Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #5598 üzenetére
szószó, a menü tényleg k-ra be tud lassulni, főleg, ha épp külső HD tartalmat dolgoz fel a TV processora. Mondom ezt telejesen laikusan és "éretlenül", tekintve, hogy ez a TCL 65C715 életem első smart TV-je. Furcsa, hogy a telefonokon / PC-n megszokott lassulás akár egy TV-n is jelen lehet
Ettől függetlenül maximálisan elégedett vagyok vele. Ennyi pénzért szvsz annyit kaptam, mint más a duplájáért.
-
Dyraxx
tag
válasz
Kiskutya #5591 üzenetére
"nemtom miért nem ismeri fel az srt feliratot a saját lejátszója pedig az lenne a legjobb"
Huhh, kicsit hézagosan olvasok így néhány liter fröccs után, szóval a TV saját beépített (előre telepített) médialejátszójáról beszélsz? Mert mindenhol azt írták, hogy arra rá se nézzek, az nem jó semmire, úgyhogy eddig ki sem próbáltam.
Máris megnézem, lehet, hogy azzal megoldódik a gondom?
-
Kiskutya
veterán
válasz
rainman72 #5597 üzenetére
Hol láttál tcl utálatot? Nekem az tetszik amikor az androidot meg a menüt fikázzák sokan hogy milyen lassú. Hétvégén anyámnál megnéztem az LG webos rendszert és semmivel nem volt gyorsabb sőt hdr YouTube alatt úgy akadt a beállítások menü hogy csak pislogtam. Egyébként azt nem érti meg senki hogy tökéletes tv nincs meg egy tipuson belül lehetnek eltérések "panellottó"
-
Kiskutya
veterán
Mindenek előtt nézd meg melyik szoftver van rajta én a legújabb 625-ös verziót ajánlom.
1-2: elég szubjektív mindenkinél a beállítás én mindenképp a mozi módot ajánlom film nézéshez akár 1080p akár 4k vagy hdr. Nekem nagyon bevált úgy ahogy van egyedül az mpeg zajcsökkentést kapcsolom ki a micro dimminget be alapra max a élességet kicsit feltolhatod 10-15ig. HDR filmeknél én bekapcsolom a dinamikis kontrasztot mert jobban kiemeli a fényesebb részeket mivel kevés a hdr fényerő a tévében ezzel szerintem kicsit lehet javítani a hatáson. A fekete szintet is kicsit lejjebb tolhatod 48-49-re kicsit jobb a fekete.
3: Dolby visionbe több féle létezik ebben vannak itt mások akik jobban tudnak segíteni én max netflixen nézek úgy filmeket egyébként magától be kell kapcsolnia ha felismeri a tv.
4: Ahogy fentebb írtam az új szoftverrel próbáld újra megnézni nálam se plexen se a saját lejátszóján nem szaggatott eddig semmi. A feliratos filmeket én a plexen nézem egész jól kezeli a hálózatos tartalmakat én wifin keresztül használom és ahogy írtam nekem nem szaggatott semmi eddig. Sajnos nemtom miért nem ismeri fel az srt feliratot a saját lejátszója pedig az lenne a legjobb mivel az 5.1 hang csak azon keresztül működik.
-
Dyraxx
tag
A 65C715 tévémet próbálom beállítani, hogy a legjobb képminőséget kapjam, tudtok ebben segíteni? Találtam egy ilyen oldalt:
https://www.avforums.com/threads/tcl-55c71k-picture-settings-heres-mine-what-are-yours.2319072/
ahol az 55C71K némiképp eltérő beállításaira találtam egy példát.
1.) Tudtok-e hasonlót oldalt, vagy optimális beállításlistát a 65C715-höz 4K filmek lejátszásához?2.) Ezen kívül érdemes-e bekapcsolnom / átállítanom a gyári értékekről a következőket:
- Dynamic Contrast (off),
- Black stretch (off),
- Digital noise reduction (medium),
- Noise reduction (low),
- Led Motion Clear (off),
- White Balance (2 vagy 20 points)
- Colour Space (Native),
- Screen Settings -> Overscan (off),
- Apply all picture mode (current source <-> All source)3.) Letöltöttem továbbá egy Lord of the Rings 2160p DolbyVision-re kódolt verziót az nCore-ról (TLotR.The.Fellowship.of.the.Ring.2001.EE.UHD.BluRay.2160p.TrueHD.7.1.DoVi.x265.HuN-TRiNiTY ). Ehhez és a hasonló Dolby Vision-t támogató felvételek lejátszásához külön be kell kapcsolni a Dolby Visiont a TV-n valahol, vagy ez automatikus, ha a "Picture Preset" menü Smart HDR-re van állítva? Sajnos nem találtam sehol külön Dolby Vision kapcsolót.
4.) Néhány napja azzal küzdök, hogy találjak egy normális módot arra, hogy a Windows PC-mről az oda letöltött filmeket lejátszam az ugyanarra a hálózatra kötött tévén. Sajnos nem találtam meg az optimális programot, pedig elég sokat megnéztem már, de mindnek volt valami baja. Többek között:
- Videostream: 1080p-n rengeteget megakad film közben, homokóra 30-60 secre.
- VLC player: 1080p-n nem akad, szuper lenne, de nem viszi át a TV-re a feliratokat. Még az .srt-t sem.
- Soda Player: Nem kezeli/nem látja a forced feliratokat.
- Kodi: nem is erre találták ki
- Plex / Plex szerver: túlbonyolított, inkább kategorizáló / rendszerező "movie library" program, ami ráadásul nálam eléggé akadozva játsza le a 1080p-t, olyan, mintha 30 fp-sen mennének a filmek. Egy gyorsabb résznél a szemet eléggé fárasztja ez a "micro-stuttering" szerű akadozás. (bár lehet, hogy ez amiatt van, mert nem 100 Hz a TV hanem csak 60?)Szóval az utolsó kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki valami módot, programot, hogy a szoba másik sarkában lévő PC-mről átjátszhassak nagyfelbontású filmeket a TV-re. A PC-m simán bírja, erős gép, a wifim 2.4G-s, amihez a TV kapcsolódik. Ha a Digitől rendelek 5G-t,a z vajon segít-e?
Előre is köszönöm a segítségeket a felmerült 4 kérdésben.
-
monchichi20
aktív tag
válasz
monchichi20 #5587 üzenetére
vajon le lefrissitema tvém a jelenlegi legfrissebbre (nemtudom hol keresem) akkor talán használhatóbb lenne valamenyire maga a program navigálása? A forza 4 faszán megy ha sikerül elindittani csak nagy az input lagg
-
törölt tag
válasz
hegedusadam #5580 üzenetére
Azta... köszi, kiprobalom! Tehát a Logi “kevésnek érzi” a bemenetén a jelszintet és elalszik? A kicsi olcsó soundbar meg kevesebb jellel is beéri vagy nincs benne ilyen elalvás funkció, gondolom.
-
monchichi20
aktív tag
-
redati
tag
válasz
monchichi20 #5583 üzenetére
Még decemberben próbáltam, működik. De akkor még alacsony felbontás, és sok input lag mellett futott.
A stadia viszont tökéletesen, szinte észrevehetetlen input lag mellett ment. A geforce now meg kidobált fél percenként, de ott is szép kép, és kis input lag volt.
65 ec780 az akkori legfrissebb fw -vel. -
monchichi20
aktív tag
Sziasztok,
Egy fúra kérdést teszek fel most nektek
Valaki probálta már az xbox game pass-t valamelyik tv-n (x9006), hogy megy-e vagy valami?
Ezen filozok már egy hete, hogy vajon müködik vele vagy semm. -
rainman72
nagyúr
-
hegedusadam
csendes tag
válasz
#50192640 #5578 üzenetére
Halihó, pontosan ugyanezzel szenvedtem elalvás előtt szinte mindig amikor vendég jött a nappaliba. Három éve beleugrottam a TV vásárlásba egy Philips 50 colos okosnak csúfolt TV-t vásároltam. Vásárlásom egyik oka az volt, hogy szintén egy egész korrekt Logitech 2.1-em volt és nem akartam lecserélni, így jack bemenetet mindenképp szerettem volna. Idővel rájöttem, hogy azért halkul el (ha a led-et figyeled, akkor kevésbé világít amikor nincs hangja) mert beteszi magát alvó módba és csak akkor kapcsol vissza, ha felveszem 25-30-as hangerő fölé a TV-met. Azóta csak így használtam mindaddig amíg 1-2 hónapja meg nem vettem a TCL 55C715-ömet, mellyel a helyzet teljesen ugyanez és egyszer sem kapcsolt ki egyik sem.
Na a sok mellébeszélésemért elnézést, szóval a lényeg, hogy hagyd a TV hangerejét 25 fölött folyamatosan és tapasztalataim alapján a problémád megszűnik. Értelemszerűen a hangfalad potméterén tudod szabályozni a hangerőt, hogy a 25 jó legyen elalváshoz, feljebb pedig az általános TV-zéshez. Ha mégsem, én szívesen segítek, mert a set-upom nagyon hasonló.
Üdv, Ádám
-
törölt tag
Sziasztok,
50DP600-as tévém van. A hangja sajnos nem a legjobb, így vettem egy olcsó soundbart, ami szintén elég vacak. Most rájöttem, hogy van egy 2.1-es Logitech aktív hangszórószettem, így gondoltam, jó lesz az a soundbar helyett. Ez viszont azt produkálja, hogy kb 20 perc után elnémul. Jack kihúz-bedug után megint szól és aztán idővel megint elnémul. A tévén a másik jackes hangszóró megy, illetve a Logi is megy rendesen PC-re kötve.
Ötletek? Kellene hozzá erősítő? -
GodSied
csendes tag
Sziasztok! Most tervezek tévét venni
Keret rá kb 250e foirnt ÚJONNAN
Nanocellás, vagy samsung féle tévét ajánlotok?
-
GoZoL
senior tag
Netflix dolby vision anyag lejátszásakor a TV bal felső sarkában nem jelenik meg hogy aktiválódna ez a szolgálatás. Valahol ez kikapcsolódott a TV-n?
-
dargelot
senior tag
Sziasztok!
Nem gyakran jövők fel a topikba, de ha igen akkor több száz új hsz. van. Nem lehetne topik összefoglalót írni, amiben benne vannak, hogy mi a legújabb elérhető software, programok, stb?
-
Kiskutya
veterán
válasz
feriferi12 #5566 üzenetére
Nem tudom nálad milyen lehet de nekem ips után brutál még ez a fekete is. Ha nagyon zavaró esetleg te is próbálj meg egy szerviz menüs resetet hátha...
-
penge111
addikt
Ha valaki tesztelni szeretné a TV-jét, a Netflixen most raktam be a gyereknek egy mesét : lunaria kaland a holdon , gyáàá
65" C715-óm van, ettől szebb anyagot még nem láttam brutális. Maga a mese nem nagy szám, de a film egy látvànyorgia
-
Kiskutya
veterán
válasz
feriferi12 #5559 üzenetére
Szerintem qled-től sokkal többet nem lehet várni feketében mint a c715-nél, láttam élőben rokonnál samsung 65q82r tv-t és gyári beállítással a fekete jobbnak tűnt viszont rengeteg részletet kitakart nekem úgy nem tetszett.
-
Kiskutya
veterán
válasz
feriferi12 #5559 üzenetére
Szerintem a 999 felejtős várj egy stabilabbat. Jobb feketéhez ezeket próbáld:
-dinamikus kontraszt bekapcsolás és ha nem elég alatta a fekete sáv alacsony vagy magasra állítása
-helyi kontraszt bekapcsolása
-fekete szintet alacsonyabbra állítani -
Kiskutya
veterán
-
feriferi12
csendes újonc
Üdv!
A hdr filmek feketéjén valahogy lehet javítani 65c715 tv-nél fw625-nél?
Esetleg volt olyan fw amivel jobb volt a feketéje a tv-nek?
v999-nél mi a tapasztalat?
Természetesen nem várok OLED minőséget és lehet hogy ez általános hibája a tv-nek, csak érdeklődnék hogy van-e valakinek ötlete/megoldása erre?
Ami furcsa hogy SDR és Dolby Vision-nel nincs problémám, de a hdr-nél sötét jeleneteknél eléggé látszik főleg ugye fekete sávoknál. -
Dyraxx
tag
Sziasztok!
65C715 tévém van 625 fw-rel.
DIGI optikai kábeles netem van (DIGINet 1000 - FTTH), a digis routerből megy a jel egy TP-Link switch-be, ahonnan kapja a netet a PC-m és a TV is. A PC-ről így ki tudom lőni az nCore-ról letöltött filmeket a TV-re a Chrome Videostream progi segítségével.Kérdésem az lenne, hogy miért akadozik kb. minden film, ami 720p fölött van minőségben? A PC elég jó, simán le tudja játszani localban még a 2160p-t is akadás nélkül, az vezetékes net is elég gyors kéne hogy legyen (Speedtest.net-en 710/260 Mbps). A TV-t karácsonyra vettem, és már a rajta lévő gyári fw-vel sem sikerült akadásmentesen lejátszanom az 1080p + filmeket, és ez az azóta felrakott fw-kkel sem változott.
Mi nem elég? A Videostream progi miatt akadozik, vagy a TV nem képes az 1080p + akadásmentes lejátszására? Esetleg az optikai net nem elég az adat átviteléhez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest