Új hozzászólás Aktív témák

  • buherton

    őstag

    válasz ngaba #2764 üzenetére

    Úgy gondolom, hogy értem amit írsz. És talán máshonnan megközelítve ez a Kádári szemhunyás az apró stiklik felett, amivel Kádár a saját hatalmát biztosította. Ezt Puzsér fogalmazta meg jól és nem tudom a lényegét ugyanúgy visszaadni.

    Mindezek ellenére a hitelkártyás esettel személy szerint semmi bajom nincs. Ha majd a banknak nem éri meg, akkor megszüntetik. És ennyi. Nem kell őket sem sajnálni, sem valami gonosztevőknek nézi, mert jó esetben piaci alapon működnek. Nekem is volt hitelkártyám és kihasználtam a visszatérítést is. Amikor változtak a kondíciók, akkor azzal együtt visszaadtam a hitelkártyát.

    Azzal sincs bajom, aki valamilyen hitelt csak azért vesz fel, hogy állampapírba fektesse. Sőt, itt egyenesen drukkolok azoknak, akik ilyet csinálnák, hogy ha már ilyen idióta a kormány, akkor szívja meg. Az árstoppokkal is hasonlóan vagyok/voltam (150 liter 2,8%-os UHT befigyel itthon :D , a többit nem is írom). Anya élettársa 2,5 m3 dízelt vett...

    Amit a kormány csinál az objektíve nézve is minimum aggályos. És a probléma - szerintem erre gondolhattál - , hogy az emberek egy része is hasonlóan ludas, mert mennyien kapják zsebbe a fizetésüket?! Mennyien fúrattak illegálisan kutat?! Számla nélküli szolgáltatások igénybe vétele, stb. És a kormány ehhez kvázi cinkos mosollyal szemet huny felette. Az első bekezdésben írt Kádári hozzáállás alatt kb ezt értettem. És igen, ez nem jó. Nagyon nem jó.

    Egyébként amikor jött a magas infláció, akkor megkérdeztem az ovit - magánóvodáról van szó -, hogy kell-e anyagi segítség nekik, mert ha úgy van, akkor tudok segíteni. Most hosszabban nem fejteném ki, de nagyon jó óvodáról van szó.

    Nem szeretném tovább offolni a topicot, illetve meggyőzni sem akarlak semmiről, ezért részemről itt a vége.

    tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

Új hozzászólás Aktív témák