs itt elbeszélés, Oliverda-nak azt írták, hogy ha felszámítják a díjat szóljon, nekem meg azt, hogy teljesen normális, hogy felszámítják a díjat, hiszen ez egy nemzetközi utalás... ez alapján hiába kérném a visszatérítést. Aligha hiszem hogy Oliverda is erre hivatkozhatna, szerintem jól beintenének neki... hiába a korábbi cset, azt mondanák elnézést, a support-os ember tévedett... Ha meg igen, az is csak arra az egy utalásra lenne érvényes, onnantól már nem lehetne rá hivatkozni... Nem értem Oliverda vergődését, úgy vettem észre bármi is történik neki kell igazának lennie, még akkor is ha saját magát cáfolja...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
törölt tag
Rosszul tippeled.
A lokális utalások ingyenesek. Szóval, ha magyarországi lakcímmel regisztráltál a Revolut-ra, akkor a forint deviza utalások díjmentesek lesznek. A SEPA országok közötti eurós utalások ingyenesek. A SEPA régión kívüli utalásnál az első ingyenes, utána 150 ft utalásonként. SWIFT utalások esetén a dollár utalásnál van egy fix 1500 ft-os díj, a többinél 2000 Ft.
Kétlem, hogy ingyen adnák, nekik is több pénzbe kerülhet. Simán félreértés is lehet, amire olivér hivatkozik.
Nem nehéz úgy érteni hogy hiba, a díj felszámítás. Engedd el, a többieknek jogos a felvetése.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
"Korábban nem volt Revo -> Wise utalási lehetőség. Azért, mert a Wise HUF számlái nem tudnak fogadni nemzetközi utalást."
Egy kvázi rendszerhiba (vagy inkább hiányosság) miatt nem volt erre mód, a Revolut ugyanis nem tudta kezelni, hogy egy magyar formátumú, azaz HU kezdetű számlaszámhoz nem magyar, hanem belga BIC kód tartozik. (Valószínűleg azt sem tudta volna, ha egy német IBAN-hoz osztrák BIC tartozik, de ez most nem lényeg.) Ezt a közelmúltban megoldották, azt viszont még nem, hogy az ilyen utalásokat ne a nemzetközi (SWIFT) kategóriába sorolja a rendszer, és egyelőre ezért számítanának fel díjat, egészen addig, amíg nem jut el odáig a fejlesztőcsapot, hogy átkategorizálja az ilyen tranzakciókat.
Boond:
"simán félreértés is lehet, amire olivér hivatkozik."
Bizonyára most is azok értik félre, akik a Revolutnál napi min. 8 órában ezzel foglalkoznak...
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
Azért comerzbank és wise együtt tudnak.
Péntek munkaidő utáni euro utalás ma 10 után érkezett meg. -
Oliverda
félisten
-
Gardaai
senior tag
válasz Oliverda #7372 üzenetére
Ha hiba van a rendszerben, akkor valóban így lehet ahogy írod.
Viszont mint programozó, szerintem ez elég pancser munka.Nem tesztelték? Nem gondoltak erre a lehetőségre? Kétlem. Ez olyan összefüggés, ami egy kezdő se biztos, hogy kihagyna.
Így kiadták, hogy csőbe húzzák az embereket. Ha nem reklamálnak, az az összeg náluk marad? Passz, de a korrektséggel eddig nem volt gondom, így ezt is kétlem.Akkor tényleg pancserek dolgoznának ott? Annyira sietős volt a dolog, hogy kiadták és inkább mindent majd refundolni fognak amint kijavították a hibát, ha kéred, ha nem?
Itt valaki nem kerek. De lehet ezt nem is kell megértenünk.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
válasz Oliverda #7377 üzenetére
Ez hanyag programozói/tesztelési munka, nem pedig félreírt kód.
Mondjuk eléggé felhigult a szakma. Már semmin se lepődök meg.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
hhgygy
senior tag
Ha már a programozásról van szó...
Itt egy korábbi átutalásom, 0-ft-os költséggel, ezt ismételném, de a sunyik a 325 forintos díjas utalást tették be defaultnak, szerintetek csak ezen mennyit kereshet a cég, a sok lusta ember oda se néz, csak kattint, LoL
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Gardaai
senior tag
Még utána meg kell erősíteni. Azért két lépcsőben csak nem nézi be az ember.
Egyébként rossz utalási móddal indítod.
Van két opció, a bekarikázottal kell indítani:
Ha a felsővel indítod, akkor van díja. Ha viszont rámész az opciókra, ott lesz az ingyenes is, viszont az ahogy írja is a Wise egyenleget használja. Mintha az első lépésben a bekarikázott opciót választanád.
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
Ismételni úgy is lehet, hogy újra elutalod ugyanazokkal az adatokkal.
Konkrétan nem írtad le, hogy az Utalás megismétlése opcióval küldenéd.
Azért sem volt egyértelmű, mert ha én rányomok, hogy Utalás megismétlése, akkor nem az a felület fogad amit küldtél.
De lényegtelen.Nem tudom mitől lehet nálad, én végig nyomkodtam a korábbi utalásokat, mind ingyenes. iPad, iPhone, android és weben is.
[ Szerkesztve ]
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Krethx
aktív tag
Ha összeget látsz a free helyett váltsd át jobbra található Fast & easy transfer-t
Balance transfer fee-reMac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Időnként (max évi 1 millió ft) kellene nekem valutás online fizetés. Eddig paypal mögé raktam a bankkártyát a kedvezőbb átváltáshoz, viszont nem mindenütt lehet így. KH-nál van a kártyám, most regisztráltam revolut businesst, és itt látom, hogy nem lehet bankkártyával feltölteni Csak SWIFT utalást enged, aminek 0,5 % a díja. Szóval egymillió forintos összegnél ha jól látom 5 ezer ft az átutalás díja.
És Revolutos átváltás esetén ez 2700 eur, bankinál 2630 euró kb. Van olcsóbb, jobb megoldás jelenleg, mint a Revolut? Wise ilyen célból milyen?
Elbizonytalanodtam, megéri-e nekem ezért szórakozni újabb bankszámlával... -
Gardaai
senior tag
válasz kalapacsolok #7384 üzenetére
Miért Revolut Business? Céges tranzakció lesz?
Nekem nincs Revolut Business számlám, de magán igen, és ott ingyenes a feltöltés.Wise-re utalni lehet. Nem lehet befizetni ATM-ből, se feltölteni A/G-Pay.
Bankba elvileg ha besétálsz, akkor úgy is eltudod utaltatni a számlaszámodra, viszont a költségeit nem ismerem (lehet ingyenes).↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
-
VinoRosso
veterán
Sziasztok,
Nem tudja valaki miért van, hogy ha utalást szeretnék indítani akkor nem tudok reason for transfert kiválasztani? Nem jelenik meg semmi a listában, emiatt tovább gombra se tudok kattintni. Hétfőn még működött.
-
-szabi-
őstag
Hi
Igényelhetek digitális kártyát pedig van már egy. Ebből mennyi lehet?
Fizikai kártyám nincs de most nekem is felajánlotta, hogy 1404ft-ért igényelhetek.
Nekem ugyan most sincs rá szükségem de akinek kellene most ennyiért elérhető.
Legutóbb olyan 2500ft körül volt az ára.üdv
-
sopruk
senior tag
válasz -szabi- #7391 üzenetére
Három digitális kártyád lehet összesen.
Elvileg csak fizikai mellett lehetne igényelni, de volt egy időszak amikor a nélkül is engedte.
Időnként van akció a fizikaira, érdemes lehet kihasználni. Későbbiekben semmi díja nincs, a lejárt kártya cseréje már ingyen jön, éves dija sincs mint a bankoknál, bármikor jól jöhet...Ok. Most látom hogy a hozzászólásod második része nem kérdés volt. De most már nem törlöm ki, mobilról pötyögtem be
-
-szabi-
őstag
-
kp78
addikt
válasz -szabi- #7391 üzenetére
Én is ennyiért rendeltem nemrégen, múlt héten meg is jött.
1.404. Ft nem pénz egy fizikai kártyáért, ami bármikor jól jöhet, ha a mobilja cserben hagyja az embert.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Krethx
aktív tag
Az előbb írtam a Revolut topic-ba több készülék használat esetén mi történik. Ezért ide is leírom.
Wise kétlépcsős azonosítás az App-ra van állítva. Tehát mindent ott engedélyezek és hagyok jóvá. (+ FaceID-val.)
Az engedélyezések az előző telefonra jönnek. Ekkor ki kell kapcsolni a kétlépcsős azonosítást (új készüléken) majd vissza és hogy App-on belül engedélyezem. (Trusted Device) Ebben az esetben már az új telefonon engedélyezek bármit. Pár nap lekérdezés a régin-n (pl: kártyaadatok stb.) utána már ott is láthatunk mindent. De addig engedélyezni kell a másik telefonon.[ Szerkesztve ]
Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
De azt is lehet hogy hogy minden ezközről jelentkeztesse ki. Akkor az elő telefon lesz a Trusted Device. Ilyenkor van hogy megkérdezi.
[ Szerkesztve ]
Mac mini M2 Pro 32GB/1TB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
Azt kihagytam hogy ha az A telefonnal csinálok valamit egyből értesít B. Ügyszintén fordítva is. Nekem az volt még a lényeg hogy mind kettőt 100%-osan tudjam használni ha csak az egyik van nálam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i7-620M I 6GB I 128SSD I 12,1" I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L440 - i5-4200M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest