Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz David89 #3148 üzenetére

    A különféle mutatók, mint pl. P/E, PEG, P/B stb. semmire sem jók *. Próbáltam évekkel ezelőtt. Finviz-en be is állítottam több szűrőt, ami ilyen-olyan paraméterek alapján leválogatta az alulárazott(nak gondolt) részvényeket.
    Aztán demoban megvettem, majd el is felejtődött ez az irány, de a Finviz-en ott maradt a portfólió. Pár év múlva ránéztem, és kb. sehova sem ment, miközben a SP500 évekig ralizott.
    Nekem ez is a következőt bizonyította ('mer olyan rég nem idéztem már semmit):

    "Keynes nyomán, a tőzsde egy olyan szépségverseny, ahol nem azt kell kitalálnod, melyik a legszebb lány, hanem azt, hogy a zsűri kit gondol legszebbnek. Ezt a különbséget nagyon fontos megérteni. Ha valamilyen istenadta véletlen folytán te hajszálpontosan meg tudod jósolni, milyen gazdasági következményei lesznek egy krízisnek, sajnos nem jutsz messzire ezzel az információval. Nem számít, hogy neked igazad van-e. Csak az számít, hogy a legnagyobb piaci szereplők mit gondolnak. Ha tévednek, attól még az történik, amit ők gondolnak. Ha a legszebb lány medve, akkor medve lesz, ha bika…"

    * Pontosabban egy jelenlegi statikus állapotot mutatnak, amiből semmi sem következik a jövőre vonatkozóan, vagy vannak un. előretekintő mutatók (FWD P/E, EPS growth next 5 years stb.) amik majd vagy bejönnek, vagy nem :) .

    [ Szerkesztve ]

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák