Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    Topikgazda

    válasz avl #6635 üzenetére

    Azt teszem, ami például őszerinte totális hülyeség: A portfolióm jelentős része rövid US kötvény ETF-ben csücsül 5% körüli kamaton. Szeptemberben elég erősen bevásároltam hosszú US ETF-ekből is. Legalábbis akkor azt hittem hogy elég erősen, így utólag úgy látom hogy messze nem elég erősen...
    Bár az is igaz, hogy én nem ilyen kötvényesésre számítottam. Azt vártam, hogy amikor a hozamok esni fognak (kötvény ETF-ek emelkedni), akkor a részvénypiacok masszívan esnek majd. A mostani hozamesés még messze nem annak a pánik miatti hozamesésnek tűnik, amit én vártam.

    Azt is be kell vallanom hogy idén sajnos többször is megpróbáltam shortolni a részvénypiacot a tőkém speka részéből, és az sajnos nagyon csúnyán leamortizálódott. Mondanám, hogy nehéz a piacot időzíteni, de valójában inkább az történt, hogy elvittek az érzések, és ahelyett hogy megnéztem volna hogy pontosan milyen időzítéssel is történtek az események 2008 körül, elhittem hogy már a küszöbön a válság. Pedig ha megnéztem volna hogy akkoriban az inverzió után mennyivel kezdődött a részvény bust, bizony bőven 2024-re kellett volna számítanom.

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák