Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Oppenheimer #5375 üzenetére

    Na ez már tyúk vagy a tojás kérdése. Szerinted a hírek mozgatják az árfolyamokat vagy az árfolyamok a híreket? ;) Csak hogy pontosítsunk: hír alatt itt nem a konkrét eseményre (háború, FED döntés, stb) gondolok, hanem amit és ahogy a gazdbulvár lehoz.

    Pár szcenárió, mindegyikre tudnál szerintem magadtól is hozni példákat az elmúlt évekből:
    - emelkedik a BTC árfolyam és negatív hír van: menekülőeszköz!!!
    - esik a BTC árfolyam és negatív hír van: piaci pánik, risk off!!!
    - nem mozdul a BTC árfolyam miközben negatív hír van: meg sincs említve a BTC sehol

    Remélem érthető mire gondolok. Te nyilván a "digitális arany" keretsztorit várod beteljesülni a BTC esetében (emlékeim szerint te "store of value"-nek nevezted). Szerintem ez nem a retail fejében fog eldőlni, hogy őket mivel eteti a szenny média az irreleváns. Ezt a nagykutyák fogják eldönteni, számukra mennyire lesz a cryptok az alternatívája az aranynak meg a top államkötvényeknek.

    A crypto a jelenlegi market cap, jellemző árfolyam viselkedés, szabályozottság alapján teljesen alkalmatlan erre a célra, hiába hangzanak jól a "matematikailag bizonyítható" ígéretek. Elmúlt évtized alapján egy borzasztóan volatilis, kockázatos likviditás-függvény a crypto, aprópénzes spekulációs eszköz lepkefing napi volumeokkal, ha egy igazán nagyobb szereplő megmozdítaná a kisujját akkor tsunamit kavarna. (A szabályozottságra gondolom ki se kell térnem). Jövőben persze ezek változhatnak és ha fognak, akkor az nyilván azt jelenti, a jelenlegi tulajok jól járnak. De én ezt nem látom sehol garantálva, főleg azt nem, hogy a jelenlegi crypto projektek közül kéne bármelyiknek befutónak lenni. (Gyakori téveszme crypto tulajoknál: te a cryptoval nem a technológiából szereztél részesedést, hanem vettél egy játékzsetont a gyakorlatilag végtelen fajtából)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák