Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tony Clifton

lelkes újonc

Néhány hónapja vásároltam egy DS218j típusú NAS-t illetve egy 6Tb kapacitású merevlemezt. A problémák a kezdetektől fennállnak:

Iszonyat lassú.
    Kapar, kattog – van, hogy órákon át nem áll le.
    A filmeket (a legegyszerűbb BDRip-ek esetében is) nem képes lejátszani rendesen. Ez azt jelenti, hogy minimum kétszer-háromszor kidobja, azzal a hibaüzenettel, hogy a fájlformátum nem megfelelő. :D Vannak filmek, amikkel ezt 8-10 percenként megcsinálja. Aztán ismét elindítom a filmet, folytatja a lejátszást, majd x idő múlva megint hibaüzenettel leáll.
    Külső eszközről nem érem el a NAS-t. Minden belépési kísérletet megtagad. Váltottam már jelszót, nem érdekli. Egyszerűen nem engedi be sem a telefonomat, sem a tabletemet.

A legutolsó frissítés van a masinán. A hálózati kapcsolat teljesen oké, minden más megy rajta. Egy routeren keresztül kapcsolódik a hálózathoz. A film lejátszáshoz (vagyis nem-lejátszáshoz…) Video Stationt használok. Próbáltam a Plex lejátszót, de az meg nem találta meg a NAS-t. :D

Abszolút nem ezt vártam egy célhardvertől, hanem azt, hogy minden probléma nélkül, gyorsan, akadozás nélkül teszi a dolgát. Külön poén, hogy ha ráeresztek még egy torrent letöltést is, akkor aztán folyamatosan kapar-kattog, mintha egy atomrobbantás részecske szimulációját indítottam volna el… Ez egyébként minden egyes művelet során így van. Ha elindítom a felhasználói felületen belül a Video Playert akkor is jelentkezik ez a pánikszerű, szánalmas kattogás-kaparás és nem nagyon hagyja abba.

A legtöbb esetben iszonyat bosszantó-idegesítő az egésznek a „működése”, de van, amikor kínomban már csak nevetek rajta. Gyakorlatilag SEMMI nem működik, amire ki van találva.

A kérdéseim:
    Van valamilyen trükk, beállítás, amivel a fenti hibák végre korrigálhatók, vagy ez a típus egyszerűen egy ilyen ipari hulladék és felejtsem el, hogy ezzel mindenféle bosszúság nélkül nézhetek filmeket? Vagy kuka és nézzek valamilyen más típus után – a Synologyt természetesen ezek után elfelejtve?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák