- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Proxmox VE
- Elveheti az USA a Chrome-ot a Google-től
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
"Az az érdekes, hogy csak youtube-nál vettem észre de ott sem minden videónál."
Itt a válasz a kérdésedre. Azok az anyagok rosszak, amelyeken látod. Egyébként is semmilyen Youtube anyagot nem szabad referenciaként kezelni, képesek belenyúlni a feltöltött anyagba.
S mielőtt jönne a kérdés, hogy más eszközödön jó, látni kellene, hogy te mit látsz jónak, s mit nem.
Elmondásod szerint filmek esetén helyes a megjelenítés, enyhe pirosas árnyalattal. Ezt a Fehéregyensúly magas vagy Gain opciónál a piros csökkentésével lehet korrigálni. De a kalibrálás pont arról szól, hogy amilyen jel a bemenetre kerül, az jelenjen meg a megjelenítőn. Ekkor látod azt, s lehetsz biztos benne, hogyha valamely videóban nem megszokott a megjelenítés, akkor az vagy szándékos, vagy már a forrásoldali hiba, amit nem érdemes korrigálni.
Esetednél maradva, ha azokhoz a videókhoz állítanád be a megjelenítőt, amivel most gond van, akkor ami eddig jó volt, az lesz piros hiányos. Ilyen jelenséget nem lehet kalibrálással javítani.
Ha általában a filmek és a Youtube-os anyagok nagy részével elégedett vagy, akkor esetleg amit írtam piros csökkentéssel kísérletezhetsz. De ez nem fogja megoldani a próblémás részeket.
Egyébként én is találkoztam már olyannal, hogy sorozat egyazon évadában, de más részben másképpen történt a bőrszín megjelenítés. Ezzel nem lehet mit kezdeni, el kell fogadni, hogy valamiért így készülnek el bizonyos anyagok.codec project
Új hozzászólás Aktív témák
- új LG 50UR78003LK 50" 126 cm UHD 4K smart wifi led tv 120.000 Ft
- FiiO - Jade Audio JW1 headset (Fehér)
- Samsung 21,5" T22C300EW LED FULL HD, TV-monitor HMDI, Scart, USB, D-Sub
- Samsung 110 4k uhd Smart Led Tv!Wifi miracast,hdr10+
- LG OLED55C21LA OLED EVO Smart TV, 139 cm, 4K Ultra HD, HDR, webOS ThinQ AI
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest