Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz Eagl3 #11242 üzenetére

    "Az az érdekes, hogy csak youtube-nál vettem észre de ott sem minden videónál."
    Itt a válasz a kérdésedre. Azok az anyagok rosszak, amelyeken látod. Egyébként is semmilyen Youtube anyagot nem szabad referenciaként kezelni, képesek belenyúlni a feltöltött anyagba.
    S mielőtt jönne a kérdés, hogy más eszközödön jó, látni kellene, hogy te mit látsz jónak, s mit nem.
    Elmondásod szerint filmek esetén helyes a megjelenítés, enyhe pirosas árnyalattal. Ezt a Fehéregyensúly magas vagy Gain opciónál a piros csökkentésével lehet korrigálni. De a kalibrálás pont arról szól, hogy amilyen jel a bemenetre kerül, az jelenjen meg a megjelenítőn. Ekkor látod azt, s lehetsz biztos benne, hogyha valamely videóban nem megszokott a megjelenítés, akkor az vagy szándékos, vagy már a forrásoldali hiba, amit nem érdemes korrigálni.
    Esetednél maradva, ha azokhoz a videókhoz állítanád be a megjelenítőt, amivel most gond van, akkor ami eddig jó volt, az lesz piros hiányos. Ilyen jelenséget nem lehet kalibrálással javítani.
    Ha általában a filmek és a Youtube-os anyagok nagy részével elégedett vagy, akkor esetleg amit írtam piros csökkentéssel kísérletezhetsz. De ez nem fogja megoldani a próblémás részeket.
    Egyébként én is találkoztam már olyannal, hogy sorozat egyazon évadában, de más részben másképpen történt a bőrszín megjelenítés. Ezzel nem lehet mit kezdeni, el kell fogadni, hogy valamiért így készülnek el bizonyos anyagok.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák