Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz 1 among many #11629 üzenetére

    Sajnos néhány gyártó (pl. a Kstar is) valóban nem ír az áthidalási időről, némi nemű saccolásra viszont így is van lehetőségünk. Pl. a Kstar Microsine 2000-ről azt írják, hogy van benne 2 db 9 Ah-ás 12 V-os akkumulátor. Ideális esetben ez 216 VAh kapacitást jelent, ami a Te 450 W-os (és tegyük fel, sz@r a cosφ-d, tehát számoljunk 900 VA-rel) teljesítmény felvételeddel 0,24 órára, tehát cirka 14 percre elegendő (kapacitás osztva a teljesítmény felvétellel). Hangsúlyozom viszont, hogy ez elmélet, a gyakorlat általában sokkal elkeserítőbb. Ugyanakkor az is elképzelhető, hogy az áramszünet bekövetkeztekor a géped sem fog felvenni éppen 450 W-ot, tehát ha pl. alapjáraton ketyeg 20 W-tal, mellette pedig csak a monitor van bekapcsolva, akkor 65 W-tal (és pl. 100 VA-rel) számolva akár bő 2 óra is kijöhet áthidalási időnek. Ez persze megint csak elmélet és valószínű, hogy nem így lesz, hiszen az akkumulátorok sem egyenletesen adják le a töltésüket, és a többi, és a többi.

    Hogy a Microsine-ok közül melyik eresztés rendelkezik Schuko aljzattal, sajnos nem tudom, de látod, pl. ezek azok az apróságok, amiért "nyűgös" az olcsóbb modellek felé hajlani. Persze, ha ezek nem jelentenek gondot (mert pl. van egy C14-Schuko átalakítód), akkor máris jobban járhatsz annál, mint aki vakon beleugrik egy drága APC-be.

    (#11630) Colos1
    Eléggé porosak az ismereteim ('97-ből valók), de nekem úgy rémlik, hogy a teljesítmény tényező és a cosφ márpedig egy fogalmat takar. Véletlenül nem a sáv- vagy tekercselési tényezőre (1.3.1. fejezet) gondolsz? Ennek a másik doksinak a 7-8. oldala pl. ír az Általad is említett 0,97-es értékről, de ez továbbra sem a teljesítmény tényező. Ettől függetlenül írhatnál részleteket: pontosan hogyan is vizsgáltad/mérted annak a 100 W körüli fogyasztónak a 0,97-es teljesítmény tényezőjét?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák