Új hozzászólás Aktív témák

  • Nwis86

    aktív tag

    Sziasztok, írtam korábban hogy nekem a 50C735 túl sötét szemből és pixel hibás monitorként használva, többen is írtatok, most lett időm ide írni, sajnos hétköznap semmi időm.

    A gondok 1 része megtoldódott, a pixelhiba 1 új HDMI kábellel teljesen eltűnt.
    A sötét képet is be tudtam úgy állítani hogy nézhető legyen, de totálisan más beállításokkal mint amiket Vhiktor ajánlott. Nekem minden tartalom SDR, HDR, DV is túl sötét, ha a jelenet eleve sötét, ott van pl az "1899" sorozat, ott rengeteg a sötét jelenet, SDR tartalom, az ajánlott beállításokkal pl mikor a hajón pakolják a szenet a kazánba, ott konkrétan csak az ember szemét látni semmi mást :Dés ezt szó szerint kell érteni, majdnem mintha ki lenne kapcsolva a TV, Erről fotót se tudok csinálni mert olyan sötét hogy semmi nincs rajta, be kell kapcsolnom a dinamikus fényerőn belül a "fényerő+" funkciót és úgy máris látni hogy ott lapátolja a szenet 1 ember :) De így viszont a nappali jelenetekkel lesz némi gond, amik amúgy tökéletesek lennének.

    A HDR csak úgy jó ha mindenféle dinamikus és helyi kontrasztot bekapcsolok különben ott se látni semmit. De ahogy "pitepeti71" írta a HDR egyszerűen sötét, leszedtem én is kíváncsiságból a Fekete párducot DV-be, és sokkal jóbb mint a HDR verzió!

    Lényegében teljesen nézhető lenne ha nem lenne nekem még valami + anomália is a tv-vel. Mégpedig hogy ha pontosan szemből nézem akkor sötétebb mint akár csak 10cm-el oldalról nézve, olyan mintha a panel betekintési szöge fordítva működne... pont szemből rossz és oldalról jó, szemből elvesznek apró részletek, ha csak megmozdítom valamelyik irányba a fejem máris változik a kép, nem hiszem hogy ez normális, de soha nem láttam még eddig VA panelt szóval nem tudom. Igazából ez a 1 gondom marat, mert a többit a fényerő+ beállításokkal megtudom oldani... De mindent összevetve még így is 10x jóbb ez a TV mint a kb 10 éves IPS monitorom amit eddig használtam :D Így továbbra se tudom mi legyen a TV-vel, nem igazán szeretném visszaküldeni, azóta már drágább és annyiért nem veszem meg újra... Esetleg Dorog, Esztergom környékén valakinek nincs ilyen TV-je, és ránézhetnék 5 percre? Ha sokkal jobbnak látnám akkor az segítene hogy rávegyem magam a visszaküldésre :)
    Csináltam pár képet is, itt az üveg szarvas közepén a fekete résznél nézzétek a tükröződéseket. Vhiktor beállításait használtam.

    A tv bal oldaláról szemből fotózva, nincs döntve a fényképező ezért log le a tv jobb oldala, de a lényeg középen van, a tükröződések. A kép tökéletes!


    Középről szemből fotózva, a tükröződések nem látszanak, 1 fekete terület az egész :(


    A fenti képen jól látni a problémámat, na most képzeljétek el ha az egész kép csak fekete és szürke árnylatokból áll 1 esti jelenetnél, na ott minden úgy eltűnik mint itt a tükröződések, azt le se tudom fotóznia, oldalról persze jó, szóval ha kirakom a fotelt a tv bal oldalára, akkor jó lenne, de kényelmetlen és idegesítő...

    Ugyanerről csináltam 1 videót is, itt is látni hogy 2 oldalról és fentről is részletes, szemből pedig nem :(

Új hozzászólás Aktív témák