Hirdetés
-
IT café
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
kezdő
-
Segal
veterán
A magyar már megszokta a nélkülözést, nyugaton meg tragédiaként kezelik. Kb ennyi a kép lényege.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
-
Wn2tl
aktív tag
válasz Major Lion #11008 üzenetére
Nem minden esetben működik jól a humor detektorom.
-
avl
senior tag
egy ujabb pelda, hogy a sok felesleges, gerjesztett feature helyett az alapokra kell(ene) sokkkkkkkkal inkabb figyelni:
ha igaz : [link] "A fékek áramköri lapjait gyártó munkások nem gondoskodtak kellően tiszta környezetről, így az alkatrészeken foltok és por maradtak, amelyek akadályozták a rendszer teljesítményét - állítják az ügyet ismerő személyek."
-
ngaba
aktív tag
válasz Shadowbull #11014 üzenetére
Nekem elég lenne az is. (De hát én egy szűk réteg vagyok, a Seat Exeo is megbukott pl.) Csak hát nem kapható olyan, sőt, az EU-s előírások miatt nem is lehet (és most nem a motorra gondolok, hanem az egyéb kütyükre, az érintőképernyőket pl. utálom). Érdekes, hogy a kapitalizmusban minden termék egyformává válik a lényeget tekintve, a logót leszámítva, legyen az autó, tévé, vagy bármi. (Itt is írtam már, hogy tévéből nekem elég lenne egy fullHD-s, 100 Hz-es direct led-es, vastagabb tévé, amiben nagyobb hangszóró van, mint a lányom zenélő Barbiejában). Stb.
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
nem jó a hasonlat; természeti folyamat vs. emberek gerjesztése
nem említek én régi típusokat, de teljesen fenntartom: többet érdemes fordítani az alapok magas színvonalára és kevesebbet a ..."másikra" (vermerseklet szerint: parasztvakito feature-ök, hülyesegek, hasznos, de nem alapvetö dolgok, ...)
befektetésben, életvitelben, iparban, termelésben, vásárolni kívánt cuccok kapcsán, ...
-
User_2
tag
"gyártó munkások nem gondoskodtak kellően tiszta környezetről"
nemcsoda a sokk. elég komoly versenyhátrányban van az a vállalat, amelyikben egy ilyen mondat képes kialakulni, ezután még képesek ezt nyilvánossá tenni.
mivel jelentős beszállító, az egész iparág kiadta magáról mekkora versenyhátrányban van.ezzel a mondattal a Continental gyakorlatilag lenullázta a teljes közép és felsővezetői réteg karrier lehetőségeit.
de nem hiszem hogy lesz valami, a kereszttulajdonlás miatt a Continental vevőköre stabil.
esetleg annyi, hogy néhány igazgatótanácsi tagot a delegálók arra köteleznek hogy követelje meg a vállalati kultúra felülvizsgálatát, aminek, ha elkezdik az időtávja kb 5-15 év.de hozzáteszem a Continental eredeti statement-jét nem sikerült megtalálnom.
-
Shadowbull
addikt
A probléma az, hogy ami szerinted parasztvakító hülyeség, az más szerint abszolút elengedhetetlen képesség.
Úgyhogy ez a vita erről az oldalról értelmetlen. A valódi kérdés az hogy mit akarnak azok akiknél a pénz van és hajlandók is kiadni.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
veterán
-
veterán
válasz Shadowbull #11021 üzenetére
Pontosan. Éppen ezért értelmetlen kiszúrni 1-1 beszállítót/márkát. Mindenhol megy a fillérbaszás.
-
avl
senior tag
válasz Shadowbull #11018 üzenetére
akkor nem értetted meg az elözömet, ahol direkt igy irtam:
többet érdemes fordítani az alapok magas színvonalára és kevesebbet a ..."másikra" (vermerseklet szerint: parasztvakito feature-ök, hülyesegek, hasznos, de nem alapvetö dolgok, ...)
azaz: igen, ami szerintem parasztvakito hülyeseg, az mas szerint hasznos, de nem alapvetö
szerintem ezek nem "abszolút elengedhetetlen képesség"-ek; azok még az elsö kategoriaba, azaz az alapokba tartoznak
-
Szada85
aktív tag
válasz User_2 #11017 üzenetére
Annyival árnyalnám, hogy ezeket a cikkeket azért érdemes megfelelö "távolsággal" kezelni, föleg mivel nem a cég adta ki, hanem ilyen-olyan mende-mondák alapján beleköltenek "kattintásvadász" részeket is, nem egyszer látjuk a mai médiában.
Már a lenti mondat is úgy forgatható, ahogy akarjuk, nem utolsósorban viszont a telephely már évekkel ezelött is elég elökelö helyen volt a tisztaságát tekintve a konszernen belül, ami egy elektronikákat gyártó gyárnál ha jól tudom elég alapos sztenderdek alapján definiálva is van.
Csak egy fenti szösszenet mennyivel több kattintást hoz, mintha azt írnák, hogy "elektromos kontakt stabilitása" például..
-
Vesa
veterán
"parasztvakito feature-ök, hülyesegek, hasznos, de nem alapvetö dolgo"
Mit jelent a parasztvakítás? Sokan sz*rozzák az új Merciket is, mert "guruló tablet" és hasonlók, én meg nem akarok kiszállni belőle, olyan szinten tartom hasznosnak szinte az összes "parasztvakító" fícsört. Persze nem a speedzone-os vályi videóiból kell kiindulni, akinél megállt az idő 1996-ban. Szokták emlegetni a fizikai gombok hiányát, de valójában az AI alapú hangvezérlés olyan jól működik, hogy semmi szükség gombokra. Csak közlöm a csajjal, hogy húzza el a naprolót, nyissa ki a tetőt, állítsa be XY hőfokra a klímát, kapcsolja az ülésfűtést és minden egyebet, aztán már csinálja is, miközben mindkét kezem a kormányon van (amire egyébként szintén alig van lassan szükség, mert olyan AP van benne, ami nem csak pályán képes önvezetni magát, hanem városban, dugókban is..szinte csak éles kanyarokban kell beavatkoznom). A HUD meg egyenesen zseniális, a navi térképet is ki tudom rá tenni és testre is szabható. Nem tudom, hol sérül ezzel a "lényeg", a váltó szépen vált, a futómű nagyszerű, a motor dinamikusan teszi a dolgát, nem zörög, nem nyikorog sehol.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
-
challo
csendes tag
Ez egy 2020 decemberi VW konszernes autóban úgy működik, hogy a klímavezérlés random eltűnik a kijelzőről, a márkaszervizben pedig azt mondják, hogy ez így rendben van. Aztán próbálom nevetés nélkül olvasni amikor itt leírja valaki, hogy nincsenek lemaradva szoftveresen...
-
-
Simia
kezdő
A Föld nem forog visszafelé, nem fogunk visszamenni az E36 színvonalára.
Már alig várom, hogy drót se legyen a pedál meg a fékhengerek között, hanem a pedál 5g hálózaton a cégközpontban ellenőrizze, hogy megvettem-e az M-es sportcsomagot, és a központ adja ki a parancsot a fékhengereknek, de szigorúan ha jogosult vagyok, és beterhelhető a bankkártyám a nagyobb fékerővel.
-
Simia
kezdő
válasz Shadowbull #11021 üzenetére
Most gondold el, hogy ha egy német prémium márkába ilyen kerülhet, akkor mi lehet az olcsó típusokban...
Szerintem a mai világban a "prémium" az ilyen minőségérzetről szól, nem a tényleges minőségről. Én jobban bízom egy nagy sorozatban gyártott nem prémium alkatrészben, mint egy kis sorozatos prémium alkatrészben.
-
Simia
kezdő
válasz Shadowbull #11037 üzenetére
Speciel van még hidraulikus kör is, még ha csak tartaléknak is.
Ez azért nekem megnyugtató. Értem én hogy magas iparági sztenderdek meg minden, de amiben kamputter van, az nekem kicsit mindig gyanús...
-
Simia
kezdő
válasz Shadowbull #11039 üzenetére
Szerinted. A valóság meg más.
Pár éve nekem szemléletformáló volt egy valamilyen podcast, ahol először hallottam a minőség, és a minőségérzet éles megkülönböztetéséről. Egyébként egy autós példa volt (talán Audi?) ahol a könyöktámaszban egy fém kis bisz-baszt kicseréltek egy műanyag bisz-baszra, mert a tesztelők a fémes működést nem érezték olyan prémiumnak, mert olyan mechanikusan fémes volt.
-
atee_13
őstag
válasz Shadowbull #11045 üzenetére
Persze hogyne lenne igaz A marketingosztályon egymást hülyítsétek.
-
avl
senior tag
szerintem is; sajnos
termeszetesen egyetertek #11043Shadowbull -lel is:
"létezik minőségérzet is, de ettől függetlenül létezik minőség is"és fontos benne a "független" szó is; epp ezt is tartom parasztvakitasnak, a szokasos vasarlok emiatt szivhatnak, hogy az érzet, a felszín alapján tulsagosan befolyasoltak lesznek, a minösegérzettel megvezetödnek, a valos minösegi tartalom meg független attol (..nekem, bennem, nálam: kicsit epp ellentetes, ahol a minösegerzetre sokat adnak, az gyanusabb, ott nagyobb esellyel sikkad a minöseg, a valos "core" lényeg; lehet ez marketingduma, kinezet, "müpuha anyagok", csillogo felületek, ... : egyszerüen ha X emberböl több dolgozik azon, akkor kevesebb a másikon; ha meg több, mint X dolgozik, akkor feleslegsen dragabb csak az "érzethez" ..ami persze hamar kipukkano lufi a legtöbb/sok esetben)
#11031challo : nekem ez is egy ilyen eset: menö, modern, trallala, mindenki bukik a kepernyöerintesekre, jaj de cuki ...aztan közben ergonomiailag rosszabb, x almenü, több gondot is okoz, szoval szarabb
-
veterán
válasz Shadowbull #11045 üzenetére
Bár alapvetően nem értek veled egyet, az beszédes, hogy az Android Auto / Apple Carplay hiányzik a Teslából, amire az a magyarázat, hogy éppen elég a saját navija/szoftvere. Legalábbis tesztekben mindig ez hangzott el. Valahogy ez nekem olyan izé...
-
Ringman
nagyúr
[link]
2025-től komoly lehetőséget kap a kormány arra, hogy megsegítse a kisvállalkozók jelentős részét, jövő év január elsejétől ugyanis életbe lép az EU új áfamentesség-szabálya. Ez a jelenleginél jóval nagyobb bevételig tenné elérhetővé a kis- és közepes vállalkozásoknak az alanyi adómentességet, mint a mostani 12 millió forintos magyar értékhatár.
Az áfaszabályozás viszont uniós szinten harmonizált, így az is egységes, hogy legfeljebb mekkora bevételig nyújthatnak kedvezményt az államok. Ez Magyarország esetében jelenleg 18 millió forintos éves árbevételt jelent, azonban a magyar áfatörvény egy ennél alacsonyabb, 12 millió forintos bevételi értékhatárt ír elő. Vagyis az ennél kevesebb bevételt elkönyvelő cégek kérhetnek felmentést az áfafizetés alól, cserébe az áfát sem jogosultak visszaigényelni az adóhatóságtól.
Ez 2025-től két fontos ponton is megváltozik. Egyrészt tovább emelkedik az unió által megengedett bevételi határ, 35 ezer helyett 85 ezer euró bevételig, pontosabban összesen 100 000 euró bevételig, amiből 85 000 lehet a bevétel abban a tagállamban, ahol a cég letelepedett.
bár engem nem érint (ügyfeleim nagy része áfakörös), de ez nem lenne rossz.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-10400F / 11400F + Új RTX 3050!!! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- 0 perces GameMAX Destroyer Tempered Glass WHITE házak számlával!
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M3 2024 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia2025.10.17
- PlayStation 4 Slim 1TB, automata GOLDHEN!!! gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- Eladó okosórák és néhány egyéb
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest